sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Zorro parka!

Jotta saadaan tämä blogi ajantasalle niin tehdäänpä tuplapäivitys tältä viikonlopulta. Käytiin eilen molempien koirien kanssa SDP:llä. Zorron kanssa tehtiin aluksi radan pätkää jolla myöskin keinu oli. Ajattelin, että ohjaan sen vaan keinulle ilman sen suurempaa hässäkää. Mitäs tekee Zorro? No tietysti luulee menevänsä puomille ja juoksee täydellä vauhdilla keinun päähän ja rämisten alas. Jippii, täähän meni taas niin putkeen! No eipä siinä kun jatkamaan vaan rataa ilman mitään voivotteluja. Seuraavalla kerralla jouduin houkuttelemaan koiran keinulle, mutta yllättävän helposti se suostui kuitenkin tulemaan ja myöhemmin ei tarvittu edes houkuttelua. Eli toivottavasti taas selvittiin säikähdyksellä. Muuten Zorron kanssa hinkkailtiin kontakteja, ne kun alkanut taas vähän huonontumaan. Kepeillä tehtiin myös treeniä, jotta koira tajuaisi tehdä kepit loppuun vaikka minä seisoisin päälläni. Targetin avullahan tämä on ihan helppoa. Samoin myös kepeille ohjaus voi olla lähes tulkoon mitä vaan kun koiran focus on tagetilla.

Rommin kanssa tehtiin taas erilaisia putkia ja pussia. Ei mitään ongelmaa! Kerran pussilla autoin ja putket nyt vetää koiraa kun magneetti. Targetille juoksuja siivekkeiden välistä myös yritettiin tehdä, mutta se ei meinannut oikeen onnistua, koska hallilla tapahtui kaikenlaista muutakin mielenkiintoista. Aluksi ja lopuksi pojat pääsivät vettän kunnon leikit kentällä ja kyllähän ne nautti!

Sitten meidän ruokailusta alusta alkaen. Pentuna Zorro söi Royal Caninin pentunappulaa, koska kasvattaja sitä oli suositellut ja tietoa paremmasta ei ollut. Zorro ei kuitenkaan voinut hyvin. Nappula ei maistunut, kakka oli löysää (kyllä, minä olen yksi niistä joka säännöllisesti tutkii kakkaa :) ja koira piereskeli. Hain koiralle parempaa nappula merkkiä sitä kuitenkaan löytämättä.Zorro oli myös todella nirppanokka ruokien suhteen ja saattoi olla syömättä päiviäkin, jos tarjolla oli vain pahoja ruokia. Koiran ollessa hieman alta 1v. siirryttiinkin kokonaan barffille. Kanankauloja, lihaa, kasvismössöjä jne. Olin todella tyytyväinen barffin vaikutuksiin, ruoka maistui, kakka oli hyvää. Kunnes kolmen kuukauden jälkeen kanan lihaiset luut eivät toimineet. Kakka oli liman päällystämää, mikä kertoo siitä, että mahassa ei ole kaikki kunnossa. Kokeilin muitakin luita, mutta maha pysyi huonona ja niin nappulamerkin haku alkoi taas uudestaan. Lisänä koira sai pakastimeen jääneitä barffi ruokia. Eri nappuloita kokeiltiin taas useita. Aluksi ruoka toimi hyvin mutta muutaman kilon jälkeen maha taas sekosi. Luultavasti koira on siis alleginen jollekin, mutta en vieläkään tiedä mikä se on. Paras ja oikeasti Zorron mahalle sopivin ruoka on nyt Jahti&Vahti energia. Pitkään mentiinkin ihan nappula linjalla, mutta nyt viime viikkoina olen taas innostunut lisäämään raakaa (jauheliha, kananmuna, piimä, kasvismössö) nappulan sekaan ja tällä linjalla näillä näkymin jatketaan niin, että noin neljäsosa ruuasta on raakaa. Rommi syö Royal Canin maxi junioria, mutta myös sille olen nyt alkanut samaa raakaa mössöä antamaan. Rommi saa siis raakana noin kuudesosan ruuastaan. Eihän se paljoa ole mutta pikkuhiljaa voi sitä sitten alkaa lisäämään. Vaikka olenkin sitä mieltä, että Royalissa hinta-laatu suhde ei ole kohdallaan, syödään sitä nyt ainakin toistaiseksi. Vielä kun Zooplus haluaa sen ilmatteeks kantaa kotiovelle :) Tulevaisuudessa toivon, että molemmat koirat voi syödä samoja ruokia. Rommi kun on semmonen ahmatti, että imuroi kuppinsa tyhjäksi vaikka sielä olisi vaikka pikku kiviä.

Palkkana Zorrolle toimii vain ja ainoastaan nakit. No joo kotioloissa toimii myös semmonen nappula mitä ei muuten saa. Kauppojen huippunamit menee tuskin Zorrolla edes kurkusta alas, koiran suklaat, kuka semmosia nyt söis :P Rommi on myös namien suhteen kaikki ruokainen.

Sitten varsinaisen otsikon aiheeseen. Zorrolla on koko kroppa naarmuilla ja ruvella. Arvaatteko miksi? No tietysti sen takia kun jonkun "pikku"hirviön naskalit ovat kokoajan Zorron nahkassa kiinni. Ennen turkki suojasi koiraa, mutta nyt Zorro vuotaa verta harvase päivä. Toivottavasti ei haavat kuitenkaan pääse tulehtumaan. Ihmetyttää vaan se, että miksi Zorro ei pidä Rommille kovempaa kuria, pakkohan sitä on sattua?!? Zorro ei kuitenkaan ikinä ole ollut valittaja tyyppiä vaan pysrkii peittämään kipua viimeseen asti. Täytynee mun alkaa pitämään vähän kovempaa kuria naskalihampaalle. Muutenkaan ei meinaa mulla enää hermo kestää sitä jatkuvaa painia sisällä, joten olen alkanut sitä kieltämään... Kun Rommi tosta vielä kasvaa, ei paikat enää kestä sitä riekkumista.

Meillä on muuten ollut Rommin kanssa takapihalle ei kakata viikonloppu. Tavoitteena siis opettaa koiralle, että myös muualle ulos sopii kakata jos hätä on. Perjantaina käytin koiran hihnalenkillä ainakin kymmenen kertaa ennen kuin koira luovutti ja kakkas. JEE, bileet! Lauantai koira kakkasikin jo kahdesti. JEE JEE, tuplabileet! Ehkä se nyt hoksas jo idean, että oma piha ei ole ainoa lannoitus paikka :)

Koska olen avatunut niin paljon huonosti käyttäytyneistä koiraihmisestä, täytyy myöntää, että kaikki eivät onneksi ole idiootteja. Jopa suolla olen saanut nyt muutamia positiivisia kokemuksia, KIITOS sistä kanssa ulkoilijat!

1 kommentti:

  1. Me ollaan päästetty Jäynää takapihalle talven ajan tarpeilleen, kun pennulla on aamuisin ollut niin hirmuinen hätä, ettei siinä itse ole ennättänyt vaatteita pukea :D Nyt hiljalleen yritetään opettaa siihen, että takapihalle ei tarttisi oikeastaan tarpeitaan tehdä. Se on niin pieni :D Onneksi portti ei ole enää lumen saartamana ja siitä pääsee hätistelemään pennun metsän puolelle tarpeilleen :)

    VastaaPoista