torstai 27. lokakuuta 2016

On me treenattukin

Päivitykset lahaa, mutta yritän muistella. Demi ei ole nyt päässyt treenamaan kun ei ole ollut hallille asiaa, tosin lauantaina olisi tarkoitus mennä jotain pientä tekemään.

Zorron rallyt menee laidasta laitaan. Toisena viikkona koiraa ei kiinnosta muu kuin kentän ympärillä olevat häiriöt, joskus taas vire on optimaalinen ja koira toimii todella hyvin. Ja sitten tuleekin kerta, jolloin koira ei pysty keskittymään tekemiseen, koska taskussa on megapalkkana kissanruokaa. Tämän takiahan me treenataan, että löydettäisiin se optimaalinen toiminta vire, motivaatio ja iloisuus tekemiseen. Noh, iloisuutta (tai oikeammin hölmöyttä) ei tarvitse treenata, se tulee ihan luonnostaan.

Zorro on päässyt myös tekemään muutaman jäljen, lyhyitä ilmaisutreenjä kaikki. Sama homma jatkuu tässäkin, toisinaan vedetään tosi hyvin ja toisinaan koira on kuutamallo ihan kunnolla. Onneksi me ei oteta tätä niin vakavasti.

Rommikin on tehnyt muutaman jäljen. Pirkkalassa tehtiin 1,5vk vanha jälki, pituutta taisi olla 1,5-2km. Rommi kiskaisi itsensä suoraan maaliin lyhintä reittiä ja teki kivan ilmaisun n. 500m päästä. Tähän jälkeen olin todella tyytyväinen. Ylöjärvellä tehtiin lyhyt ilmaisujälki, jolla veti ihan todella lähelle maalia, alle 100m päähän näköetäisyydelle. Todella outoa, eikä kyllä mielestäni ilmaissut missään kohtaa aiemmin. Nämä tuoreet tuppaavat muutenkin oleman todella haastavia ja todellakin pitäisi muistaa, että kerta kahdessa viikossa on sopiva tahti jäljestää!

Eilen oltiin Petsamossa, jossa Rommille oli 1km muutaman päivän vanhaa ja siitä tuoreelle vaihto 1km. Vanha meni hyvin ja se yritti ehkäpä ilmaista tuorretta jo vanhalla jäljellä. Vaihto meni myös hyvin ja matka jatkui, mutta kun oltiin n. 600m päässä maalista, tuli ongelma. Rommi olisi halunnut hirveesti lähteä toista reittiä, luultavasti kierrättää toisen kautta, mutta matkasta olisi tullut niin pitkä, ettei päästetty. Voi myös olla että pientä ilmasun yritystä oli tuossa kohdassa. Lopulta Rompu suostui jatkamaan matkaa jäljen päällä ja ajoi taas n. 100m päähän maalista, ihan liian lähelle. Jälki saattoi olla Rommin kuntoon nähden vähän turhan pitkä (jäjestystä tuli n. 3km, 40min) ja haastava, mutta täytyy ehdottomasti uusia joskus.

Muuten Rommin vointi on pikku hiljaa parantunut. Pientä takapäänvenyttelyä tapahtuu päivittäin ja sohvallekin koira kapuaa jo helpommin. Ei hyppää kuitenkaan edelleen.
  

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti