perjantai 30. syyskuuta 2016

Mehän on treenattu, vk 38-39

Viime torstain rally treenejä veti tuomari Taru Leskinen. Tehtiin haastavahkoa rataa, josta Zorro suoriutui kyllä hienosti. Ei suurempia ongelmia missään, mutta kuulemma useampi kymppi olisi tullut vajaista istumisista. Miten senkin nyt taas on unohtanut! Pitää vain malttaa odottaa!

Lauantai aamuna vedin pari tuntia rallyn ratatreenejä ja tehtiin ennen niitä Zorron ja myös Rommin kanssa pikkutreenit. Rommi lähinnä vain leikki ja teki ihan muutaman lyhyen seuraamispätkän. On tuo seuraaminen kadonnut aikalailla kun ei sitä pitkään aikaan ole aktiivisesti treenattu. Zorro teki muutaman häiriköidyn merkin. Meni nameille ja meni pallolle, mutta välillä se merkkikin löytyi. Lisää treeniä siis!

Lauantaina illalla lähdettiin vielä jälki treeneihin. Zorro teki alle kilsan ilmaisu jäljen. Lopussa oli pitkä suora, mutta Zorro ajoi aika lähelle n. 300m päähän. Olisi odottanut ilmaisua aiemmin. Rommin jälki oli 1,5km pitkä ja itse olin sen suunnitellut. Eipä vaan tullut mieleen, että lähdössä oltiin aika lähellä maalia ja Rommi ilmaisikin maalin n. 300m jäljestämisen jälkeen, n. 0,5km päässä maalista. Pätevä punanuttu, tyhmä omistaja.

Tiistaina oli Demin viimeinen alkeiskurssi kerta. Pikkumusta teki niin kuin aina. Tosin nyt se on keksinyt, että myös muilla ohjaajilla on nameja taskussaan ja yrittää välillä kerjätä myös niiltä. Kurssilla ei ihan kaikkia kylttejä käyty läpi, mutta tiedän kyllä mitä meidän pitää reenata, jos joskus kisoihin mielii mennä. Ensimmäisenä se perusasento on laitettava kuntoon ja sitä kautta seuraaminen tullee myös parantumaan. Käskystä on myös opettettava koira kiertämään minut. Tämä helpottaa sekä saksalaista että eteentulojen oikealta sivulle tuloja. Liikkeestä maahan, alusta alkaen. Koira ei osaa mennä suoraa seisomasta maahan vaan kun tarjoaa aina istumista ensin. Viimeisenä koiran kiertämis -kyltit. Paljon on tehtävää, joten katsotaan niitä kisoja joskus ensi vuonna :)

Keskiviikkona oltiin sovittu etsijäkoiraporukalla nosework treenit. Vettä tuli kuin esterin ahterista, joten treenit jäi lyhyeksi, eikä Rommi oikein ehtinyt saada edes ideasta kiinni. Paremmalla säällä sitten uudestaan.

Eilen oli Zorron rallyt koutsilla. Tehtiin merkkiä radalla häiriköitynä. Ekalla kierroksella koira oli pihalla kuin lumiukko ja meni taas jokaiseen hämyyn. Myös sininen merkki vihreällä alustalla tuntuu olevan mahdoton Zorrolle hahmottaa ekalla kerralla. Toisella kierroksella kikkarapää tsemppasi ja teki kaikki merkit kerrasta oikein. Radalla oli myös sivulla peruutus joka onnistui molemmilla kierroksilla. Ensimmäiset kisat pitkän tauon jälkeen on kennelpiirin mestaruuskisat marraskuun alussa. Kuukaudessa pitäisi päästä vähän parempaan vireeseen, varsinkin ohjaajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti