keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Zorron kisavuosi pakettiin

Tämä teksti on maannut luonnoksisssa luvattoman kauan. En ole vaan saanut videoita editoitua, joten julkaisu on antanut odottaa itseään. Tässä se kuitenkin tulee:

Zorron kilpailuvuosi on nyt sitten taputeltu ja ainakin loppu vuosi (marras- ja joulukuu) tulee kisataukoa niin rallyssa kuin agissakin. Ei voi muuta sanoa kuin, että luojan kiitos ei tarvitse mennä hetkeen yhteenkään kisaan, tauko tulee enemmän kuin tarpeeseen. Vaikka aina olen kisaamisesta pitänyt, viime aikoina ei oma pää ole kestänyt enää yhtään kisatilanteissa ja tulokset ovat kaikki olleet pettymyksiä. Kuluneen kuukauden aikana on ollut myös aivan liikaa stressaavia tapahtumia ja koska muussa elämässäkin on tapahtunut ja tapahtuu paljon kaikkea uutta, on pientä yleistä uupumustakin ollut ilmassa.

Kielikeskellä suuta (kuva: Juha Rintala)


Aloitetaan tapahtumien purku Ylöjärven SM:stä 4.10. Lähdin kisoihin ensisijaisesti tekemään hyvää omaa suoritusta ja sitä kautta hakemaan paikkaa finaaliin 20. parhaan joukossa. Rata meni hyvin vaikka vaikeita kylttejä oli radalla paljon. Heti aluksi liikkeestä istuminen, peruutus putken jälkeen, käytösruudun paikka putken takana… Ei jouduttu uusimaan mitään ja todellakin radalta tullessa fiilis oli hyvä. Tuloksen tullessa seinälle olin minä niin kuin muutama muukin hiukan ihmeissään 52 pistettä! Videoltakaan katsottuna en löytänyt noin isoja virheitä millään, mutta tuloslappu sen paljasti. Neljä -10p. virhettä vajaista istumisista. Että voi ihminen olla tyhmä, eikä voinut vaan odottaa kunnolla niitä istumisia! Ilman näitä istumisvirheitä pisteitä olisi siis ollut 92p. ja karsintaradalla oltaisiin oltu toisena. No sainpahan ainakin kalliin opetuksen asiaan. Jatkossa osaan odottaa. Rata videolla: https://youtu.be/yseZaQxvOig


Se kuuluisa vajaa istuminen (kuva: Juha Rintala)


Osaa se istuakin  (kuva: Juha Rintala)


Arvokisojen välissä oli oman seuran uuden hallin ensimmäiset rallykisat. Rata alkoi nihkeästi ja heti ensimmäinen kyltti (valkovuokko) täytyi uusia. Koira ei ollut täysillä mukana ja pientä haahuilua oli ilmassa. Lopputuloksena kuitenkin ”ihan kiva” 8? pistettä ja neljäs tila. Pääasia oli kuitenkin se, että saatiin vielä Krista tuomarilta erityismaininta siitä että maltoin odottaa istumiset loppuun asti. Testailin tätä treeneissä ennen kisaa ja todettiin, että noin 5 sekunnissa istumiskäskystä Zorron peräsin on varmasti maassa asti, joten radalla laskeskelin kaikissa istumisissa viiteen J Tuntuu tyhmältä ja näyttää tyhmältä, mutta toimii. Video: https://www.youtube.com/watch?v=LB3aC9QnTOk&feature=youtube_gdata


Aina ei Zorro ole houkutusten vietävissä (varsinkin kun niihin on etukäteen käyty tutustumassa)
(Kuva: Outi Puhakka)


Lokakuuhun mahtui myös uuden hallin ensimmäiset agilitykisat. Kaksi rataa Räsäsen Minnan tuomaroimana. Ensimmäinen rata oli ihan ok, A:lta loikkasi kontaktilta ja keinulle ohjasin huonosti, joten kielto siitä. Puomin kontakti oli hyvä. Toisella radalla taas hajosi oma pää, enkä muistanut rataa millään, joten jotenkin harhaillen päästiin maaliin asti.

Vauhdikkaita tilanteita (Kuva: Outi Puhakka)


Myös uuden hallin avajaiset oli lokakuun aikana, jossa oltiin esiintymässä rally-toko näytöksessä. Yleisöä oli melko paljon ja rata oli pitkä ja haastava, koska näyttävyyttähän sillä haettiin. Mentiin rata pari kertaa peräjälkeen ja radat meni tosi kivasti. Jälkeen päin tajusin, että vaikka tilanne oli jännä niin minulle kuin koirallekin, lähdin ihan eri asenteella radalle. Yritin pitää hauskaa koiran kanssa niin, että se myös välittyy yleisölle. Pitäisköhän tätä fiilistä pitää yllä myös kisoissa!?! Postauksen kuvat on kaikki hallin avajaisista.

Zorro ja Zorron vieterijalat (Kuva: Outi Puhakka)


Rally piirinmestaruudet kisattiin niin ikään Ylöjärvellä 31.10. Lähdin kisoihin ajatuksella, että nyt tehdään hyvä suoritus ennen taukoa ja otettaan revanssi SM:stä. Fiilis oli siis hyvä ja yritin oikein keskittyä kunnolla, mutta mitä vielä. Keskityin ehkä niin hirveesti, että en tajunnut uusivani radalla kolmatta kertaa. Koira oli nihkeä, mutta oma ajatus ei näköjään toiminut senkään vertaa.  Video tässä: https://youtu.be/oKukUJQnKKc

Oikein hävettää tällainen aloittelija moka (varsinkin joukkueen puolesta), mutta minkäs teet kun oma pää ei vaan toimi. Ilman viimeistä uusintaa pistesaalis olisi ollu 71p., joten juhlia ei sittenkään olisi pidetty. Tämä viimeistään kertoi sen, että nyt on pakko kääntää ajatukset pois koiraurheilusta ja nollata kunnolla. Kaksi viikkoa totaalilepoa ja loppu vuosi maltillisilla treenimäärillä (ohjattua toimintaa max. 3 kertaa viikossa) on suunnitelmissa. 
Kontakti kunnossa, ainakin sen hetken (Kuva: Outi Puhakka)Loppuvuonna tehdään fiilistä ja treenataan kontaktia. Lisäksi istumista yritetään saada nopeammaksi. Unohdan hetkeksi kokonaisten ratojen tekemisen ja treenaan mieluummin muita osa-alueita. Tähän erinomaisen tilaisuuden tuo uusi TamSKin rallyvalkkuryhmä, josta varmasti löytyy pilkunviilaus apua ja motivaation nostamiseen vinkkejä.
Koko tonttujengi hommissa (Kuva: Outi Puhakka)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti