lauantai 18. heinäkuuta 2015

Comeback

Hengissä ollaan edelleen vaikka blogi on saanut elää hiljaiseloa jo liian pitkään. Kuluvana vuonna on tehty isoja vaikeita päätöksiä ja se on vaikuttanut elämään paljon. Kaiken muutoksen kourissa ollaan kuitenkin jatkettu harrastuksissa niin kuin ennenkin. Treeneistä on tullut se juttu joka pitää pään kasassa huonoinakin päivinä ja vielä kun sitä pääsee tekemään huippujen treenikavereiden kanssa. Kiitos siitä heille kaikille!

Rommin kanssa on jatkettu entiseen tapaan. Arki rullaa, vaikka haasteita ja rajoitteita meidän yhteiselosta ei puutu. Päivä päivältä kuitenkin opin tuntemaan koiraani paremmin ja tunnistamaan vaikeat tilanteet ja koiran fiilikset yhä paremmin. Myös suhteellisen säännöllinen BAT-treenaus on tehnyt hyvää. Vielä muutokset eivät juurikaan arjessa näy, mutta treeneissä on päästy eteenpäin. Parin viikon päästä päästään vielä BAT gurun, Miira Hellstenin oppiin!

Jälkeä on tehty Rommin kanssa paljon ja luotto koiraan on palautunut tai ainakin palautui ja meni uudestaan. Hyvin menneiden harjoituksien vuoksi uskalsin tehdä jatkokurssin pääsykoejäljen. Kaikki ei kuitenkaan mennyt niin kuin piti. Jo alkumatkasta tuli pahat koirahäiriöt (molemmilla puolilla tietä oli pihoissa haukkuvat koirat), josta Rommin pakka meni ihan sekaisin. Koira kuitenkin jatkoi varman oloisesti etenemistä, enkä voinut kuin luottaa koiraan. Todellisuudessa koira oli kuitenkin vetänyt heti häiriöiden jälkeisestä kulmasta ohi ja sitten ihan omia polkujaan. No tämä riski oli tiedossa ja lisää treeniä vaan tarvitaan.

Zorron kanssa on taas jälki ollut melkeinpä kokonaan tauolla. Zorron kanssa on tehty kaikkea muuta sen sijaan. Perjantaisin aksataan TamSKin valkkuryhmän kouluttamassa ryhmässä, torstaisin rallitellaan valkkuryhmässä ja myös 7 kerran tokokurssilla tuli käytyä. Aksaaminen on sitä samaa hömpöttämistä. Ei kummoisia tavoitteita vaan pelkästään hauskanpitoa. Kisastartteja ei olla juurikaan otettu. Pohdinnassa aksan suhteen on ollut puomin kontakti. Pysäytykset kun ei toimi yhtään kisoissa, joten voi olla, että jossain vaiheessa alan opettamaan siitä juoksaria…

Rally-tokossa yritetään viilata pilkkua, että yli 95p. kisasuoritukset olisivat mahdollisia. Kova tavoite on koirasta joskus vielä tehdä rallyvalio. Tänään laitettiin jälleen uutta matoa koukkuun ja lähdetiin kisaamaan Poriin. Ei mennyt niin kuin Strömsössä eikä saatu edes tulosta.  Meidät valittiin myös koko Suomen kattavaan valmennusrinkiin, josta toivon todellakin saavani sen viimeisen silauksen tekemiseen.


Tokoinnostus on nostanut taas päätään uusien sääntöjen myötä. Meillä kävi kyllä todellinen munkki noiden uusien liikkeiden kanssa. Meille mahdottoman vaikeat luoksetulon stopit ja piilopaikkamakuu on poistunut uudesta avoimesta luokasta. Nyt tahkotaan sitten uusina liikkeinä ruutua ja merkin kiertoa. Molemmissa ollaan kyllä päästy nyt eteenpäin kun on ollut hyvä kouluttaja antamassa vähän erilaista näkökulmaa. Ehkä vielä tänä vuonna voisi uskaltaa kokeeseenkin, jos vaan kehitys jatkuu yhtä nopeana.

Palaan Zorron kisakuulumisten merkeissä toivottavasti pian! Kuvituksena juhannuksen tunnelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti