lauantai 19. huhtikuuta 2014

Rommikin pääsi kisaamaan

Eipä ole Rommin kanssa juurikaan tehty mitään kisanomaista suorittamista missään lajissa, mutta kun järjestettiin rally-tokon valkkuryhmän kanssa rally-toko epikset tutussa hallissa niin mentiin sitten piruuttaan kokeilemaan kuinka Rommin kisahermot pitävät. Ennemmän kuin itse radan suorittamista, jännitin kisapaikalla liikkumista olemista. Tiedän, että häkissä Rommi osaa olla rauhallisnen ja hiljaa, joten päädyinkin pitämään koiran mahdollisimman pitkään siellä. Heti kun koira häkistä pääsi, niin ensimmäiselle koiralle piti räyhätä kun ne pirulaiset uskaltavat tujottaa Rommia :) Mutta selvittiin kehän laidalle ja itse suoritus menikin hyvin Rommimaiseen tapaan. Ääntä piisasi ja pikkusen meinasi herpaantua homma jossain välissä, mutta videolta katsottuna eipä tuo näyttänyt kovin pahalta. Pistemenetyksiä tuli ääntelystä kokonaisvaikutuksessa (-4p.), p-käännöksessä tvä (-3p.) ja spiraalilta py (-1p.) Eli varsin vähän varsinaisia ratavirheitä. Kyllähän Rommi toki kyltit osaa ja tykkään sen tavasta tehdä napakasti töitä. Tässä video radasta, kannattaa laittaa äänet täysille niin kuulee sen kitinän :)

Rommin suorituksessa kokonaisuudessaan oli paljon hyvää, mutta myös huonoa. Hyvänä puolena pidän sitä, että koira suoritti ihan samanlailla kun treeneissäkin. Ei siis paineistunut mun jännittämisestä, tai sit mä jännitän myös treeneissä :) Myöskään kehän ulkopuolella, tosin aitojen takana, olevat muut koirat eivät haitanneet suoritusta. Huonoa on tietysti itse suorituksessa tuo jatkuva ääntely, mutta mä en todellakaan tiedä miten tuon hiljaiseksi saisi. Kotona pystytään tekemään kohtuu hiljaisia pätkiä, mutta saman tien kun on enempi häiriötä ääntely on jatkuvaa, koska viretila on automaattisesti korkeampi. Miinusta tulee myös kisapaikkakäytöksestä. Rommi ei vaan kestä kun muut koirat tujottavat sitä tai edes vilkaisevat päin. Olisko lukijolla joitain hyviä ideoita tämän asia ratkaisemiseksi?? Ongelmia tuottavat myös ahtaat kisapaikat, jolloin koiran täytyisi pystyä käyttäytymään vaikka toinen koira olisikin ihan vieressä.

Zorrokin pääsi eilen sen verran suorittamaan, että toimi nollakoirana voi/mes luokassa. Myös meidät arvosteltiin ja oltaisiin voitettu. Parasta Zorron radassa oli houkutus. Jo paria kylttiä ennen Zorro haistoi houkutuksessa olevan kissan ruuan, mutta kun houkutukselle päästiin se pelkäsi ikään kuin purkkia mistä haju tuli. Se meni ihan vaikeeksi eikä loppujen lopuksi suostunut liikkumaan oikein mihinkään. Vasta kun palattiin reilusti taakse päin houkutuksesta uusimaan  Zorro pystyi nollaamaan tilanteen ja suoriutumaan houkutuksesta varsin mallikelpoisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti