perjantai 6. tammikuuta 2012

Uusi vuosi ja uudeet kujeet

Loppujen lopuksi uusi vuosi meni ihan mukavasti vaikka alku ei hyvältä näyttänytkään. Perjantaina lenkillä yhdet natiaiset pääsivät räjäytteleen raketteja ihan meidän vieressä. Muutaman paukun Zorro vielä kesti, mutta sitten iski paniikki ja ei muuta kun hihna kireenä kotio. Onneksi koira oli sisällä täysin oma itsensä. Launtaina tehtiin aamupäivästä parin tunnin lenkki lamminpään harjulla. Nakkeja jemmailtiin kotona ja Zorro sai niitä illan mittaan etsiskellä. Iltaruuankin koirus söi ihan normaaliin tapaan. Kun tekemistä ei ollut tarjolla koirus meni sohvan alle nukkuun. Ihan kivasti siis meni.

Maanantaina käytiin aksaamassa. Tehtiin keinua, keppejä ja lähtötreeniä lähinnä. Zorro ku ei nykyisin meinaa millään pysyä lähdössä vaikka ennen ei tän asian kanssa ole ollut mitään ongelmia. Otin nyt käyttöön kokonaan uuden käskyn, jolla koira tulee jalkojen väliin ei sivulle niin kuin aiemmin on tehty. Pikkusen paremmin meni ainakin nyt uudella käskyllä, mutta kyllä se varastikin. Keinulla oli perus settiä: vähän jännitti, mutta kissanruoka on riittävä moottori. Kepeillä yritin saada Zorron tekeen itsenäiseti loppuun asti vaikka mä tekisin mitä. Hyvin meni jos oli targetti lopussa, mutta ilman sitä se oli ihan mahdotonta.

Torstaina meillä oli edessä fyssari käynti Karhumäen Elinalla. Hiukan olin sitä ennalta pelännyt et mitä sielä tulee ilmi ja itekkin kuvitellut kaiken maailman vaivoja koiralle. Pelko sinänsä oli kyllä aiheellistakin. Syynä sinne menoon oli oikestaan kehno hyppytekniikka, koska takajalkojen käyttö on vajaavaista. Tähän saatiin treeni ohjeeksi peruutus-istumis-nopea lähtö harjoituksia. Suuremmaksi ongelmaksi kuitenkin nousi koiran ihan jumissa ja muutenkin jäykkä ranka. Vasenta takajalkaa koira keventää (jonka olen itse aiemmin jo huomannut) josta johtuen oikea etunen vetää jumiin. Mistä kevennys johtuu, ei selvinnyt, mutta täytyy nyt jossain vaiiheessa kuvauttaa koiran selkä, jos siellä olisi syyllinen vaivaan. Jotta rangan liikkuvuutta saataisiin parannettua, määrättiin meille 2krt/vk ravi lenkki. Eli koira hihnassa vauhdikasta ravia (joutuu ilmeisesti aloittaan itsekkin juoksuharrastuksen :) ) Mää kun oon aina luullut et vapaana metsässä on koiralle parasta liikuntaa mitä se voi saada, mutta ei siis näin. Hidasta kävelyä myös ylämäkeen ja tasamaalla tehdään. Takajaloille lihasvoimaharjottelua tehdään myös.

Olihan se fyssarikäynti todella hyödyllinen, mutta tieto lisää tuskaa. Fyssarin mielestä kannattais ehkä harkita tokon harrastamista mieluummin kun agin ja kyllähän mäkin sen tiesin et agility on ton kokoselle  koiralle rankka laji. En kuitenkaan aio heittää kirvestä kaivoon agilityn suhteen vaan katsotaan mitä kaikki tämä treeni saa koirassa aikaan ja tehdään päätöksiä vasta sen jälkeen.

Jotta loppuun jotain posittiivistakin. Pentunen tulee kotiin reilun viikon päästä. Vieläkään en tiedä mikä pennuista tulee, mutta pentutestaus tehdään tän viikonlopun aikana niin sitten sekin selviää. On se pennun odottaminen kyllä ihanaa. Tein jo pennelille oman pedinkin jota Zorro pääsi testailemaan ja sille se ainakin kelpasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti