maanantai 7. tammikuuta 2013

Uusi vuosi ja uudet kujeet


Vuotta vaihdettiin taas varsinaisella sotatantereella, mutta hengissä ollaan edelleen J Zorro viihtyi uuden vuoden lähinnä sängyn alla, mutta osallistui kyllä nakkien piilotusleikkiin niin kuin aina ennenkin. Rommi olisi mennyt pihalle aina kun terassin ovi aukesi. Ei paljoa pelottonut!

Molemmat pääsivät tällä viikolla myös tavallisesti omiin agitreeneihinsä, tokot sen sijaan oli vielä joululomalla. Zorron treenit toimi taas hyvin niin kuin junanvessa. Kaiken se tekee mitä siltä halutaan kun vain ohjaa huolellisesti. Toisaalta pitäsi kyllä haastaa enempi itseään ja koiraa myös.

Rommin treeneissä tehtiin rataa pätkinä, jossa oli mm. kepit.  Alkusuoralla oli rengas joka kyllä onnistui kyllä hyvin. Putkeen ohjaukset pitää ottaa tarkasti, koska koira on niin pirun helposti väärässä päässä. Kepit ei meinannut ottaa onnistuakseen radalla niillä kierroksilla. Sen sijaa Rommi teki ihan uskomattoman irtoamisen renkaalle, joka oli kyllä pahimmassa mahdollisessa kulmassa. Harmi vaan ettei se ollut tarkoituksena!

Lauantaina oli edessä taas target teamin treenit Tallilla. Periaatteessa meillä meni ihan ok, rata ei ollut nyt niin haastava kun on ollut. Leijeröintiä voisi kyllä harjoitella enempi kun tuo on kuitenkin varsin irtoavaa sorttia. Keinu katsottiin myös läpi ja sehän oli ihan katastrofi lentokeinu niillä kierroksilla. Joten nätti keinu päähän juosten on yksi meidän seuraavista päämääristä. Muuten saatiin noottia kierrosten hallinnasta ylipäätään. Onhan se tosi, että osa ajasta menee sähläykseen, mutta kun en mä oikeasti enää tiedä mitä tehdä. Se on kuumana aina, eikä siitä taida mihinkään päästä. Rommin täytyisi vaan opetella hallitsemaan korkea vireensä. Yksi iso ongelmahan mitä kovista kierroksista aiheuttuu, on lähdöt. Se ei meinaa millään pysyä noissa treeneissä paikoillaan ja onhan se pirun turhauttavaa. Ei kyllä oltu ainoita tämän ongelman kanssa ja kaikki saikin saman kotiläksyn: paikoilla pysyminen. Toinen läksy tuli pöytä osaamisesta. Eihän me olla sitä yhtään treenattu, joten ei oo kumma ettei koira sitä osaa. Joten seuraavan kolmen viikon aikana meidän agilitytreenit koostuu lähdöistä, pöydästä, keinusta sekä kepeistä! Lisäksi kokeilen jos treeni kentällä rauhoittuminen auttaisi kierrosten kanssa. Tässä vielä ratapiirros: 

Sunnuntai oli sitten se kaikkein jännin päivä viime viikolla. Rommin rally-toko kisat, apuva! Mentiin hallille hyvissä ajoin, koska paikka oli Rommille uusi. Kivasti sainkin sen rauhoittumaan hallissa, vaikkei se heti meinannut ottaa onnistuakseen kun kaikki muut koirat kiinnosti kovasti. Tai ainakin niille kaikille olisi pitänyt päästä rähjäämään… No itse rata meni ihan hyvin, jännityksestä huolimatta. Suurin osa virheistä tuli taluttimen kiristymisestä (-1p.), yhteensä 6kpl.  Rommilla kun oli vähän kiire joka suuntaan ja sivulla seurailu ei ole sille mitenkään vielä vahvaa. Täyskäännöksessä vasempaan Rommi potkasi kylttiä (-1p.), oma virhe.  Kyltti 13 otettiin uusiksi, kun koira meinasi karata kehästä. Seuraavan kyltin Rommi onnistu sitten kaatamaan(-3p.), videolta vasta tajusin että se tökkäsi sen kuonolla kumoon. Pujottelussa, meinasi mielenkiinto kadota, mutta ehjin nahoin maaliin ja yhteensä 86p. ja siten hyväksytty tulos. Melkeimpä meni paremmin kun osasin odottaakkaan, ihmeen hyvin tota koirusta kiinnosti tehdä hommia mun kans, eikä ottanut toisista koirista häiriötä. Ääntelyä pelkäsin myös etukäteen ja olihan sitä koko ajan, mutta kuitenkin suhteellisen pientä vinkumista. Saanen olla tyytyväinen tuommoseen teiniin! Tässä vielä rata videona


Loppukevennyksenä vielä videota viime talven mäenlaskusta. Olishan siinä voinut Rosa-haukulle käydä huonosti, mutta onneks ei mitään sattunut: http://www.youtube.com/watch?v=pg6nKbgIJPo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti