lauantai 24. maaliskuuta 2012

Niin paljon asiaa

...olis mulla kerrottavana ja pohdittavana, mutta jotta tästä postausesta ei tule mikään marathon taidampa keskittyä ihan vaan nyt viimeisen kahden viikon treenailuihin. Paljon eri koirablogeissa on esim. ollut juttua nyt ruokinnasta ja siihen keskusteluun haluaisin kantaa oman korteni kekoon, mutta ei sitten kuitenkaan ehkä tällä kertaa. Ärsyttää kyllä etten ehdi viikolla postailemaan ollenkaan, mutta toisaalta syykin on selvä: kun istuu töissä 8h koneella, niin kotio päästyä ei ole minkäänlaista kiinnostusta mennä enää koneelle. Sitä vastoin aikaa postailulle on tällee lauantai aamusin klo 6.00 ilman mitään syytä herättynä:)

Viikko 11 alkoi maanantaina taas agilityn merkeissä. Treenien aluksi tehtiin mielenkiintoista treeniä:  Rata oli helppo neljän hypystä ja yhdestä putkesta muotoutuva rata, jossa jokaisella esteellä ja putkenpäällä oli oma numero. Sitten vuorollaan sai kuuden numeron numerosarjan. Ensimmäisellä kierroksella saatiin katsoa rataa suunnitellessamme ohjausta, mutta toisella kertaa ei saanut edes katsoa vaan piti muistaa esteiden sijainnit ja numerot. Ei ollut helppoa, ei! Meillä meni homma ihan puihin ja molemmilla kerroilla homma tyssäs jo ennen toista estettä. Zorro oli niin kovilla kierroksilla ja liukas kuin saippua pala, että sehän karkas multa ihan käsistä kun ohjaus oli huonoa. Lopputreeneistä mulla ei olekaan mitään hajua

Keskiviikkona oli sitten tokon vuoro. Perusstressaamista taas siitä, että kun tuo koira ei osaa seurata. Tai siis osaahan se niin kauan kuin nakki on kädessä. Tiedän, että tää on hyvin pitkälti mun omasta asenteesta kiinni ja sit taas toisaalta reenamattomuudesta. Eihän me juurikaan käydä itsenäisesti treenamassa ikinä, mitä nyt sisällä pientä pätkää tehdään. Nouto ei näköjään myöskään ole valmis julkisilla paikoilla näytettäväksi, sisällähän se menee.

Torstaina rally-toko treeneissä menkin jo paremmin ja vire oli hyvä jopa ilman nakkia. Mä en ole vieläkään päättänyt oikeen, että mitä mieltä mä kyseisestä lajista olen. Toisaalta se on ihanan rentoa, mutta toisaalta vähän turhankin helppoa. Musta meinaan tuntuu, että voisin jopa Rommin kanssa mennä kisoihin :P No ei nyt ehkä ihan... Kyllähän lajista vaikeuttakin löytyy sitten kun päästään ylempiin luokkiin ja aletaan tehdä valkovuokkoja ja tulppaaneja sun muita haastavampia liikkeitä. No joka tapauksessa me tarvotaan vielä ALOkas luokassa ja viikon päästä sitten kisoihin. Tämä laji on kuitenkin varmaan ensimmäinen mikä heivataan kun viikosta oikeasti loppuu päivät. Torstaina oli myös Rommin toisen rokotuksen aika. Hyvässä kunnossa sanoi lääkäri koiran olevan. Ainoo tarkailtava asia on Rommin katkennut kulmahammas, että irtoo kun aika on. Sittemmin Rommilta onkin eturivistä muutama hammas lähtenyt :)

Viime viikonloppu menikin tällä kertaa muissa kuin koiraurheilun merkeissä, joten mitään muuta kummempaa ei tehty kun perus lenkkiä. Zorrosta btw tullut ÄÄLIÖ sillon kun Rommi on myös mukana lenkillä. Korvat on vaan koristeena ja päätöksen teko on siirtynyt täysin Zorron omaan harkintaan. Zorrohan on ollut siis hyvin kuuliainen mun käskyille kun se on vapaana. Nyt se on kuitenkin monta kertaa lähtenyt höntyileen johonkin ihan omille teilleen esim. katsoon jotain 100m päässä olevia pilkkijöitä. Tossakin tapauksessa se kuitenkin tajus puolessa matkassa et HUPS ja palas takas. Mun niin luotettavasta koirasta on tullut se metsien häirikkö joka tekee mitä tykkää, masentavaa... Ja yritä siinä nyt sit opettaa Rommille et mun sana on laki, kun isoveikka tekee mitä lystää. Täytyy vain toivoa, että tää on taas jotain keväthulinoita ja ohi menevää, muistaakseni semmosta on aiemminkin ollut ilmassa :)

Tämä viikko niin ikää starttasi agilityn merkeissä. Tehtiin pientä radan pätkää, jossa joutui tekemään niin takaaleikkauksia kuin ennakoivaa valssiakin. Se on kyllä yllättävää kuinka hyvin Zorro on alkanut lukemaan noita takaa leikkauksia. Vielä kun ite tajuais antaa koiralle tilaa ja käyttää niitä. Kepeille takaaleikkauksella vientiä täytyy ehdottomasti treenata.

Tiistaina Zorrolla oli hierontapäivä. Monika on käynyt hieromassa Zorroa nyt melkein kymmenen kertaa, mutta kohta tämä luksus ilmainen hieronta loppuu kun Monika valmistuu. Eiköhän me kuitenkin jatkossakin käytetä Monikan palveluita, koska sen käsittelystä Zorro kuitenkin aidosti nauttii ja rentoutuu. Rommin kanssa käytiin Rosaa tapaamassa jäällä ja sielä ne painatti ihan viimesen päälle kovaa. Rosa on kyllä siitä erikoinen koira, että monesti se vihaa vieraita koiria ja ei pelkää puolustautua hamapaita käyttämällä. Mutta tuo sama vanha rouva on niin avosylin ottamassa pennut huostaansa. Ei hermostu pennuille tosisaan ikinä, ei edes Zorron tökkimisestä (ok tiedän, että Zorro ei ole enää pentu). Rommillakin on selvää kunnioitus Rosaa kohtaan, mitä ei taas Zorroa kohtaan ole.

Keskiviikkona taas tokoiltiin. Näin jo pilkahduksen valoa niin synkän mustan seuraamistunnelin päässä. Zorrohan aluksi seurasi, ilman nakkia. Olen päättänyt, että se nakki ei enää ikinä käteen eksy, joten parempi on toimia ilman. Kiinnitin erityistä huomiota nyt seuraamisen lähtöhin, jossa mä kuulemma rynnin kauheella kyydillä, että Zorron kontakti tippuu saman tien. Palkkailin lelulla vaan muutaman askeleen seuraamisia  kunhan kontakti pysyi. Back in basics! Pienestä pätkästä lähdemme kasvattamaan aina vaan pitempää pätkää. Ehkä me siis joskus ollaan jopa kisakunnossa.

Torstain rally-toko oli vähän niin ja näin. Ei meinannut kiinnostaa Zorro sitten millään. Tuliko sitten ennen treeneijä tehtyä liikkaa juttuja kotona? Zorron kanssa on nyt tehty kaikennäköstä takapää treeniä ja pienin edestysaskelin mennään eteenpäin.

Rommin kanssakin on nyt tullut tavaksi, että kun tulen töistä kotiin naksuttelen sille päivä ruuan. Tällä viikolla aloitettiin 2on-2off asento treenit ja mukavaa edistystä ollaankin saatu aikaiseksi. Tässä vähän listaa mitä Rommi nyt osaa tai mitkä ovat harjoittelun alla:
- Istu
- Maahan (onnistuu ilman käsiapua)
- Sivulle tulo
- Seuraamisen alkeet (2-3 askelta)
- Tassun antaminen
- Kuonolla käteen koskeminen
- Peruttaminen (oman liikkeen häivytys työn alla)
- Läpi- käsky (eli putken suorittaminen)
- Kierrä- käsky (eli jonkun esteen kiertäminen)
- 2on-2off asento
- Eteen lähettäminen targetille putken kautta
- Odota käsky (Rommin bravuuri)
- Katsekontaktin ottaminen
- Orava istunta
- Kyljelleen käyminen

En tiiä puuttuuko jotain, mutta ainakin näitä on treenattu. Nopeaoppinen ipanahan tuo on kunhan vaan itellä olisi enemmän aikaa. Loistava sivusto temppujen ja agilityyn liittyvien juttujen opetuksesst pennulle on: http://huinmatka.wordpress.com/ Todella hyviä videoita ja selityksiä tarjotaan monessakin kohdassa. Joten jos ei keksi mitä treenais, sieltä löytyy varmasti jotain mitä et ole vielä treenannut :)
No tulipa siitä postauksesta melkonen marathon, mutta nyt se on OHI :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti