perjantai 7. lokakuuta 2016

Lokakuun eka

Lokakuun ensimmäinen viikko lähti käyntiin Demin ja Zorro omatoimitreeneillä hallilla maanantaina. Demin kanssa tehtiin alkuun laatikkotreeniä ja sain koiran turhautumaan ja haukkumaan ensimmäisen kerran. Pientä takapään liikettä on saatu aikaiseksi, mutta vielä koira ei ole tajunnut mitä siltä halutaan ja liike tulee "vahingossa". Kiertäminen etukautta mun ympäri alkoi onnistua kohtuu hyvin. Liikkeestä maahan menoa tehtiin niin, että peruuttelen ja koira on edessä. Tämä sujui yllättävän hyvin! Ensin annoin selkeän vartaloavun, mutta lopulta koira meni maahan jo pelkällä käskyllä. Koiran kiertämiset on vaikeita, mutta etupalkalla saadaan onnistumisia. Loppuun tehtiin vielä yhden askeleen seuruuta perusasennosta perusasentoon. Tämä on paha, koska koira pyörähtää niin pienessä hetkessä poikittain. Palkan suunnan kanssa täytyy olla todella tarkana, ettei vaan mene vahvistamaan tuota.

Zorron kanssa ei ollut oikein suunnitelmaa mitä tehtäisiin. Ruutu oli valmiina kentällä, joten sillä aloitettiin. Viime kerrasta on tuhottoman paljon aikaa, joten ihan ei ollut idea kirkkaana Zorron mielessä. Vein pallon odottamaan kerran ruutuun ja Zorron mieliin palautui taas idea. Muutaman kerran juoksutin koiran tyhjään ruutuun ja heitetty pallo palkaksi. Häiriköityä merkkiä tehtiin myös ja ei se vaan meinaa aluksi onnistua. Aina kun vaihdoin lähetyspaikka, Zorro kävi ensin kokeilemaassa merkin ympärillä olevaa vesikuppia, lelua ja namipussia. Ei se vaan osaa, pitäisi varmaan vaan helpottaa treeniä ensin paljon, eli viedä häiriöt huomattavasti kauemmin. Toisaalta teenkö taas ongelmaa asiasta mikä ei oikeasti ole ongelma? Koira on kuitenkin löytänyt merkin kisoissa 90% todennäköisyydellä. Zorron kanssa hömpöteltiin myös paljon puolen vaihtoja. Tässä kyllä huomaa mitä on tehty paljon ja mikä on jäänyt vähemmälle. Edessä puolenvaihto on Zorron lemppari ja tosi helposti se tarjoaakin sitä välistä tai takaa puolevaihdon sijaan. Täytyy pistää edestä puolen vaihdot hetkeksi vähemmälle ja vahvistaa noita muita.

Nämä oli ensimmäiset Zorron ja Demin yhteistreenit ja se tuntui vaikuttavan molempien tekemiseen. Zorron suhtautuminen Demin on kohtalaisen maaninen, mutta Demi myös provosoi toisinaan. Zorro yrittää koko ajan leikittää Demiä ja on koko ajan tökkimässä pikkusta vaikka se kuinka yrittää sanoa rumastikkin Zorrolle. Myöskin mun kiellot menee ihan kuuroille korville. Autossa ne sentään pystyy olemaan rauhallisesti ja samoin vapaana metsässä ollessa, mutta hihnalenkkeily on hankalaa. Mä en todellakaan tajua tätä Zorron fiksaatiota aiemmin jo edesmenneeseen Rosaan ja nyt Demiin. Sillä menee ihan täysin yli tuo homma ja se on raskasta molemmille. Toivottavasti näillä yhteistreeneillä saataisiin nuokin, koska muiden treenikavereiden kanssa ei suurempia ongelmia ole ikinä ollut.


Zorron maaninen nyt leikitään ilme ja ei niin innostunut Rosa
Tiistaina käytiin Rommin kanssa Reviirissä Pipsalla. Rompu ei ole nyt kahteen kuukauteen pystynyt esim. autoon hyppäämään eikä lainkaan venyttelyt takapäätään, eikä se vieläkään ole kunnossa. Koiran lanneselkä kuvattiin hereillä ollessa, mutta ei sieltä mitään löytynyt. Selkeästi kuitenkin aristaa lanneselkää käsitellessä. Diagnoosi oli, että luultavasti lihasperäistä, mutta välilevy tai hermotus ongelmakin voi olla. Nyt ollaan sitten taas kipulääkekuurilla 1-2 viikkoa ja katsotaan mitä tapahtuu. Voi olla myös, että akupunktiota kokeillaan. Eilen oli Rompulla myös osteopatia käynti. Eteenpäin on taas menty, joten ehkäpä tämä tästä joskus helpottaa. Olishan se nyt hienoa jos olisi kaksi ehjää koiraa samaan aikaan.

Eilen oli myös koutsin rallytreenit Zorrolla. Tehtiin SM kisojen voi luokan rataa, joka oli varsin ahdas. Koiraa kiinnosti kaikki mitä oli kehän laidalla ja ohjaaja oli pihalla kuin lumiukko. (Jos sanoo koiralla seis kun pitäisi sanoa seuraa, niin ei ihmekkään jos koira on hiukan sekaisin.) Ei mikään menestys tosiaankaan, mutta tulipahan tehtyä. Tupla saksalaisesta oltaisiin saatu kympin virhe ja tätä treenattiinkin erikseen. Teen liian hätäisen käännöksen itse jälkimmäisessä käännöksessä ja Zorro jää siten jälkeen. Omalla rauhallisemmalla käännöksellä ei ole mitään ongelmaa. Tässä on kyllä selvä ristiriita muiden käännösten kanssa, joissa yleensä olen aina jäljessä. Noh, kuukausi aikaa PM kisoihin, joten lisää treeniä vaan. Ollaan kuitenkin selätetty taas monta ongelmaa, mutta saatu vaihtokaupaksi kasa uusia. Näihän se menee, olishan se nyt tylsää jos kaikki olisi vain helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti