sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Julkaisemattomat kisavideot

Muutamat aksa ja rally kisavideot ovat jääneet julkaisematta, mutta tässä niitä nyt olisi. Aksassa ei nyt kesän ulkokisoissa ole mennyt niin hyvin kuin alkuvuodesta, tosin kisattukin on todella vähän, eikä edes videota ole kaikista radoista. Vauhti on ollut kisoissa hukassa vaikka treeneissä sitä tuntuu riittävän. Muutamista radoista videot kuitenkin löytyy täältä: https://youtu.be/_CI7sPSCDwk

Rally-tokossa on sen sijaan yritetty kisata enemmän, mutta tulostaso on jäänyt kovin heikoksi viime aikoina. Tallilla kisattiin viimeistä kertaa 4.4.15, tuomarina Tiia Hämäläinen. Radasta ei ole videota, joten kovin hyvin en muista mitä videolla tapahtui, mutta ennen käytösruutua pisteitä oli kasassa 94. Käytösruutu meni hylätyksi (ja siten koko rata), koska koira peruutti liikaa edessä seistessään. Voi luoja sitä ketutuksen määrää, jos pisteitä olisi ollut 95 ennen käytösruutua!

Rally videot: https://youtu.be/Hv1rNCe9UmM

Videolta ensimmäisenä löytyy helatorstain Janakkalan kisa, tuomarina Iiris Harju. Rata oli kiva ja kaikki meni kohtuu hyvin, mutta paljon pientä ongelmaa kuitenkin oli... Merkki on rikottu treenaamalla tokon merkin kiertoa ja nyt on menossa korjausliikeitä sen suhteen. Liikkeestä istumisesta otettiin -10 tvä, tämä on ollut meidän yksi epävarmimmista kylteistä, joskin se on parantunut kaiken aikaa.

Ylöjärven kisa oli katastrofaalinen, tuomarina Krista Karhu. Ensimmäisen viiden kyltin jälkeen aloin miettiä voidaanko jättää rata vaan kesken. Koira oli niin paineessa, että toimintakyky oli ihan nollassa. Myönnetään, mä niin jännitin tämänkin kisan pilalle. Jotenkin kuitenkin taisteltiin yli 60 pistettä, vaikka koira ei tehnyt yhtään mitään.

Porissa käytiin kisoissa viime viikonloppuna, tuomarina taas Iiris Harju. Lähdössä ohjaajan kädet tärisi jännityksestä niin paljon, ettei meinannut saada hihnaa taskuun laitettua :D Radalla heti ekana kyltinä merkille lähetys, mutta ei onnistunut tälläkään kertaa. Oltiin pihassa otettu lämmittelyksi pari merkkiä ilman mitään ongelmia, mutta hallissa koira ei tuntunut näkevän koko törppöä. Väitänkin, että Zorro ei ihan oikeasti näe oranssia merkkiä vihreältä pohjalta. Zorro ei myöskään ollut ainoa koira, jolla oli ongelmia hahmottaa merkkiä. Loppurata meni ihan kivasti, mutta epätarkkuuksia löytyi paljon. Lopputuloksena vajaat 70 pistettä jälleen.


Eilen oli oman seuran kisat vieraalla kentällä Rantaperkiössä, tuomarina Hannele Pirttimaa. Heti toinen kyltti oli pyörähdys oikealla, mutta menin mokaamaan tämän itse käskyttämällä ihan liian myöhään, joten tästä heti uusinta. Loppurata meni hyvin ja koira oli mukavasti mukana ja kuulolla. Myös merkki oli hieno. Loppu tuloksena kuitenkin vain 89p. Yhteensä seitsemältä kyltiltä otettiin -1 kontrollin puute virhe ja yksi -1 vino. Olisi hieno nähdä videolta, mitä nämä kummat kontrollivirheet olivat, mutta muistikortti oli kamerassa täynnä, joten videota ei ole. Säännöissä kontrollivirhe on kuvattu näin: "Koira estää tai häiritsee ohjaajaa kulkemalla ohjaajan kulkulinjalle, astumalla ohjaajan varpaille, hyppäämällä ohjaajaa vasten tai tönimällä ohjaajaa." Joo, kyllähän Zorro pompottaa paljonkin seuratessa, mutta eipä sitä ennen ole siitä rankaistu. Eikä tosiaan oltu ainoita, joita rankaistiin samalla virheellä, ärsyttävää! Jollain toisella tuomarilla se olisi voinut olla 95 pisteen rata...

Positiivista kuitenkin on, että kyllä meillä hyvänä päivän on täydet mahdollisuudet ja ehkäpä tästä on taas suunta ylöspäin. SM-kisoihin on reilut kaksi kuukautta joten yritän olla rikkomatta mitään liikettä ennen sitä, vaan keskitytään tarkkuuteen ja kontaktiin. Nyt korjauksen alle otetaan myös houkutukset, erityisesti ruokahoukutukset ovat tällä hetkellä taas ihan mahdottomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti