perjantai 6. huhtikuuta 2012

Huoh!

Se on meinaan helpotuksen huokaus. Eilen oli siis kauan odotetut selkäkuvat ja olihan se pelottavaa, mutta toisaalta halusin vaan mahdollisimman nopeasti saada tiedon siitä oliko meidän agility ura tässä nyt vai ei. Ärsyttävästi meidän lääkäriaika oli ainakin 20 min myöhässä ja sen lisäksi olin paikalla muutenkin ihan liian aikasin. Joten hermoilin vastaanotossa ainakin puolituntia ennen kun poika laitettiin unille. Koirasta skannattiin selän lisäksi lonkat, polvet, olat ja kyynärät. Kun lääkäri pyysi mua katsomaan kuvia, vaikutti se kovin vakavalta ja ajattelin jo et no ni, se oli nyt tässä. Mutta kuva kerrallaan se kuitenkin selitti, että kaikki on normaalia. Ei muutoksia selässä, ei nivelrikkoa lonkissa. Zorrollahan on siis C/B lonkat joissa ei kuitenkaan kovin suurta eroa ole. Ainoa pieni muutos oli vasemmassa kyynärässä, mutta ei kai kuitenkaan oikeen mitään. Mikäli ontumista olisi voisi se ehkä kai johtua sitten siitä. No eipä ole ollut, mutta mieleeni myöhemmin tuli tämä tapahtuma: http://zorronblogi.blogspot.com/2011/08/agilitya-ja-kramppeja.html Mistä sitä tietää olisiko tuo johtunut siitä?!? Lopuksi Zorro sai vielä hampaiden putsauksen ja anaalien tyhjennyksen, joten kyllä nyt taas kelpaa :) Eihän se halpaa lystiä ole todeta koiraa terveeksi, mutta toisaalta kyllä saavutin nyt mielenrauhan tämän asian suhteen. Kun puhuin vasemman takajalan kevennyksestä lääkärin kanssa, oli se sitä mieltä, että luultavasti johtuu siitä toisen koiran puremasta 1,5vuotta sitten. Mahdollisesti syntynyt arpikudos kiristää tai sitten koira on vaan tottunut varomaan joskus kipeenä ollutta kohtaa. Vaikuttaa kyllä hyvinkin loogiselta. Nyt voimme siis hyvillä mielin jatkaa harjoituksia ja elämää. Pitää myös keskittyä erityisesti ravilenkkeihin, kunhan sai pyörän taas käyttöön KUNHAN TUO LUMEN TULO LAKKAISI!

Viime sunnuntaina käytiin siis tallilla treenailemassa. Zorron kanssa tehtiin taas keinua naksun kanssa, sekä renkaan varmuutta harjoiteltiin. Lisää treeniä vaaditaan kyllä vielä, koska välillä lipsahtaa niin helposti väärästä paikasta. Lopuksi muutama hyppytekniikka juttu kasvavan suoran muodossa. Rommin kanssa tehtiin 2on 2off treeniä ihan oikeella puomilla. Koira ei siis mennyt sitä, mutta haki päässä oikeeta asentoa. Ja Rommihan hoksas heti että mitä haettiin! Sitten taas perus putkeen menoja koko ajanhan tuo putkeen menis, vetovoima on niin suuri :) Targetille lähetystä siivekkeiden välistä tehtiin myös. Treenien jälkeen suunnattiin kohti Hakametsän koirapuistoa, jossa tavattiin "aussiefani" Jenny. Zorro sai jäädä autoon odotteleen, koska sen koirapuistokäyttäytyminen on vähän niin ja näin. Rommi oli taas oikeen kiltti poju, kovasti olis vaan tehnyt mieli mennä isojen puolelle, mutta pienemmätkin kaverit kelpasi. Kuvia koirapuistoilusta löytyy täältä: http://karvaisetkuonot.blogspot.com/2012/04/elvista-ja-rommia.html

Maanantaina oltiinkin lähdössä jo agitreeneihin, kunnes tietoon tuli, että kaikki Tampereen tiet on ihan tukossa ja mitään toivoa Lempäälään pääsystä ei ole. On se kiva kun on kevät ja lunta saataa kerta rykäyksellä puoli metriä. Päädyttiin siis vain rämpimään metsään. Tiistaina Monikan piti tulla hieromaan Zorro, mutta auto-ongelmista johtuen hän ei päässyt paikalle. Tehtiinkin nopea suunnitelman muutos ja lähdetiin kyläily reissulle Ylöjärvelle. Ensin äiskälle ja sitten veljen luo, jossa koirat juoksivat isossa pihassa kirjaimellisesti pallit veressä :)

Keskiviikkona poikettiin Rommin kanssa koirapuistossa. Siellä meinas isommat koirat vähän kurmuuttaa pikkusta ja Rommi oli hampaat irvessä kaikki karvat pystyssä häätämässä niitä pois. Onneks oli järkeviä omistajia paikalla, jotka pitivät koiransa kurissa tai ainakin yrittivät. Zorron kanssa päästiin tokoilemaan. Tehtiin liikkeestä seisomista, mikä meni hyvin. Paikkamakuussa Zorro lähti rivistä kesken kaiken. Ilmeisesti sitä ei huvittanut maata kylmässä maassa ja vähän jännittikin oudot koirat. Seuraamiset meni ihan ok. Zorro on ihan innoissaan Rommille ostamastani roadkill lelusta ja sillä kun palkkaa, seuraaminen pysyy hyvä vireisenä. Meillä on siis ilmeisesti vielä toivoa :) Hyppyä tehtiin myös, eikä siinä ole kyllä mitään ongelmaa. Voisin siis sanoa, että oltaisiin kisavalmiita, mikäli seuraaminen saataisiin kondikseen.

Eilinen menikin sitten lääkärissä, joten rally-tokot jäi väliin. Ilmotin meidät jo 5.5 pidettäviin kisoihin, jossa on kaksi starttia. Tavoitteena on nyt nousta avoimeen luokkaan (vaaditaan yksi hyväksytty tulos). Maanantaina mennään Zorron kanssa agiepiksiin ja ajattelin nyt kokeilla mennä kisaavien rata, josta myös se keinu löytyy. Mikäli selviydytään radasta kunnialla, alan ilmotteleen meitä virallisiin kisoihin, joita on todella paljon toukokuussa ja siitä eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti