maanantai 12. syyskuuta 2016

Treenit, vk 36

Tiistaina oli pikkumustan toiset alkeiskurssitreenit. Tehtiin edestä sivulle tuloja selän takaa. Argh miten vaikeeta kun tuo koira ehtii istuman neljä kertaa ennen kun ehdin vetämään sen oikeaan paikkaan sivulle. Varsinkin hihna kädessä ihan mahdoton tehtävä. Pään vaivaa tuotti myös istu-kierrä koira -kyltti. Demin oli äärimmäisen vaikea istua paikallaan kun menin sen selän taakse. Etupalkalla sai tämänkin paremmin toimimaan. Perusasennosta maahanmeno alkoi toimimaan pienen treenin jälkeen. Seuraamisessa pitää muistaa palkata läheltä jalkaa, koska nyt kun muutaman kerran olen tallannut koiran jaloille, se on alkaanut ottamaan etäisyyttä :) Treenattavaa olisi siis hirveästi, mutta kun koira ei asu samassa taloudessa, ei päästä päivittäin treenaamaan. Itse asiassa ei ole treenattu ollenkaan nyt treenien välissä, joten kehitys ei ole huimaa. On niin paljon helpompaa treenata päivittäin pikku pätkiä, kun aina pitkä setti kerrallaan ja montaa eri asiaa.

Torstaina oli Zorron treenit koutsilla. Tehtiin helppoa rataa häiriöillä. Oli lelua ja namikuppia, höpöttelevä makaava ihminen. Zorro suoriutui yllättävän hyvin, eikä mennyt häiriöistä jumiin niin kuin viimeksi. Kyllä se ne kaikki huomaa ja kontakti tippuu, mutta ottaa kuitenkin käskyt kohteliaasti vastaan ja suorittaa tehtävät, joskin vähän hitaasti. Ensimmäisenä kylttinä radalla oli 360 vasemmalle, mikä on vaikea tehtävä heti alussa, kun koira ei edellenkään lähdössä ole niin hyvin mukana kuin pitäisi.

Kotona on Zorron kanssa tehty häiriötreenejä. Jotain hyvin pientä edistystä on havaittavissa, mutta jatkamme harjoituksia edelleen. Myös peruuttamista ollaan tehty. Paljon liikkeelle lähtöjä ja nopeita käännöksiä, jolloin koira ei voi autopilotilla ampua taaksepäin täysiä. On se aika pätevä, vaikken aina sitä uskokaan.

Rommi jatkaa sairastupalaisena. Edelleenkään ei koira hyppää eikä venyttele takapäätään. Lenkillä pärjää jo hyvin, eikä ole kiljunutkaan kivusta juurikaan. Selkälihakset on kadonneet tämän episodin johdosta. Pitäsi uida, mutta kun koira ei suostu. Ollaan nyt kuitenkin yritetty vahvistaa selkää vanhoilla jumppaohjeilla ja oon yrittänyt ravuuttaa sitä joka lenkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti