maanantai 10. joulukuuta 2012

Hyvä viikko

Joskus vaan hommat toimii paremmin kuin yleensä. Viime viikko on ollut yksi sellainen. Oikeastaan ei olla kovin paljon päästy treenailemaan, mutta sekin tehty sitä tehokkaammin. Kovat pakkaset ovat estäneet tokoilut kokonaan ulkona, mutta sentään kotona sisällä on otettu paljon kaikennäköistä treeniä. Torstaina itsenäisyyspäivänä, oli Koirakoutsilla rally-toko kisat ja sinne siis lähdettiin Zorron kanssa.  Tässä videota suorituksesta: http://www.youtube.com/watch?v=Rhi-WvABXnI&feature=g-hist
Ja sehän meni hienosti! Tuloksena 98p. Siten siis kolmas hyväksytty tulos ja rtk2 tunnus.

Eniten olen tyytyväinen Zorron tapaan tehdä töitä tällä kerralla. Se oli oikeesti kiinnostunut ottaan ohjeita vastaan, eikä laamaillut. Seurasi hyvällä vireellä, mutta ei ollut kuitenkaan yli-innokas niin kuin viimeksi. Pistevähennykset tulivat houkutukselta: -1p. ohjaaja virhe (taisin komentaa hiukan kovasanaisesti) ja -1p. puutteellinen yhteistyö (houkutuksen tavarat kiinnosti kyllä kovasti). Jostain syystä mua alko jännittään puolessa välissä rataa ihan tosisaan ja menin radan houkutuksesta alkaen ihan sumussa. Onneksi oma mielentila ei kuitenkaan vaikuttanut Zorron toimintaan. Videolla näkyy lopussa hienosti kuinka koira luuli lopussa, että heitin sille jonkun palkaksi J Sijoitus oli (vasta) neljäs, palkinto palli jäi n. 5 sekunnin päähän. Oltiin kuitenkin tuomarin suosikki ja saatiin luu palkinnoksi. En tiedä mitä tällä kertaa tehtiin oikein, jotta vire oli täydellinen tuohon lajiin, ei yli eikä ali. Ainakin aamulenkki tehtiin tavallista pitempänä ja ruuankin koira sai tavallisesti aamulla. Nyt en myöskään hetsannut kissanruualla vaikka palkkasinkin koiran sillä lopuksi. Nyt sitten kohti uusia haasteita tämän lajin parissa. Voittajaan ei kyllä ihan vielä ole asiaa, koska täytyy muun muassa harjoitella oikealla seuraamista ja vierellä peruuttamista. Voittajassa mukaan tulee myös käytösruutu, jossa koiran tulee maata tai istua ohjaajan edessä tai vieressä 2min. Ei oo mitään Zorron vahvimpia puolia tuo paikallaan pysyminen…

Rommin kanssa lähdettiin katsomaan torstai-iltana vielä itsenäisyyspäivän ilotulitusta keskustaan. Ajatuksena oli totuttaa koiraa edes vähän uuden vuoden ihanuuksiin. Eihän me kovin lähelle paukkuja nyt menty, mutta kyllä ääni- ja näköhavaintoja saatiin kuitenkin paljon. Rommihan ei välittänyt paukuista tippaakaan. Enempi se keskittyi mun taskussa oleviin nakkeihin ja naruleluleikkeihin eli treenihän meni juuri niin kuin olin toivonutkin. Jee jee!

Perjantaina oli Rommin ekat Tamskin ohjatut treenit. Hannan treeneissä tehtiin tekniikkatreeniä, jossa oli kolme hyppyä sisäkaarella ympyrässä ja kolme putkea ulkokaarella. Eipä olla vastaavaa tehty, mutta hyvinhän se meni. Ainoa mikä ei onnistunut, oli putkesta putkeen meno niin että olisin ohjannut keskeltä. Toisaalta koira oli siinä vaiheessa jo aika puhki tai siis ylikierroksilla.

Loppu viikkoa on häirinnyt koko meidän porukan sänkyyn kaatanut flunssa. Lenkit ovat jääneet melko lyhyiksi, mutta olen sitten yrittänyt kotona tehdä mm. rally-toko treeniä ja kehonhallintaan. Muutaman kuvan kuitenkin napsin varsin lumisista maisemista: 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti