maanantai 26. joulukuuta 2011

Toteumia ja tavotteita

Koska vuosi on lopussa, on aika koota vuoden tapahtumat yhteen. Vesikoira foorumille olin vuosi sitten koonnut seuraavat toteumat 2010 ja tavoitteet 2011 agilityyn liittyen:
 • Vuoden 2010 tavoitteiden täyttyminen? Tavoitteena oli päästä tutustumaan lajiin, koska se oli niin omistajalle kuin koirallekin täysin uusi. Tämä tavoite täyttyi ja kesä oltiin alkeiskurssilla ja syksystä alkaen päästiin mukavaan läpöiseen sisähalliin reeneailemaan  :)
 • Vuoden 2010 parhaat onnistumiset? Onnistumisena voisin pitää sitä, että Zorro pelkäsi esteitä todella vähän toisin kuin minä luulin. Keinua lukuunottamatta esteet onnistuu, no joo pussia ja rengasta täytyy vielä reenata. Kepit menee vaikka unissa, tosin TODELLA hitaasti.
 • Vuoden 2010 karvaimmat pettymykset? Suurin pettymys oli Zorron päälle käynyt akita agitreneeistä ja siitä johtunut n 1,5 kk treenitauko. Lisäksi takapakkia on ottanut lähestulkoon kaikki esteet (puomi, A), jotka ennen menivät niin hienosti, koska kentällä on niin pelottavaa toisinaan. No nyt onneksi on vähän taas päästy uudelleen nauttimaan lajista ja koirakin alkaa rentoutumaan.
 • Tavoitteet vuodelle 2011? Päätavoite on saada Zorro unohtamaan epäluulonsa agikentällä ja saada se täysin taas nauttimaan lajista. Kontakteja täytyy reenailla paljon ja myös vauhtia olis hyvä saada lisää. Mikäli kaikki menee hyvin ja saadaan keinu reenattua kisakuntoon, niin tavoitteena olisi päästä ottamaan ekat viralliset kisastartit kesällä. Ainakin möllikisoissa käydään, kunhan puomi muuttuu vähemmän pelottavaksi paikaksi.
Nyt lukiessa tavoitteita tälle vuodelle voi olla todella tyytyväinen. Zorro rakastaa agilitya yli kaiken, eikä mitään tietoa epäluuloista ole enää pitkään aikaan ollut. Kontaktit koira osaa, mutta tapissa olevat kierrokset vaikeuttavat toteuttamista. Pääasia kuitenkin on, että tyyli niiden opettamiseen on vihdoinkin löytynyt. Ensimmäisiä virallisia kisastartteja ei tälle vuodelle saatu, mutta paljon möllikisa startteja kuitenkin. Paljon nolla ratoja ja palkintopallisijoituksia tuli myöskin bonuksena. Keinu on se meidän suurin ongelma edelleen.

Mitä muuta sitten vuonna 2011 ollaan tehty koiran kanssa: Jälkikurssilla päästiin tutustumaan lajiin. Tokoa on vähän reenailtu ja parit möllikisat käyty ilman sen kummempaa menestystä. Suurin ongelma on ohjaajan motivaation puute. Rally-tokoon päästiin myös tutustumaan ja osallistumaan virallisiin kisoihinkin. Menestys oli vaihtelevaa :)

Sitten tavoitteita vuodelle 2012:
Zorro
 • Agility: Keinun opettaminen varmaksi. Ensimmäinen kisastartti viimeistään maaliskuun hyppärillä. Mikäli keinu saadaan kuntoon ja kisoihin päästään paljon, nousu kakkosiin on myös ensi vuoden tavoitteena. Hyppytekniikan kehittäminen paremmaksi
 • Toko: Vaikea sanoa mitä tämän kanssa tehdään. Mikäli itse jaksaisi tätä treenata, voisi virallinen koekin olla ensi vuonna mahdollinen, mutta en lupaa kyllä mitään :)
 • Rally-toko: Koulutustunnus RT1 pitää ainakin saada ja siten nousu avoimeen luokkaan.
 • Jälki: Omaksi iloksi treenailu ihmis- ja verijäljen muodossa
 • Muuta: Koiran terveenä pysyminen, mahdollisesti selän kuvauttaminen. Iloisista koiran elämää!!!
Tulevan pennelin tavoitteista voidaan myös laittaa ylös, vaikka pennun tuleminen ei vielä varmaa olekkaan. Tavoite on kuitenkin pentu saada kotiin tulevana vuonna jossain vaiheessa
 • Suuremmilta tuhoilta välttyminen  riittävän aktivoinnin seurauksena
 • Zorron ja pennelin yhteiselon onnistuminen
 • Huolellinen sosiaalistaminen ja yksin olon harjoittelu
 • Pentupiirissä käyminen ihan pikkusena
 • Tutustuttaminen agilityn maailmaan
 • Pentutoko kurssille meneminen jne.
Tästä pääsee vielä ihailemaan ihania pentuja. Toivottavasti saan niistä yhden kantaa kotio jo kolmen viikon päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti