maanantai 16. tammikuuta 2012

Se on täällä nyt!

Heti sunnuntai aamuna se alkoi, meinaan pennun hakureissu Lahdesta. Lahdessa pääsin tapaamaan myös kaksi muuta pentua ja niiden omistajat ja pennut pääsivät ottamaan vielä viimeiset painit ennen omiin koteihin lähtemistä. Matka kotiin kului äänekkäissä merkeissä. Penneli kun jaksoi huutaa vajaan kahden tunnin matkasta tunnin verran. Ja kyllä siitä ääntä lähtikin, mutta onneksi loppu matkaksi nukahti boksiinsa. Kotimatkalla joudutiin käymään porukoitteni kautta, joten pentu pääsi heti tapaamaan Rosan ja myös kleinspitz Demin. Aluksi pentunen hämmästyi saamastaan huomiosta, mutta toipui heti kun sai vähän tilaa. Demi ei pennusta ollut niin innoissaan vaan räkytti koko 15min mitä sillä oltiin. Rosa sen sijaan suhtautuun äidillisen rauhallisesti ja pentu yritti jo vähän leikittääkin sitä. Rohkea poika!

Kotona pojat pääsivät ensin tapaamaan pihalla ja siitä heti sitten sisälle kun oli niin pirun kylmä. Zorrohan innostu uudesta kaverista ihan tosissaan. Yritti se nylkyttääkin sitä, mutta kun se heti kiellettiin loppui sekin lyhyeen ja kunnon riehumisleikit olivat pystyssä jo puoli tuntia saapumisen jälkeen. Tässä videotodisteita leikeistä:

Kyllähän sitä välillä pelottaa, että penneliä noissa leikeissä vielä sattuu, mutta toisaalta kyllä sillä on luonnetta niin paljon, että ilmottaa kyllä kun Zorro menee liian pitkälle. Zorrolla oli vähän vaikeuksia lopettaa leikit kun penneli alkoi väsyttää ja tässä vaiheessa lähdin kunnon lenkille Zorron kanssa. Mitään ongelmia lenkin jälkein ei enää ole ollut. Aamulla pentu sai jo yksinoloharjoitusta kun lähdin Zorron kanssa aamulenkille. Pentu oli väsynyt sillon eikä tullut edes ovelle vastaan kun tultiin takaisiin eli ei siis mitään ongelmaa olla 15min yksin, jee!

Mä olin koko ajan ajatellut, että pennun nimeksi tulee Hugo. Nimi ei kuitenkaan saanut kovin kummoista kannatusta puoliskolta, joten päädyin miettimään uutta nimeä. Ja löysinkin paljon paremman tilalle: Rommi. Sopii koiran väritykseen ja muutenkin täyttää kaikki mun kriteerit koiran nimelle.


Tehtiin myös lyhyt hihnalenkki harjoitus Rommin kanssa ja hyvinhän se meni kun jaksoi vaan höpöttää koiralle koko matkan. Istumista on taidettu treenata jo kasvattajan luona tai sitten koira on luonnon lahjakkuus. Ruoka on Rommille ykkösjuttu. On myös niin röyhkeä, että menee Zorron kupille, koska Zorro ei omaansa tajua puolustaa. Vähän Zorro murahti Rommille kun sai spesiaaliherkkua, kuivattua poronkylkeä. Tähän olen pelkästään tyytyväinen, muuten Rommi veis Zorroo 100-0.

Yö meni myös mukavasti. Jossain kohtaa heräsin pieneen piipaukseen, mutta ei mitään pahempia. Nyt kun toinen koira tuli, puolisko päätti, että koirat eivät makkarissa enää nuku. Eipä se mua haittaa, joten jotta kaikki ovat tyytyväisiä, koirat eivät yöksi makkariin pääse. Erityisen tyytyväinen olin yössä siihen, että kakkaa ei löytynyt mistään. Pissat oli eteisen matolle tullut ja Zorro oli ilmeisesti nukkunut niitten päällä, koska koiran kylkikarvat oli pissasta likaiset. Rommi on muuten mestari käymään pihassa pissalla. Ovi auki, koira ulos, sopiva paikka, kyykkäys ja takaisin sisälle. Tosinaan Rommi haluaa jäädä leikkimään pihalle. Osaa myös sukeltaa lumeen samalla tyylillä kun Zorro tuossa yläkuvassa :)

Hampaiden käyttö on pop. Kaikki mitä löytää on kokeiltava hampailla, joten tavaraa on jouduttu pistämään jemmaan. Hampaita on kokeiltu useampaan mattoon, kaukosäätimeen, sormiin, hiuksiin, paidan naruihin, puntteihin, tuolin jalkaan, sohvan kulmaan... 


Nukkuvasta Rommista saa parhaimmat kuvat

Nukkumapaikkojen parhammistoa :)

Uupuneet kaverukset



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti