torstai 15. joulukuuta 2011

Synttäreitä, kisailua, hyppyjä jne...

Apua, aikaa on taas mennyt ihan liikaa sitten viime päivityksen. Paljon on puuhattu ja kaikennäköistä tapahtunut. Päivityksien harventuminen on johtunut mm. siitä, että täällä uudessa kodissa ei ole toiminut netti kunnolla missään vaiheessa, joten pääsen pelkästään töissä nettiin. Töissä ne ei varmaan hirveesti arvostais jos blogia siellä vain päivittelisin :)

Marraskuun lopussa juhlittiin synttäreitä. Zorro täytti jo kolme vuotta, mutta tuntuu, ettei koira ole pentuaikojen jälkeen rauhoittunut yhtään vaan se on edelleen se puoli vuotias häslä. Synttäreitä Zorro pääsi juhlimaan agitreeneissä ja illalla sai poika kakunkin. Jauheliha-nakki-nappula kakku, nami :P
Myöhemmin samalla viikolla juhlittiin myös puoliskon synttäreitä ja taas täytyi kakku tehdä. En ole mikään kummonen leipuri, mutta tällainen banaani siitä tuli ja ihan hyvältä se maistu:

Viime viikonloppuna oli sitten kauan odotettu Vappu Alatalon hyppytekniikka koulutus. Odotukset koulutukselle oli mulla melko korkeella jo pelkästään kurssin hinnan vuoksi. Zorro kun ei ole mikään luontaisesti hyvä hyppääjä. Paljon saatiinkin tietoa yleisesti hyppytekniikka harjoituksista. Harmittamaan kuitenkin jäi vähän se, että ei saatu mitään spesiaalineuvoja juuri meille tarpeellisesta treenistä. Aino ohje, mitä Vappu antoi oli se, että fyssarille pitää mennä, koska takapään liike on ahdasta ja takajalkojen liike vajavaista jo ravissakin. Varsinkin koiran ollessa väsynyt onglema tulee entistä enemmän näkyviin. Tottahan se varmasti on, en vaan ikinä ole ajatellut sitä niin. Ja siihen kun lisää vielä sen, että ikinä kukaan hieroja tai fyssari ei ole Zorrosta löytänyt mitään pahoja jumeja. Nyt kuitenkin on Karhumäen Elinalle aika varattuna ens vuoden alkuun ja toivotaan, että jotain tällä kertaa sitten löytyisikin.  Tässä vielä videoita meidän hyppyharjoituksissa. Niin kuin niistä näkee on Zorron into oli ainakin kohdallaan  :)
Osa1 ja Osa2

Ensi lumi sitten tuli! NIIN IHANAA! Ei enää lenkkejä sysimustassa metsässä, ei enää aina kuraista koiraa. Toivotaan vaan, että lumi myös pysyisi maassa.  Zorro on ollut ihan intona ja pyörii lumessa samaan tapaan kun edellisinäkin talvina. Vähän täyty käydä kuvaileen ensi lumen tunnelmia itsenäisyyspäivänä Horhan rinteellä.


Perjantaina lähdettiin kokeilemaan Tamskin epiksiin onneamme. Jotenkin oli outoo pitkästä aikaa kisata kun ei meidän kisakunto ollut oikein selvillä. Edellisistä kisoista oli jo niin kauan. No eipä ollut mitään hävittävää, niin ei muuta kuin mölliradalle kahdesti. Ensimmäisellä radalla alku oli ihan ok, mutta ekan muurin jälkeen unohdin ohjauskuviot täysin ja sitten siinä päästäni heitin muutaman esteen, että pääsin oikeelle puolelle. Kontaktit olivat vähän niin ja näin ja viimeisten esteiden ohjaus oli kökkö. Jollain ihmeellä kuitenkin selvittiin radasta virheittä. Oli siis todella hyvä, että päästiin yrittämään vielä toinenkin kerta rataa. Tällä kertaa ohjauskuviot onnistuivat hyvin ja kontaktit myös. Lähdössä koira tosin varasti. Ajattelin lopussa vähän kulmata koiran linjaa ja niinhän siinä kävi, että meikäläinen lensi naamalleen. Zorro näytti niin hämmentyneeltä, että kävin rapsuttelmaan sitä. Siitä 5vp. Aika oli kuitenkin molemmilla radoilla sekunnin sisällä, joten toka rata olis ollut niin nopee ilman mun keräilyjä. Vaikka mä kaikkeni tein, että me ei kisoissa pärjättäis, tuli luokka voitto kuitenkin ainoalla 0 tuloksella! Todella kiva, että saatiin hiukan itseluottamusta taas jatkaa harjoituksia. Oli kiva myös, että tuomari Johannalta tuli positiivista palautetta koiran hallinnasta. Kuulemma toisella radalla koira irtosi kun sitä tarvittiin ja toisaalta oli hallussa kun sitä tarvittiin Tässä molemmat radat: http://youtu.be/mjZi0hF8ukw

Kuvassa vielä palkintopoika kovin vakavana:

Tämän viikon maanantaina treenattiin taas SDP:llä. Mä olin taas jotenkin ulapalla, mutta niin oli koirakin. Tällä kertaa radalla oli myös keinu ja sitähän me sitten jäätiin hinkkaileen. Nyt on vain vahvistunut se käsitys, että meidän täytyy päästä itsenäisesti reenaan keinua oikein kunnolla. Ajattelin jos koirakoutsille hommais kuukausikortin, kun sillä olis halli tossa niin lähellä, mutta katsoo nyt.
Lauantaina meillä onkin edessä toiset viralliset rally-toko kisat. Tavoitteena on pärjätä vähintään yhtä hyvin kuin viimeksikin. Reenaus on tosin jäänyt melko vähälle keleistä johtuen, mutta kyllähän se koira sen osaa, jos minä vaan osaan lukea oikein J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti