perjantai 1. elokuuta 2014

Tokon tilannekatsaus

Loma vetelee viimeisiä, mutta kesä sen kun jatkuu. Eilen päätin ukkosmyräkän jälkeen tehdä pientä videota siitä missä meidän tokoilut menee tällä hetkellä. Koko kesänähän ei olla kummankaan kanssa käyty missään ohjatuissa treeneissä ja muutenkin koko laji on ollut niin tauolla. Ennen näitä kuvauksia ollaan käyty ehkä kerran tai kaksi vähän kokeilemassa mikäs laji se toko olikaan. Nyt on ajatuksena reenata taas enempi tokoa rally-tokon jäädessä kokonaan tauolle syyskuun SM-kisojen jälkeen. Ehkäpä Zorron kanssa yritetään korkata AVO luokka vielä tänä vuonna.

Zorron video löytyy täältä!
Paikkamakuu: Ei olla ikinä tehty piilopaikkista vieraiden koirien kanssa rivissä. Täytyisi vissiin treenata joskus! Ei todellakaan ole Zorrolle helppo homma.

Seuraaminen: Zorromaisen väljää, kontakti tippuilee, koira edistää, perusasennot on huonoja... Olisko pitänyt kuitenkin jotain tehdä ennen kuin aloitetaan kuvaamaan!?! Seuraaminen kaikenkaikkiaan on niin rally-toko moodissa, enkä mä osaa edes liikuttaa vasenta kättä. Tarkkuus treeniä ja lyhyitä pätkiä takapalkalla.

Liikkestä maahanmeno: Yök, märkää! Ei oikeen halunnut mennä maihin, mutta on tuo hidas muutenkin. Vauhtia tähän!

Luoksetulo: Pysähtyy, mutta sais olla nopeampi stoppi. Käytössä vielä sekä suullinen että käsiapu. Täytyisi päättää kumpaa käyttää. Tämä on kyllä hankala, koska vaikka Zorron kanssa ottaisi 10 stopillista luoksetuloa peräkkäin, se tulee aina täysiä. Onhan se toisaalta hyväkin, ettei ennakoi.

Nouto: Kaikkinensa ihan ok. Loppuasentoa täytyy hinkata ja sais tulla loppuun asti laukalla.

Liikkeestä seisominen: Saisi olla terävämpi pysähtyminen, mutta ihan ok muuten.

Kaukot: Ongelmana ensimmäinen istuminen. Videolla nousi hyvin ekalla, mutta monesti jähmii. Vaihdoissa pientä liikettä toisinaan kun etäisyyttä on enempi, joten pitää vielä vahvistaa oikeanlaisia vaihtoja.

Hyppy: Ei olla kevään jälkeen tehty, mutta silloin meni ongelmitta.

Zorrolla on myös enempi rally-tokoon liittyvä ongelma. SE EI OSAA ISTUA!
Mikään uusi ongelmahan tää ei ole, mutta niin ärsyttävä. Lopullinen istumisasento tulee niin hitaaaaasti, että en meinää rally radalla malttaa odottaa, että takamus on maassa asti ja näistähän tulee sitten niitä -10p. virheitä hirmu helposti. Olen yrittänyt nyt naksutella siitä nopeempaa, mutta olemattomalla tuloksella. Joten olisko hyviä ideoita miten tohon pyrstöön saisi vauhtia???


Rommin tokoilu on ollut ehtä harvakseltaan tapahtuvaa kuin Zorronkin. Joskus ja jouluna jotain, joten ei kai se ihme ole jos ei hirveetä kehitystä ole tapahtunut. Mutta tältä se siis näyttää!

Paikkamakuu: Leuka pysyy jo melko hyvin maassa, mutta luottamuspula vaivaa tässäkin. Ei olla normietäisyyksillä rivissä juurikaan oltu.

Seuraaminen: Vähän se on sinne päin. Haluasin siitä paljon tiiviimpää ja Rommistakin siihen olisi, mutta mä en näköjään osaa sitä opettaa. Täyskäännöksiä ollaan yritetty reenata molempiin suuntiin, mutta ei tämä vasen kauheen hyvin tässä toimi. Otettiin hirmu lyhyt pätkä tähän videolle, jotta mielenkiinto riitti koiralla, kestoa täytyisi luoda lisää. Perusasennot on aina tarkkoja ja nopeita!

Liikkeestä maahanmeno: Yleensä hyvinkin nopea ja kiva

Luoksetulo: On opettu Rommille eteentulolla, mutta käskytin väärin niin tuli hiukan epäröiden suoraan sivulle. Vauhti on ok, ei liian kova. Eteen tulee monesti pikkusen vinossa. Toisinaan jättäessä kuulluu piip

Liikkeestä seisominen: Stoppi ok ja muutenkin ihan jees. Sais jäädä suorempaankin.

Hyppy: Tehty tosi vähän ikinä, mutta ei sinänsä ongelma. Nostattaa kierroksia.

Mutta mutta, ne Rommin suurimmat ongelmat on tuo 15 metrinen napanuora tuossa meidän välillä. En luota edelleenkään koiraan yhtään, jos muita ihmisiä tai koiria olisi kentällä. Rommi pirulainen vielä tietää koska on kiinni ja koska ei, joten liinan päässä ei ikinä reagoi mitenkään ihmisiin. Sitten on se ääntelyongelma, joka ei videolta esille tule, mutta esiintyy aina kun häiriötä on läsnä.


Kyllä tässä työnsarkaa on eikä elämä ainakaan tylsäksi käy kun näitä alkaa viilaamaan. En tosin tiedä onko musta siihen viilaamiseen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti