sunnuntai 21. elokuuta 2011

Viikko pulkassa!

Vaikka mä kuinka lupailin viime bloggauksessa, että perjantaina mennään rally-tokoon pitkästä aikaa, toisin kävi. Reenit oli peruttu vähäisen osanoton vuoksi. Nooh ehkä sitten ens viikolla :) Launtaina päästiin kuitenkin jälkikurssin viimeiselle tunnille ja ohjelmassa oli verijälkeä. En oikeen tiennyt mitä odottaa, koska Zorro ei varmaan ikinä ole veren kanssa ollut tekemisissä. Veri kuitenkin alkoi heti kiinnostaa tolloa kovasti ja taas intoa oli ihan liiaksikin. Mutta mitä tapahtuikaan kun lähdettiin ensimmäistä jälkeä ajamaan, Zorro haisteli tarkkaan ja keskittyneesti eikä pitänyt nyt läheskään niin kovaa kiirettä. Ajoi jäljen loppuun asti tosi nätisti. Toisella jäljellä vauhti oli jo kovempi, mutta kuitenkin rauhallisempi kuin ihmis-/makkarajäljellä. Taitaapi tulla siis verijäljestä se meidän juttu sittenkin ja ei kun omia välineitä hankkimaan, että ehtisi syksyn aikana harjottelemaan :)

Sunnuntaina eli tänään oli tokotreenit, jotka olivat siis meidän kesätauon jälkeen ensimmäiset. Aluksi tehtiin paikkamakuu, vissiin oli 2min. En palkannut Zorroa kertaakaan välissä ja pysyi kuin pysyikin paikoillaan. Makuu oli todella rauhatonta ja pää pyöri kun karusellissa. No toisaalta ei olle kahteen kuukauteen varmaan yhtään pitempää paikkamakuuta tehty, et voi olla ihan tyytyväinen pojan suoritukseen. Seuraava paikkamakuu  yritetään tehdä targetin kanssa, jotta Zorron huomio pysyisi yhdessä paikassa. Seuraavaksi tehtiin hyppy. Zorro menee hyvin, ite vähän hosuin, kun ollaan niin vähän treenejä tehty oikeella käskytyksellä. Sitten oli vuorossa liikkeestä seisominen. Ei ongelmia, eka pysähdys tuli vähän viiveellä, mikä on aika yleinen ongelma meillä. Sitten tehtiin vielä seuraamisen käännöksiä, olivat kuulemma hyviä, kunhan vaan itse lopettaisin sen koiran koko aikaisen tujottamisen. Se on vaan niin vaikeeta, että jos ei katso koiraa niin miten voi tietää ja luottaa siihen, että se tekee oikeen?!? No joka tapauksessa olen luullut et meidän seuraaminen on vähän sinne päin koko ajan, mutta ei sittenkään, ehkä meillä onkin jotain mahkuja tässä lajissa.

Pitkästä aikaa oli kyllä todella mukava olla ohjatuissa toko treeneissä. Saa vähän kuulla palautetta ja ohjeita mitenkä edetä tästä eteenpäin. Näiden reenien jälkeen tuli taas semmonen olo, että syyskuun lopussa olevaan möllitokoon osallistuminen ei olisikaan ihan mahdoton ajatus. Ehkä mä nyt kuitenkin sit alan tähtäämään siihen, onpahan ainakin joku tavote tällekin harrastukselle. Toisaalta kyl pelottaa se, että Zorro lähtee lällätteleen ympäri kenttää (niin kuin omatoimi treeneissä usein tapahtuu)  ja mää huudan pää punasena. Taisin myös kirjoittaa kurssin tavoitelappuun, että ensi vuonna olisi tarkoitus startata toko koe ura. Saas nyt nähdä!

Vähän oon nyt myös ajatellut, että veisin tuon Tollon toisen kerran vielä näyttelyyn. Tulevana itsenäisyyspäivänä siis joulukuussa on Tampereella ryhmänäyttely ja sinne voitaisiin mennä, mut en tiiä ehtiikö turkki kasvaa riittävän pitkäksi. Toivotaan parasta. Lopuksi Zorron löffimistyyliä!

Miten kenestäkään voi tuntua hyältä maata etutassut tollei,
Zorrosta aika useinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti