Zorro


Nimi: Wild Tail's Esteban
Syntynyt: 28.11.2008
Terveys:
  • Lonkat: C/B
  • Kyynärät: 0/0
  • Selkä(olat, niska): ei muutoksia (3-2012)
  • Kastroitu (2012)
Luonnetesti: 101p. laukaisukokematon
Säkä: n. 43cm (2011 mitttu: 45-46cm)
Paino: 14-16,5kg
Lempinimi: Tollo
Harrastukset: Agility (medi3), Toko, Rally-Toko, Id-jälki, Uiminen, Metsässä samoilu...
Saavutukset:
Rally-toko SM 2014 sij. 7 (epävirallinen)
Rally-toko SM 2015 sij. 9 (+joukkue hopeaa)
TK1, RTK4
Zorro KoiraNetissä
Tästä se kaikki alkoi helmikuussa 2009. Zorro haettiin kotiin Salosta Wild Tail'sin kennelistä varsin lyhyellä varotusajalla. Sunnuntaina soitin kasvattajalle, jolle oli yksi pentu jäänyt vaille ottajaa ja maanantaina kävin hakemassa sen kotio. Joo ei mennyt ehkä kaikkien koiranosto-oppaiden mukaan, mutta hyvän koiran sain ja pois en antaisi. Zorro oli aluksi kauhean arka ja peloissaan, mutta ei mennyt kun pari viikkoa kun se hoksas, että tämähän on hyvä paikka temmeltää ja tehdä tuhoja. Sisälle ei poika paljon pissaillut kun jaksoi vain itse vetää toppahousut päälle ja pois ehkä sata kertaa päivässä. Jossain vaiheessahan poika sitten hoksas, että kun omasta ovesta tullaan pihalle ja mennään hissiä odottamaan rappukäytävään, niin siinä sopiikin jo tehdä tarpeensa :)

Kaiken kaikkiaan Zorro on kauheen helppo koira ollut koko ajan. Vahtivietti on sille kasvanut ajan myötä ja nyt kyllä ovi kellolle huudetaan kuin hyeena. Virtaa riittää koirassa ja hän osaa myös tarvittaessa viihdyttää itseään oma-alotteisesti. Kenkiä se syö jos ne sille nenän eteen jättää, mutta nopeesti sitä itsekkin oppii pitämään kengät kaapissa ja pysyypähän etenenkin siistimpänä. Paperi on myös sellaista joka ei sovi olla ollenkaan yhtenä kappaleena, joten se on tuhottava. Kuvassa koira oli löytänyt vanulappu paketin ja pitihän se sitten räjäyttää! (Huom. koiran ilme: "enhän mää mitään oo tehny, itestäänhän nää levis") Koira ei kuitenkaan ole koskaan syönyt sohvaa, seiniä, jalkalistoja tai mitään muuta suurempaa, joten pikku jutuista ei viitsi edes hermostua. Ihmisiä kohtaan Zorro on todella avoin verrattuna moniin muihin espanjanvesikoiriin. Zorro menee käytännössä ketä vaan tapaamaan oma-alotteisesti jos se vaan sille sallitaan. Pieniä mörköjä on kuitenkin Zorronkin elämässä, pahimpina mattojen tamppaus ja ilotulitukset.

Treenaukset
Agilityä kisattiin vuonna 2012 muutaman startin verran ja kaksi LUVAn arvoista suoritusta tehtiin. Kisaura päätettiin kuitenkin pahentuvan keinukammon vuoksi, sekä säästääksemme koiran kroppaa. Kisaura sai kuitenkin uuden mahdollisuuden kesällä 2014, kun koira mitattiin mediksi ja nyt kisaamme medi3 luokassa.

Tokoilut ovat jääneet vähemmälle koiran saavuttaessa TK1 vuoden 2014 alussa. Mahdollisesti starttaamme avo luokassa uusien sääntöjen voimaan tulon jälkeen. Rally-toko on Zorron laji ihan selvästi. Ei pilkun viilausta vaan vain hauskan pitoa! RTK4 jälkeen treeni- ja kisainto on laskenut, mutta valion arvo siintää kuitenkin tavoitteena viimeistään eläkepäivillä.

Id-jälkeä treenaamme Pirkanmaan etsijäkoirissa ja tavoitteena on päästä treenamaan ainakin kerran kuussa. Keväällä 2015 tavoitteena on päästä etsijäkoirien jatkokurssille.

Näyttelyt

Näyttelyissä ollaan tasan kerran käyty. Tampereen kv:ssa 8.5.2011. Tuloksena EH. Arvostelu näytti jotakuinkin tältä:
Good head, good front, neck and chest angulation. Excellent topline. Would like little more substance. Move well. Good temperature.

Arvostelu oli semmonen kun olin sen ajatellutkin olevan. Hauskaa kylläkin et lihotin Zorron kaksi kiloa ennen näyttelyä ja silti saisi olla lisää substanssia. Tyytyväinen olen tähän arvosteluun ja ei toiste tarvi enää näyttelyihin mennä. Turkin kasvatus ei vaan ole mun juttu, eihän toi tyyppi ees nähny mitään ton turkin alta mitään.