sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Voihan pallit!

Viikko alkoi perinteiseen tapaan taas maanantain agilityllä. Oli kyllä huonot treenit. Itellä oli ajatus jotenkin hukassa ja unohtelin rataa ihan huolella. Zorro oli hieman epävarmalla fiiliksellä liikkeellä, joten ei ollut nopeimmillaan. Yksi juttu mitä ehdottomasti täytyy nyt treenata on renkaan varmuus. Zorro hyppäs muutaman kerran sivusta ohi kun otin etäisyyttä, johtuen ehkä epävarmuudesta.

Tiistaina käytiin koirien kanssa Lielahden koirapuistossa. Kavereiksi saatiin kaksi collie narttua. Zorro oli ihan hurmiossa, taitaapi olla taas se aika vuodesta kun hormoonit hyrrää tavallista enemmän. Rommi ei niin hirveesti piitannut koirista, juoksi kyllä muitten perässä, mutta enempi olisi tykännyt painia Zorron kanssa.

Keskiviikkona olikin sitten taas toko treenit.Tehtiin mm. hyppyä ja noutoa. Hyppy on helppo, mutta nouto ulkona vaatii vielä paljon tekemistä. Seuraamiseen saatiin vinkkiä, että voisin palkata suusta sylkäsemällä, jollon Zorro ei voi tietää koska palkka on tulossa ja joutuu tapittaan mua koko ajan. Voisi ehkä toimia, vielä ei oikein olla ehditty kokeileen.

Torstaina Rally-tokoiltiin. Yritin vetää muutaman kerran radan kisanomaisesti mutta eipä siitä mitään meinannut tulla kun poikaa kiinnosti kaikki muu kun tekeminen. No saatiin onneksi muutama ihan onnistunutkin toisto lauantain kisoja ajatellen.

Perjantaina lenkkeiltiin Rosan kanssa, jolla on ilmeisesti jonkin näkönen juoksu tulossa. Siis vuotoahan sillä ei enää oo ollut, mutta Zorro on taas ihan siitä sekasin, siis enemmän kuin yleensä... Toisinaan tuntuu, että Zorron elämä olisi paljon helpompaa jos ne killuttimet sieltä peräpäästä napsasis pois. Ainoa syy miksi koira saa vielä pallinsa pitää on Rosa, joka ei vältämättä enää tulisi toimeen Zorron kanssa, jos pallit lähtis. (Rosa ei pidä kenestäkään pallittomasta pojasta) Onko kellään kokemusta, voiko suhtautuminen muuttua, kun koirat ovat tunteneet vuosia kuitenkin?? Toinen pieni kysymysmerkki on se, että josa Zorrosta tulee vieläkin pehmeempi, siitä kun ei kyllä olisi mitään hyötyä.

Eilen lauantaina oli meillä edessä sitten yhteensä kolmannet "viralliset" rally-toko kisat. Olo oli kyllä pirun epävarma ennen lähtöä kun mielessä pyöri vaan viime kisojen täydellinen epäonnistuminen. Jotta sain Zorron mielenkiinnon itseeni oli turvauduttava kissan ruokaan, jota hieroin käsiini ennen lähtöä. Tiedän, melko epätoivoista jo, mutta toimivaa kuitenkin :) Tuloksena oli 87/100p. ja siis hyväksytty tulos. Ärsyttävää vaan oli se, että heti ekalta kyltiltä tuli -10p. Kyltti oli 1-2-3 eteenpäin, Zorro ei ollut istunut ekalla kertaa ja jotenkin mä olin missanut sen. Ilmeisesti se oli kyykännyt muttei tohtinut läväyttää pallejaan karkekeeseen mattoon :) Yksi syy lisää kastraatiolle! Kolme yhden virheen pistettä tuli puutteelisesta yhteistyöstä, eli toisin sanoen kontakti katosi. Mm. tuomareita olisi pitänyt käydä moikkaamassa kesken radan. No olen kuitenkin ihan tyytyväinen ja voi mennä 5.5. oleviin kisoihin avoimeen luokkaan nousu mielessä! Videolle suoritus ei nyt tällä kertaa päässyt, mikä kyllä ärsyttää. Näkis, että mitä siinä ekalla kyltillä tapahtu...

Tänään on tarkoitus mennä Rommin kanssa käymään koirapuistossa ja Zorron kanssa treenaileen sitten tallille. Kuvailin alkuviikosta Rommin treenailuaja ja tässä pienet pätkät niistä: http://www.youtube.com/watch?v=hRpJKRRGw70&list=HL1333266779&feature=mh_lolz
Rommilla into on kyllä kova, varsinkin 2on-2off treenissä. Ollaan tehty sitä myös pienen pahvilaatikon kanssa ja onnistuu hyvin sekin. Joka päivä kun treeniä jaksaa tehdä, tulee tuloksiakin ihan eri tavalla. Rommi on myös oppinut nyt kakkailemaan ulos, JEE! Edelleen takapiha on ykkös suosikki, mutta myös lenkillä voi kakalla käydä :)

Zorrolla on ensi viikolla nyt vihdosta viimein edessä selkäkuvat, luultavasti kuvautan myös lonkat ja olat samaan rahaan. Hieman kyllä pelottaa mitä niistä selviää, mutta toisaalta sittenpähän ei tarvi enää arvuutella, onko koirassa jotain vikaa vai ei. Torstaita siis kauhulla odottaen...

Vielä muutama kuva kuluneelta viikolta:





Hurja tappelukoira Rommi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti