sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Ei oo mennyt niin kuin Strömsössä

Tää koko viikko on ollut hyvin raskas ja jotenkin epäonnistunut. Kaikkiahan tietysti alkoi maanantain epiksistä. Tehtiin Zorron kanssa kaksi rataa. Ensin möllirata, joka oli siis pelkkää hyppyjä ja putkia. Kuvittelin, että Zorro oli hyvässä vireessä kun radalle lähdettiin, mutta jotenkin tahmeeta se kuitenkin oli. Putkiin koira meni niin rauhallisesti ja kielto toiselta putkelle oli enemmän kuin lähellä. Joka tapauksessa nolla tuli ja oltais oltu koko radalla neljäs, mutta oltiin ulkopuolisia, koska mehän on jo kisattu. Rata oli tällainen: 
Suhteellisen haastava rata mölleiksi. Ohjauskuvioita piti oikein miettiä. Etenkin muurille (8) vienti epäilytti. Monet tekivät takaaleikkauksen, mutta mä päädyin persjättöön ja se toimi ihan ok. (10) putki oli melkonen ansa monelle. Meillä ei kuitekaan ongelmaa ollut, koska koiralla ei ollut vauhtia. Livenä meno näytti tältä: http://www.youtube.com/watch?v=b-9qHFQJntg&feature=youtu.be

Toinen rata oli sitten kisaavien rata, jonka piti vastata 2-luokan rataa. Siihen nähden rata oli simppeli ja jopa helpompi ohjata kuin möllirataa, alun pyöritystä lukuunottamatta. 

Edelleen lähdössä koiran vire vaikutti olevan kohdalla, mutta toista se oli sitten kun radalle päästiin. Alkuun olen kyllä tyytyväinen, että sain pakkovalssin(?) onnistumaan (2) hypylle. (3) hypyn koira hyppäs pitkäksi ja syykin selviää videolta, tyyppi tuijotti tuomaria :) A:han (6) asti kaikki sujui vielä ihan hyvin ja A:n kontakti oli hyvä, mutta sitten tuomarin läheisyys oli jo liikaa. Kepit meni ok, mutta sitten se keinu, kun se ei haluu niin se ei sitten haluu. Olis kyllä pitänyt vetää se vaikka nakilla siitä yli, mutta enhän mä sitä siinä vaiheessa tajunnu. Lopussa olin jo niin luovuttanut koko homman, etten ohjannut sitä ollenkaan puomille... Viimesen riman tiputus oli varmaan kans vaan omaa vikaa kun tuli himmattua vauhtia väärässä paikassa. Video tässä: http://www.youtube.com/watch?v=PL5sNLhCOxA&feature=youtu.be

Katsoin videot radoista vasta nyt ensimmäisen kerran. Eikä se oikeastaan ollutkaan niin kamalaa katsottavaa kun mä luulin. Mutta mitä mää teen ton keinun kanssa? Nyt oltiin ennen startteja tehty kerran keinu lämppäesteillä, eikä mitään ongelmaa, mutta sitten radalla ei millään. Pitänee tehdä vaan keinua radalla nyt mahdollisimman paljon ja unohtaa se hinkkaaminen. Ratojen välissä oli aikaa ehkä kolme tuntia, ihan liikaa odottamista kyllä Zorrolle ja mulle. Hallissahan luonnollisesti oli vielä kylmempi kuin ulkona. Tuloksena oli se, että illalla mulle nousi kuume ja tautia poden edelleen. Jouduin jopa hakemaan saikkua pariksi päiväksi, mitä en oo ikinä ennen joutunut tekemään. Koiraurheilu näemmä vaatii veronsa!

Sairastelun lisäksi saatiin vielä vanha rouva Rosa hoitoon tiistaina. Voi luoja sitäkin menoa. Edelleen Rosa ilmeisesti haisee kovin juoksuiselta. Zorro läähätti, tärisi ja paastosi kaksi vuorokautta putkeen, jippii! Rommi oli ihan kirroksilla kun kukaan ei leikkinyt sen kans. Rosa onneks oli oma rauhoittunut itsensä. Sain jopa sen kynnet leikattua ilman isompaa taistelua (nuorempana kyseinen toimenpide vaati hanskoja, paketillisen nakkeja ja vähintään kaksi ihmistä). Jotenkin kuitenkin selvittiin tästäkin viikosta ja sain vietyä Rosankin kotiin torstai aamuna ja Zorro pääsi huilaamaan.

Torstaina käytiin hakemassa Rommille vihdosta viimein rabies rokotus, joten vihdoinkin on rokotukset kunnossa. Rommilla on edelleen kaikki maitokulmurit suussa ja nyt alkaa toiset hampaat pukkamaan vierestä. Saas nyt nähdä lähteekö ne itestään vai joudutaanko repimään. Jos jollain hyviä neuvoja miten koiran hampaat saa lähteen niin saa kertoa. Etenkin katkennut yläkulmuri on vaikee saada lähteen, koska on niin vähän näkyvissä. Katkennut hammas kuvassa toinen vasemmalta ja seuraava hammas tulossa oleva kulmuri. Ilmottauduttiin Rommin kanssa muuten toko kurssiille. Tiedossa on 10x30min tokoilua Tallilla  29.4 alkaen. Toiveena olis saada vinkkiä erityisesti seuraamisen harjotteluun ja tietysti myös häiriötreeniä.

Zorron kanssa käytiinkin torstaina rally-tokoilemassa. Zorro kiinnosti saman verran kuin omistajaakin eli ei juuri yhtään. En tiiä miksi, mutta ei vaan tällä kertaa itekkään jaksanut oikeen innostua. Flunssa painoi edelleen ja saattoi vähän kuumettakin olla, joten ei ehkä olis pitänyt lähteä...

Loppu viikko onkin mennyt sitten rauhallisissa tunnelmissa. Ei mitään ihmeellistä, perus hengailua vaan. Eilen käytiin tosin Zorron kanssa avamaassa pyöräilykausi. Nyt vihdosta viimein saadaan ravilenkit kunnolla käyntiin. Lupaan siis mennä pyöräilemään koiran kanssa kaksi kertaa viikossa!

Loppuun vielä elämää kolmen koiran kanssa:
Sängyn alla piilossa

Koirathan ei meillä saa sängyllä nukkua!

Rommin hölmöt korvat

Perus tilanne viikolta: Rommi ja Rosa on kiltisti, Zorro tökkii


Välillä sitä pysty ottaan vähän etäisyyttä, mutta näköyhteys oli säilytettävä!

2 kommenttia:

  1. Eipä siinä muu auta, kuin leikkiä paljon vetoleikkejä pennun kanssa ja katsoa, josko se auttaisi. Muussa tapauksessa sitten eläinlääkärin pakeille. Elviksellä ei naskalikulmurit irronneet itsestään, ne jouduttiin poistamaan. Muilla ne on onneksi tippuneet viimeistään siinä vaiheessa, kun pysyvät hampaat on alkaneet pilkottamaan.

    Paranemiset! :)

    (videot ei muuten näy, youtube sanoo niiden olevan yksityisiä)

    VastaaPoista
  2. Sehän siinä nyt on vähän hankalaa kun Rommi ei kipeillä heiluvilla hampailaan tykkää oikein tarttua mihinkään. No toivottavasti ne nyt siitä tippusivat :) Nyt pitäs videot varmasti näkyä, vaikka en ky tajua miks ei aiemmin näkynyt...

    VastaaPoista