lauantai 22. lokakuuta 2011

Back in basicis

No niin nyt on sitten ensimmäiset mölli rally-toko kisat takana. Mitään suuria odotuksia ei ollut, kun eihän tosta otuksesta voi tietää mitä se tekee kun on outoja koiria ja vielä oudossa hallissa. Hepuleita ei ainakaan koira tällä kertaa voinut saada, koska rally-tokon alokas luokassa kaikki liikkeet tehdään hihnassa. Rata meni ihan ok. Alussa meinasin itse unohtaa, että hihna ei saa kiristää yhtään missään vaihessa. Yhdellä kyltillä unohdin sivulle tulon jälkeen käskeä koiran istumaan. Kolmas virhe tulikin peruutus liikkeessa, jossa pitää osata laskea kolmeen. En ilmeisesti osannut koska virhe tuli. Kaiken kaikkiaan yhteispisteet meillä oli 79/100. Sijoitus oli varmaan 5/9 Tosin arvostelu oli melko löysää, ite olisin sakottanut varmaan muutamasta muustakin kohdasta... Rally-tokossa otetaan myös aikaa radalla, mutta se ratkaisee vain tasapistetilanteet. Oltiin kuitenkin radan nopein koirakko, joten nopeus ei tule olemaan ongelma :) Kaiken kaikkiaan kisat meni sen verran mukavasti, että ilmottauduin kahden viikon päästä oleviin virallisiin kisoihin (siis niin virallisiin kun Suomessa voi olla)! Nyt vaan paljon reeniä hihnan kanssa ja sit kun ite opettelis kans lukeen ne kyltit, eikä vaan olettais...

Maanantaina oltiin sdp:llä agilityssä. Ohjelmassa oli omatoimista reenausta ja mehän tietysti keskityttiin sitten keinuun. Kovin suurta menestystä ei vielä saavutettu, mutta pikku hiljaa eteenpäin. Tehtiin myös keppejä pienellä radan pätkällä. Radalla oli myös paha maineinen musta putki, joka jostain syystä on Zorrolle aivan mahdottoman vaikea paikka. Ei millään suostunut taas meneen läpi siitä, joten palattiin ehkä niihin ensimmäisiin agility treeneihin ikinä. Suoraa putkea super palkalla, JIPPII!  Harjoteltiin lisäksi A:n kontaktia, johon olen kyllä varsin tyytyväinen. Nätisti tulee 2on-2off vaikka palkka olisikin kauempana. Puomilla sen sijaan Zorro säännöllisesti pysähtyy jo liian aikaisin, mutta sitä hiotaan kuntoon. Eteenlähetystä reenattiin myös. Hyvin Zorro irtoo kun maalissa on targetilla palkka, mutta mitenköhän kävis ilman sitä?!?

Viikolla tehtiin taas nouto treeniä. Pikku hiljaa sekin menee eteenpäin. Pito alkaa vähitellen löytyä ja nosto maasta on kelvollinen. Ongelma on vaan se, pojan pitäs tajuta vielä tuoda se kapula mulle takas. Oon myös yrittänyt opettaa sille luovutusta sivulla, mutta tuntuu olevan mahdoton tehtävä, koska Zorro ei löydä oikeaa perusasentoa kapula suussa. No onneks ei oo mihinkä kiire tän asian suhteen.

Perjantaina käytiin Zorron kanssa tallilla reenailemassa itsenäisesti Lunan ja Tanja-Maijan kanssa. Taas mentiin keinua oikeen urakalla ja tietysti kissanruokapalkalla. Huomas kyllä selvästi, että toistoja on nyt tehty enemmän, koska koira ei juurikaan pelkäillyt keinua. Tosin en antanut sen juuri paukkuakaan, koska kyseessä oli tallin rämisevä keinu. Lopuks koirat pääsi vielä pikkusen leikkiin kentällä. Tiedän et joku sanois, että HYI HYI, mutta Zorrolle tekee kyllä pelkästään hyvää päästä oikeen riehuun hyvän kaverin kanssa kentällä. Tuntuu, että itseluottamus siitä kasvaa vain. Siellä ne viipotti perä jälkeen putkeen ja hyppäs muutaman esteenkin. Saisinpa minäkin Zorroon semmosen vauhdin kun Luna sai aikaan :)
Zorro söpöstelee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti