maanantai 14. joulukuuta 2015

Liebster Award-haaste


Heidi heitti haasteen, kiitos siitä, joten tartutaanpa siihen tämän blogihiljaisuuden katkaisemiseksi.


"Liebster Awardin idea on uusien ja tuoreitten blogien löytäminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. L A annetaan bloggaajalta bloggaajalle."
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Säännöt:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa.
2. Vastaa sinun nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen. 
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awadin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille. 

1. Mitä pidät tärkeänä pentua hankittaessa?
Heti kovin vaikea kysymys. Zorro tuli kuin sikasäkissä ilman sen suurempaa harkintaa ja osoittautui todellakin ihanan helpoksi, mutta monipuoliseksi harrastuskoiraksi. Rommin kanssa tein enemmän valintaa ja harkintaa, mutta ihan sitä ei tullut mitä piti. Tiedä siitä sitten oliko vika ohjaajassa vai koirassa, luultavasti vähän molemmissa. En missään nimessä suosittele tuota Zorron tapaa, vaan kannattaa perehtyä sukuun ja ominaisuuksiin huolella. Itse valitsisin nykyään pennun sieltä rauhallisemmasta päästä. Kantapään kautta olen oppinut että vireen nosto on oikeasti helpompaa kuin sen lasku.
 
 
2. Onko sinulle tärkeää, että koirasi kasvattaja ajattelee asioista samalla tavalla?
On ja ei. Tottakai kasvattajan pitää keskittyä niihin ominaisuuksiin joita itsekkin arvostan. Ei minulle esim. ikinä tule vain näyttelykehään jalostettua koiraa. Toisaalta omalta osalta kasvattajien rooli on jäänyt aikas pieneksi, eikä säännöllisesti olla yhteyksissä kummankaan kanssa.
 
3. Asia, minkä teet seuraavan koiran kanssa paremmin?
Voi näitä on miljoona! Ainakin vireensäätely heti alusta asti otetaan tosissaan. Seuraavan koiran kanssa ei aleta aksaamaan heti pennusta, vaan koiran kanssa hoidetaan arjen taidot mahdollisimman hyvään kuntoon, ennen kuin aletaan miettiä harrastuksia. Totta kai pohjia aletaan tekemään jo pennusta ja myös nenänkäyttöjuttuja. Leikkimisen kunnollinen treenaus.
 
 
4. Mitä koulutusvirhettä tai kouluttamattomuutta kadut nykyisen koirasi kohdalla?
Zorron kanssa ärsyttää sen tapa hyppiä ihmisiä vasten, olis pitänyt vissiin puutua tähän "vähän" aikaisemmin. Rommin kanssa olen kyllä tehnyt paljon töitä, mutta räyhäys on tiukassa ja töitä jatketaan edelleen. Tähän olisi nuorempana pitänyt kyllä keskittyä vieläkin enemmän.
 
5. Mikä on paras asia, mitä olet nykyisen koirasi kanssa onnistunut tekemään?
Zorron kanssa ollaan päästy tekemään monenlaista, vaikka koiran ollessa pentu mulla ei ollut mitään hajua mistään koiraharrastuksista. Myös Zorron avoimmuus kaikkea uutta kohtaan nykyään on jonkinmoinen saavutus. Rommi on tyypillinen "kyllä se kotona osaa" koira. Se osaa leikkiä hienosti, se osaa jos vaikka millaisia temppuja ja se on hyvä nenän käyttäjä, mutta eipä nämä meinaa häiriössä onnistua :)
 
6. Kuinka moneen paikkaan maksat jäsenmaksua koiraharrastuksen vuoksi?
TamSkin, Kennelliiton, Pirkanmaan etsijäkoirien ja Rally-toko yhdistyksen maksut taitaapi olla ainota. En harrasta jäsennyksiä :)
 
7. Aiotko okeilla tai aloittaa jonkun uuden lajin ensi vuonna?
Tuskimpa, näissä olemassa olevissakin tuntuu olevan ihan riittävästi tekemistä
 
8. Mihin olet tyytyväinen tämän vuodenkoiraharrasteissa?
Zorron kanssa ei ole ollut mikään kovin menestyksekäs vuosi, tasapaksua suorittamista enemmänkin. Terveenä on kuitenkin pystytty. Rommin kanssa uuden lajien (NoseWork) korkkaus ja hyvin menneet möllikisat on mennyt hienosti. Myös BAT harjoittelu on tuottanut tuloksia vaikkakin hyvin pieniä.
 
9. Seuraava hankinta minkä aiot ostaa koirallesi/harrastukseesi?
Rommi tarvitsi uudet valjaat hajonneiden Hurttien tilalle ja uudet kynsisakset olis tarpeen. Muuten on kaapit täynnä tavaraa..
 
10. Mistä koirasi on saanut nimensä?
Zorron nimelle ei ole hyllä mitään tarinaa, siitä vain tuli Zorro (mikä on muuten äärimmäisen huono nimi kun sitä joutuu usein toistaan). Rommia kun lähdin hakemaan, oli koiran nimi vielä Hugo, mutta ei se sopinut sille ja sitten vaan seilailin nimilistoja ja valitsin sopivimman. Jälkeen päin ajateltuna koirien nimet ovat ihan liian samanlaiset ja sekoilen niiden kanssa edelleen.
 
11. Mitä toivot ensi vuodelta?
Toivon, että edes yhden kerran saan päivittää faceen yli 95 pisteen tuloksen rallysta. Rommin kanssa toivon yhä helpompaa arkea.
 
 
 
Monet on jo haasteen saaneet, joten jätän uudet blogit nyt haastamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti