lauantai 3. tammikuuta 2015

Mennyttä ja toivoa tulevasta

Aika joka vuotisen toteumat ja tavoitteet postauksen. Joulut ja uudet vuodet alkavat olla juhlittuna, joten aikakin käntää katseet eteenpäin. Ensin kuitenkin pari sanaa uudesta vuodesta, tuosta joka koiran omistajan lempijuhlasta. Uusi asuinpaikka oli varsinaisen pommituksen kohteena jo monta päivää ennen aattoa ja varsinainen sota oli käynnissä aattona. Aatto aamusta lähdettiin kuitenkin treenaamaan pitkästä aikaa Tallille itsekseen. Zorro teki pientä tokoilua, mutta varsinaisena aiheena oli kontaktit ja keppejä tehtiin myös. Kerran sain Zorron tuleen puomilta läpi, mutta muuten koira oli varsin tarkkana. Päätin muutenkin, että jätän kontaktit kokonaan käskyttämättä, koska kyllä tuo tietää, että niille pitäisi pysähtyä. Yhtä hyvin tai huonosti siis nuo tuntuvat toimivan ilman käskyäkin, mutta en ainakaan kisoissa enää mokaa käskyttämällä liian kovaa. 

Myös Rommi pääsi treenaamaan pitkästä aikaa. Pientä tokoa isolla äänellä. Tokoillessa mun pitäisi muistaa, että ääntely monesti helpottaa kun Rommi pääsee ensimmäisen kerran leikkimään lelulla. Purkaa ilmeisesti ylivirettään repimiseen... Rommi pääsi tekemään myös vähän keppejä, jotka oli kyllä aika hyvin unohtuneet. Tekniikka on kyllä tallella, mutta sisäänmenot ja rytmistä kiinni saaminen on vaikeaa. No onko tämä ihme jos se on päässyt varmaan kaksi kertaa kokeilemaan tänä vuonna :D Puomin kontakti oli taas edelleen täydellinen. Kova loppuun asti ja stoppi oikeaan kohtaan. Saisi Zorro ottaa vähän mallia. Treenailujen jälkeen pojat pääsivät riekkumaan vielä aina ihanan Milon kanssa. Zorro kyllä jäi mielellään vähän taka-alalle ja Rommi taas oli hiukan liian innokas alkuun, mutta saatiinhan ne kunnon painitkin pystyyn. Muutama kuva tästä löytyy Nassun blogista: http://milobc.blogspot.fi/2014/12/ahaa-elamyksia-painia-menneen-muistelua.html

Viime vuoden tavoitteet ja toteumat:

Zorro:
Agility:
Jatketaan humputtelua entiseen malliin. Käydään kisoissa hakemassa se viimenen nolla jos siltä tuntuu... 
Nolla saatiin kolmosista ja suureksi yllätyksesti Zorro mitattiin kesäkuussa mediksi. Muutama startti kakkosissa ja siirto kolmosiin. Kolmosissa ehdittiin tehdä 6 rataa. Tuloksina 3 hyllyä, 2 yliaika vitosta ja yksi nolla! Enpä olisi uskonut, että päästäisiin näin paljon kisaamaan, mutta kivaa on ollut.

Toko:
TK1 heti alku vuodesta. Loppu vuodelle AVOimen luokan korkaus!
TK1 saatiin, mutta avointa ei korkattu. Mielenkiinto ei oikein riittänyt treenamaan.

Rally-toko:
Motivaatio pula on tällä hetkellä melkoinen lajin suhteen. Kunhan laji virallistuu toukokuussa niin ruvetaan tekemään RTK4. SM-kisoihin osallistuminen, mikäli ovat jossain järkevässä paikassa.
RTK4 saattiin syyskuussa SM-kisoissa Hangossa. Eli tavoitteet tuli täytettynä. Plussana vielä SM kisoijen yksilöiden 9. sija ja joukkue hopea. Loppuvuodesta vielä PM:ssä 4.sija

Jälki:
Treenataan mahdollisimman usein, mutta Rommi menee tässä etusijalle. Kohotetaan koiran itseluottamusta myös taajamajäljille!
Zorro pääsi loppu vuodesta treenaamaan enemmänkin ja on tullut varsin päteväksi koiraksi. Ihan viimeisillä jäljillä on taas epävarmuus nostanut päätään.


Muuta:
BH koe kiinnostaisi suorittaa, vaikkakaan PK puolella ei muuten jatkettasi.
Terveenä halutaan tietysti pysyä!
Eipä kyllä ollut haluakaan BH:seen. Terveyttä sen sijaan riitti koko vuodelle, eikä rokutuksia lukuun ottamatta lääkärillä käyty. Lihaksisto on myös pysynyt hyvässä kunnossa läpi vuoden.


Rommi:
Toko: 
Jatketaan treeneissä käymistä, mutta pääpaino Rommin käyttäytymisessä ja keskittymisessä ei niinkään pilkun viilauksessa lajin suhteen. 
Treenailemassa ollaan käyty epäsäännöllisen säännöllisesti. Enemmän olisi vielä saanut tehdä käyttäytymis/keskittymistreeniä.

Rally-toko:
Ehkäpä RTK1 virallistumisen jälkeen, katsotaan mitä tapahtuu säännöille...
Kaksi tulosta saatiin alokasluokasta ja kerran käytiin epiksissä. Kauheesti ei olla treenattu, mutta helppojahan nuo alokkaan kyltit on.


Jälki:
Tähän panostetaan niin paljon vaan kun aika ja rahkeet riittää. Tavoitteena päästä treenaamaan 1krt viikossa. Jos treenit jatkuu hyvissä merkein ja minä opin paremmin lukemaan koiraa, niin jatkokurssin suoritus voisi olla mahdollinen.
Ollaan käyty paljon treenaamassa tai aina kun siihen mahdollisuus on ollut, n. 2krt/kk. Kehitys oli alkuvuodesta vielä kova, mutta syksyllä otettiin takapakkia. Tauon jälkeen Rommi on taas mennyt paremmin.

Muuta:
Arjen saaminen kuntoon on kuitenkin Rommin ykkös tavoite tulevalle vuodelle. Varmat ohitukset myös hankalissa tilanteissa. Käyttäytymisen kehittäminen niin uusissa koira- kuin ihmiskontakteissa. (Vink vink: kyläilijötä tarvitaan!) Vapaana ulkoilua olis todella hienoa päästä harrastaa, nykyisen liina systeemin sijaan... Ainakin yksi uusi koiraystävä Rommille! Rommin treeneistä täytynnee tehdä tarkempaa suunnitelmaa myöhemmin.
Arjen kanssa tehdään työtä edelleen ja tuskinpa se ikinä loppuu. Ohituksissa pärjätään paremmin ja harvoin homma räyhäämisesksi menee, mutta varmuutta ei tosiaan ole. Jos jotain ollaan opittu, niin ainakin osaan lukea koiraa paremmin ja tunnistaa vaikeat tilanteet. Uusi ystävä Rommille saatiin, Milo <3. Eikä se todellakaan ollut vaikeata kun vaan vasta puoli oli sopiva. Myös suhteet systeriin on edelleen kunnossa. Edellenkin sorruin päämäärättömästi treenailuun, hyi mua. Vapaana Rommi pääsi juoksentelemaan keväällä ennen MH:ta ja nyt kuonokopan kanssa ollaan käyty pari kertaa lenkillä. Ei merkittävää parannusta...

Rommin selän kipuilu aiheutti loppu vuodesta harmia ja taukoa mm. jäljestykseen. Jumppa ja venyttely auttoi, mutta nyt allekirjoittanut on taas laiskistunut, joten toiset hyit mulle :)

Tavoiteet 2015

Zorro
Agilitya jatketaan niin kauan kun koira vaan jaksaa. Käydään kisoissa ainakin Tampereen suunnilla. Yritetään saada myös kisakontaktit kuntoon.

Tokoillaan jos huvittaa ja kisoihin mennään kunhan ollaan valmiita niihin. Saattaapi olla, että menee kesällä taphtuvan sääntömuutosten jälkeiseen aikaan. Yritetään nyt siis se avo korkata.

Rallyn kanssa en tiedä mitä tekisin. Jos saisi yhden valion arvoon aiheuttavan tuloksen joskus, voisi se luoda uskoa jatkaa kisailua. Saas nyt nähdä...

Jälkiä tehdään aina kun vaan sopii aikatauluhin. Jatkokurssi keväällä on mahdollinen. Pitäisi kasvattaa omaa luottoa koiraan

Rommi
Rallysta haetaan se RTK1 alkuvuodesta, ehkä jo helmikuun kisoista. Sitten se on siinä kisailujen osalta.

Agia ja tokoa voidaan käydä höntsäämässä, mutta järkevästi ajatuksella. Keskitytään rauhoittumiseen.

Jälkeä pyritään tekemään mahdollisimman paljon ja toivottavasti saataisiin ongelmat korjattua. Jatkokurssi ja tosi etsinnät kiinnostaa ja voisivat olla mahdollisia jo tänä vuonna.

Muuta: Toivottavasti saadaan Trelle BAT 2.0 käytännön treenejä. Syksyllä kävin seminaarissa, mutta käytännön toteutusta kaipaisin. Täytyy tästä kirjoitella tarkemmin kun vaan on aikaa. Vielä helpompaa arkea ja ainakin yksi uusi koiraystävä tänäkin vuonna pitäisi löytää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti