torstai 31. joulukuuta 2015

Toteutumia ja uusia tavoitteita

Vuosi vetelee viimeisiään, joten on hyvä tehdä katsaus menneen vuoden tapahtumiin. Viime vuonna tavoitteet oli määritelty seuraavanlaisiksi:


Zorro

Agilitya jatketaan niin kauan kun koira vaan jaksaa. Käydään kisoissa ainakin Tampereen suunnilla. Yritetään saada myös kisakontaktit kuntoon. 
Aksailtiin mitä jaksettiin. Ilman sen kummempia tavoitteita mentiin ja muutamat kisastartit otettiin. Kontaktit on edelleen epävarmat kisatilanteissa.

Tokoillaan jos huvittaa ja kisoihin mennään kunhan ollaan valmiita niihin. Saattaapi olla, että menee kesällä taphtuvan sääntömuutosten jälkeiseen aikaan. Yritetään nyt siis se avo korkata.
Kesällä tokoinnostus nosti päätänsä kun käytiin tokokurssilla. Treenattavaa avon korkkaukseen on kuitenkin niin paljon, että kisaamisesta ei edes haaveiltu. Olisi saanut treenata enemmänkin.


Rallyn kanssa en tiedä mitä tekisin. Jos saisi yhden valion arvoon aiheuttavan tuloksen joskus, voisi se luoda uskoa jatkaa kisailua. Saas nyt nähdä...
Voihan plääh. Ei suotu meille 95p. suorituksia vaikka paljon kisattiinkin ja treenattiinkin kohtuullisesti. Arvokisat meni penkin alle ja muutenkin vuodesta jäi kokonaisuudessaan miinus merkkinen mielikuva. Tultiin kuitenkin valituksi Rally-toko yhdistyksen valmennusrinkiin, jolla on ollut nyt kaksi treenipäivää.

Jälkiä tehdään aina kun vaan sopii aikatauluhin. Jatkokurssi keväällä on mahdollinen. Pitäisi kasvattaa omaa luottoa koiraan

Nää, eipä Zorro montaa kertaa päässyt jäljestämään. Meneehän se ihan kivasti, mutta ei siitä tosietsijäksi ole.
Läheisyys lämmitti pieleen menneissä SM-kisoissa. Zorro  <3 Milo
Joulukoira
Rommi
Rallysta haetaan se RTK1 alkuvuodesta, ehkä jo helmikuun kisoista. Sitten se on siinä kisailujen osalta.
RTK1 saatiin kolmannesta alon startista. Sen jälkeen ei olla juurikaan treenattu.

Agia ja tokoa voidaan käydä höntsäämässä, mutta järkevästi ajatuksella. Keskitytään rauhoittumiseen.
Agia Rommi taisi päästä pari kertaa tekemään. Toko on tehty kotona ja omissa oloissa. Kierrosten nousu vaivaa edelleen aina, mutta en jaksa enää koko ajan puuttua piippaamiseen ym.

Jälkeä pyritään tekemään mahdollisimman paljon ja toivottavasti saataisiin ongelmat korjattua. Jatkokurssi ja tosi etsinnät kiinnostaa ja voisivat olla mahdollisia jo tänä vuonna.
Jälkeä tehtiin suhteellisen paljon. Paljon hyviä vaikeita jälkiä, mutta tosipaikan tullen jatkokurssin pääsykokeessa tuli semmonen floppi, ettei tosikaan.

Muuta: Toivottavasti saadaan Trelle BAT 2.0 käytännön treenejä. Syksyllä kävin seminaarissa, mutta käytännön toteutusta kaipaisin. Täytyy tästä kirjoitella tarkemmin kun vaan on aikaa. Vielä helpompaa arkea ja ainakin yksi uusi koiraystävä tänäkin vuonna pitäisi löytää!
BAT treeniä tehtiin muutamia kertoja ja pikku hiljaa homma on alkanut etenemään. Päästiin myös BAT gurun Miiran treeneihin elokuussa. Arjessa vaaditaan edelleen paljon tilaa ohituksiin, että koira voi tehdä oikeita valintoja.  

NoseWork lajiin tutustuttiin alkeiskurssin muodossa ja se on vaikuttanut Rommille sopivalta lajilta. Parit möllikisat käytiin syksyllä. Ei uusia koiraystäviä. Omistaja on laiska!


Kaiken kaikkiaan vuosi on ollut varsin tapahtumarikas. Ylämäkeä ja alamäkeä on riittänyt, joten saisi kai rauhoittua välillä :) On ollut motivaatio huipussaan ja toisinaan taas totaalista uupumista on ollut nähtävissä. Olen oppinut mm. että liika on todella liikaa myös rakkaiden harrastusten parissa. 


Tavoitteet 2016

Zorro:
Rallya lähdetään tekemään ennen kaikkea ilon kautta. Yritetään unohtaa 95p. tavoitteet ja tehdä vain omaa hyvää suoritusta. Keskitytään heikkouksiin, kuten ruokahäiriöihin ja kisavireeseen. Jatketaan treenailua valkkuryhmässä hyvässä seurassa. Yritän myös tehdä jonkinlaista suunnitelmaa mitä pitäsi treenata ainakin ennen jokaista treenit kertaa.

Agi luultavasti jätetään kesällä tauolle. Vaikka Zorro lajista pitääkin, täytyy miettiä lajin kuormittavuutta koiralle. Ikää kuitenkin on jo. Pyritään kisailemaan kuitenkin omien halujen mukaan.

Tokossa otetaan tosissaan tavoitteeksi kisat. Kuntoon täytyisi vaan ensin laittaa ruutu, merkin kierto ja seuraamisessa olisi niin paljon kehitettävää.

Jälkeä tehdään jos jaksetaan ja aika riittää. Se tekee kyllä Zorrolle niin hyvää ja tuo koiralle itseluottamusta. 

Muuta: Toivottavasti pysytään yhtä terveenä kuin 2015. Ei yhtään turhaa lääkärireissua.Rommi:
Rally, Toko, Agi: Tehdään kotona mitä tehdään, ehkä hallilla voisi joskus käydä vähän aksaamassa.

Jäljellä otetaan revanssi pääsykokeesta ja toivottavasti jatkokurssi paikka sitä myöten aukeisi. 

NoseWorkia tehdään ja yritetään päästä myös porukalla treenailemaan. Kolmannen hajun (laventeli) opettaminen pitää myös tehdä kunhan laakerinlehti on varma. Kisat, kunhan ne virallisesti alkaa!

BATti täytyisi taas alkaa tosissaan treenaamaan porukalla. NinjaBATia paljon arjessa. 

Muuta: Terveyttä ja arjen helpotusta edelleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti