keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Vk 37 ja vähän seuraavaakin

Viime viikon treenit alkoi Demin rally alkeilla. Tehtiin mm. saksalaista, joka osottautui sekin hankalaksi tuollaisen kääpiön kanssa. Hihnan kanssa pelaaminen, kyykkiminen ja koiran kanssa eri suuntaan pyöriminen on vain niin hankalaa kuin se kuulostaakin. Onneksi tuo pikkumusta on nopea oppimaan. Seuraaminen juosten leviää ihan käsiin ja koira katoaa kauhean kauas. Voi kun saiskin sen kanssa ennemmän treenikertoja, se olis ihan just kisakunnossa (no ei nyt oikeesti).

Torstaina oli Zorron rallyt Koutsilla. Tehtiin lyhyitä, muutaman kyltin häiriö/houkutus pätkiä. Kikkarapää on selvästi edistynyt jo nyt näissä, vaikka treenejä ei ole kuin muutamat tehtynä. Edelleenkin se menee helposti ruoka ja ihmishäiriöihin. Lelut se yleensä katsoo, mutta ei jää kiinni niihin. Selvästi treenivire on nyt myös mennyt parempaan suuntaan, eikä Zorro ota nokkiinsa niin helposti. Se on myös keksinyt uuden tavan reagoida huomautuksiin; Juostaan äkkiä Kristan helmoihin karkuun :D Noh, ainakin sillä on kivaa ja en kyllä itsekkään muista nauraneeni koiran toilailuille treeneissä näin paljon kun tänä syksynä.

Lauantaina olisi ollut mahdollisuus aloittaa Rommin etsijäkoirien jatkokurssi, mutta koska jalka (vai selkä?) ei edelleenkään toimi kunnolla, niin ei haluttu rasittaa koiraa turhaan. Lähdin kuitenkin molempien koirien kanssa treenamaan. Ensin Zorro sai tehdä melkein 2km pitkän taajamajäljen. Eteni välillä ihan kivasti, mutta pientä epävarmuutta oli paikoitellen havaittavissa. Ilmaisu (kai) tuli n. 400m päässä, mutta tosiaan sen ilmaisut on niin vaikeita tulkita, että voi olla et sitä ei vaan huvittanut enää tehdä hommia. Ajattelin nyt ottaa Zorronkin kanssa enemmän jälkitreeniä, koska aksahaaveet on nyt sen osalta kuopattu. Eli ilmaisu treeniä on luvassa, toivottavasti vielä tällä viikolla.Rommin kanssa tehtiin kaksi ilmaisutreeniä siten, että maali oli 50-100m päässä piilossa, mutta näkyvilllä oli häiriökoira n. 50m päässä. On se jännä miten koiralle kuitenkin näköhavainto on niin tärkeä ja molemmilla kerroilla yritti ensin ilmaista häiriötä, mutta vaihtoi kuitenkin oikeaan koiraan kun palkkaa ei herunut. Hyvä treeni joka sopi myös saikkulaiselle!

Eilen oli jo Demin neljäs rally-toko kerta. Taaskaan ei päästy treenamaan treenien välissä, joten tunti käytettiin taas turhankin tehokkasti. Istu-maahan-kierrä koira oli haastava tehtävä ihan niinkuin oletinkin. Saksalaiset toimi jo paremmin ja muutenkin selän takaa kierto toimi vähän helpommin. Tehtiin lopuksi (liian) pitkää rataa. Hirveellä tsempillä taisteltiin läpi, mutta kyllä se oli liikaa molemmille. Istu-maahan-kierrä koira -kyltillä Demi väsähti niin, ettei osannut mennä enää maahan, mutta muuten tuo meni ihan ok:sti. Tässä videota pikkumustan tekemisestä.

Murheen kryyni on perusasento. Eihän tuolla ole mitään käsitystä asiasta, enkä oikeen tiedä kuinka sitä treenaisin. Kädellä vetämällä on omat opettu mutta kun koira on niin pieni, ei mun selkä kestä tehdä sitä seisaaltaan. Tein sitten polvillani ollessa, mutta en tiedä yhdistääkö tuo koira sitä, ei ainakaan näillä treenimäärillä. Toisaalta haluasin opettaa sen laatikolla, mutta niin ikään vaatii pirusti treeniä. Ei taida olla oikotietä onneen tässäkään asiassa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti