lauantai 4. helmikuuta 2012

Vähemmän pakkasta, kiitos!

Siinähän se tuli otsikossa jo kerrottua tärkeimmät toiveet tällä erää. Reilun 20 asteen pakkaset eivät koiraurheilulle saati sitten pikku pennelin kasvatukselle tee hyvää. Hihnalenkit Rommin kanssa on jääneet hyvin vähiin ja pihalla käydään lähinnä vain pissalla. Zorron kanssa pihalla pärjään kunhan tossut on jalassa ja takki päällä. Aamuisin en jaksa sille tossuja laittaa ja yhtenä aamuna se seisoikin diagonaalinosto asennossa eli ristikkäiset etu- ja takatassut ilmassa. Näytti kyllä kieltämättä huvittavalta :)

Zorron kanssa on aksailtu maanantaintreeneissä. Pari viikkoa sitten juostiin ilman koiraa rata läpi ja sitten koiran kanssa ja vertailtiin niihin käytettyä aikaa. Tää oli varsin mielenkiintoista, mutta ihmeen hyvin sitä osasi Zorron vauhtia arvioida. Tällä viikolla tehtiin ylipitkää rataa, jossa siis esteitä oli enemmän kuin tarpeeksi. Jostain syystä Zorro jännitti hirveesti puomilla ja muutenkin Zorro oli vähän heikolla vireellä liikkeellä. Toivottavasti meidän aksailu ei taas ala ottamaan takapakkia, mä en kestä sitä. Tasan viikko sitten käytiin myös sdp:llä epiksissä. Rata oli möllihyppäri eli hyppyjä ja putkia. Rataprofiili oli vain suoraa suoran perään. Ainoa haaste oli oikean putken pään löytäminen. Zorron vire oli todella kehno ja olin jo lähdössä luovuttanut. Tehtiin kuitenkin puhdas rata, mutta niin teki moni muukin nopeammin ja oltiin vasta 11. Toi vire asia tuntuu taas nousevan tärkeimmäksi hommaksi meidän treenailuissa eikä ole enää itsestäänselvyys. Edelleen on kuitenkin katseet suunnattu 3.3. oleviin Takkujen kisojen hyppärille. Eipä se tässä videossa ihan niin huonolta näytä, mutta pettymys oli kuitenkin.http://youtu.be/7FMsaLDcfds

Rally-toko treeneissä käytiin myös uhmaamassa pakkasta. Ne nyt on enempi semmosta höntsäilyä hyvällä mielellä, mutta kahden viikon päästä olis kuitenkin kisat, joten täytyy vähän reenailla enempi tätäkin lajia. Jopa toko treeneissä käytiin myös kerran vähän kokeilemassa, mutta eipä siinä kummempaa. Nakin kanssa menee hyvin, ilman nakkia ei ollenkaan... Hieroja on käynyt kahdesti aukomassa jumittavaa lanne seutua ja etusta ja paremmaksi se kait on mennyt. Mitenkään ulkoisesti ei ero huomaa. Jumpaakin on tehty epäsäännöllisen säännöllisesti ja Zorro on siitä aina ihan innoissaan. Taitaapi ajatella, että helppoa namia tarjolla :)

Ja sitten tästä meidän pikku kiiturista. Hyvinhän meillä on mennyt. Zorron kanssa leikit ovat jatkuneet. Tosin Zorro on alkanut pitämään vähän tiukempaa kuria, että esim. sillon kun Zorro haluaa nukkua, niin silloin ei leikitä. Ruokahalu on Rommilla hyvä ja edelleen se karkaa Zorron kupille aina kun se vain on mahdollista. Toisaalta Rommi on kuitenkin oppinut, että sinne ruokakupille ei niin vaan rynnitä vaan ensin pitää ainkin istua ja odottaa. Eilen Rommi sai ruokansa aktivointipallosta mikä oli sitten varsin jännä homma, mutta älysi nopeasti kuitenkin homman jujun. Rommi on kyllä edelleen hyvä käymään tarpeillaan, mutta kun hätä on kova ei sen pahemmin pihalle kuin paperillekkaan ehditä. Naksulla en treenattu katsekontaktia ja hyvin on mennyt. Nyt tarkotus olisi liittää tämä liikkeeseen kunhan päästäisiin vaan ulos treenamaan. Istuminen on jo helppo homma, maahan meno menee namin avulla ja odota käsky on myös reenauksessa.

Pentupiirissä ollaan käyty nyt kolme kertaa. Rommi on varsin rohkea poika niihin muihin tossukoihin verrattuna. Hauskaa kuitenkin on ollut joka kerta ja nyt voi hyvillä mielin olla unilla muutaman tunnin.

Rommi on melko kova komentamaan, mistä ollaan nyt hankkiutumassa eroon. Ainakin se on jo oppinut, että vinkuminen tai huutaminen ei meikäläiseen tehoo eikä sillä saa yhtään mitään. Sohvalle on kova hinku ja sinnehän se helposti jo hyppääkin, alastulo onkin sitten toinen homma... Tavaroita Rommi varastaa ahkerasta, mutta siihen se yleensä kiinnostus lopahtaa. Ei siis ole tuhonnut mitään, VIELÄ :)

Pakkaspäivinä olen yrittänyt koiria kuvailla ahkerasti, mutta huonolla menestyksellä, tässä kuitenkin muutama otos:
Loppuun vielä kevyt avautuminen kanssa koiran ulkoiluttajille: Jos mä huudan koirani lähelle ja laitan hihnaan ja vielä lähden kiertämään, että ei jouduttaisi pienellä polulla ohittaamaan, niin se tarkottaa oikeesti sitä ettei me haluta mitään vierasta koirakontaktia. Joten olisi sielä vastapuolella jotenkin varmistettava ettei koira lähde meidän perään ja tuu huutaan naamalle. Zorro ei oikein innostu näistä tilanteista, onneksi sentään luotaa siihen, että omistaja saa ne potkittua pois naamalta. Näitä tapahtuu ihan liikaa täällä meidän huudeilla, mutta koitaakaa nyt tajuta et kaikki ei tästä pidä yhtään!

1 kommentti:

  1. Jos keksit tohon vastaantulijaongelmaan ratkaisun, niin kerro tännekin. Täällä toisella puolella Tamperetta on ihan samanlaisia tyyppejä. Ei auta vaikka selvästi näyttää ettei halua vieraita koiria iholle ja ihan oikeasti vielä ääneen pyytää, että voisko laittaa koiransa kiinni, niin ei mitään vaikutusta. Ihme tampioita.

    VastaaPoista