sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Viimeinen ystävä ja pääsiäisen riemua

Kun Zorron kanssa jonotettiin eläinlääkärin aulassa viime torstaina, paikalle tuli myös vanha cockeri. Reilusti ylipainon ja pahasti yskivä koira oli kuitenkin iloisesti tervehtimässä Zorroa. Annettiinkin koirien haistella toisiaan rauhassa. Vasta myöhemmin meille selvisi, että kyseinen eläinlääkärireissu oli sen cockerin viimeinen ja Zorro oli koiran viimeinen ystävä, voi miten surullista :( Mutta toisaalta koira kyllä näytti siltä, että parempi sen on kirmailla jollain muilla mailla. Toivottavasti sitä itse ymmärtää luovuttaa tarpeeksi ajoissa kun sen hetken aika tulee. Se on kuitenkin paras palvelus mitä koiralle voi loppujen lopuksi tehdä.

Pääsiäisloma on mennyt todella nopeasti, mutta mitään ihmeellistä ei ole tehty. Tuntuu oikeastaan siltä, että ollaan treenailtu jopa vähemmän kun mitä normiarkena. Eilen kävimme kyläilemässä porukoilla. Rommi oli oma rauhallinen (ruokaa varastava) itsensä ja Zorro oma rauhaton itsensä. Kovasti Rosa sitä kiinnosti ja nukkua ei sopinut ollenkaan. Porukoilla oli myös mitteli(vai onko se kleini) Demi. Niin pieni, mutta niin pippurinen. Demi piti Rommia vähän turhankin kovassa kurissa. Ohi ei saanut kävellä, saati sitten katsoa... Tänään otettiinkin revanssi ja lähdettiin koko nelikon kanssa mökille riehumaan. Alkuun meno näytti kokolailla tältä. Pahoitteluni jos häiritsimme joidenkin pääsiäisrauhaa :) Vaikka meno näyttääkin hurjalta, sopu säilyi ja Rommikin yritti jo vähän pöllyttää Demiä. Pääsiäisenä meillä on tehty mm. tällaisia asioita:

Toiset ne nauttii edelleen talven riemuista!

Vauhtia!


Unilla


Hölmöläinen mökille menossa

Tarkkana nyt!

Pose

Kyllähän näissä keleissä kelpaakin kirmailla

Välillä meni painiksi ihmislapsillakin!

Pitkään aikaan en ole kakkuja tehnyt, mutta nyt ajattelin pääsiäisen kunniaksi repästä taas (rahka)juustokakun. Kakussa on dominopohja, keskikerros on mustikkarahkaa ja päälimmäinen kerros Marabou minttu krokantti suklaata. Ei niin makea rahka tasapainottaa ja keventää mukavasti niin makeaa suklaatäytettä. Nami :P

3 kommenttia:

 1. Voi nam tuota kakkua, saisko sen reseptin :-)
  terkuin Heidi

  VastaaPoista
 2. Enhän mää tätä minkään ohjeen mukaan tehnyt tai siis yhdistelin muutamaa ohjetta, mutta pääpiirteissään näin:

  Pohja:
  200g Dominoja (täytteineen)
  75g margariiniä

  Täyte 1:
  500g Rasvatonta mustikkarahkaa(Xtra merkkistä tai jotain muuta)
  4 liivatelehteä (täyte jäi ehkä hieman löysäksi tällä määrällä)
  (Muutama mansikka murskattuna)

  Täyte 2:
  200g Marabou minttukronkantti suklaata (ite söin levystä pari riviä, eikä haitannut vaikka suklaata olikin vähmmän :P)
  200g maustamatonta tuorejuustoa
  1dl sokeria
  1tl vanilijasokeria
  2dl kuohukermaa
  3,5 liivatelehteä
  3rkl kahvia tai vettä

  Murskaa keksit ja sekoita pehmeän margariinin kanssa. Painele irtoreunavuoan pohjalle. Liota täytteen 1 liivatelehtiä 5-10 min kylmässä vedessä. (Lisää rahkaan murskattu mansikka) Sulata liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja sekota rahkaan. Kaada täyte vuoakaan ja anna hyytyä n. 2h.

  Valmista täyte 2: Liota liivatteet. Sulata suklaa ja sekota tuorejuuston kanssa. Lisää sokerit seokseen. Sulata liivatteet kahvi- tai vesitilkkaan ja lisää seokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen seokseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä muutamia tunteja/ yön yli.

  VastaaPoista