keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Aktiivisempi viikonloppu

Viime viikonloppu oli täynnä koiramaista toimintaa. Lauantaina oltiin jo kahdeksalta aamulla tallilla valmistelemassa TamSKin ensimmäisiä rally-toko kisoja. Zorro oli myös mukana kisaamassa ja ensimmäisen kerran Zorro oli kentällä 0-koirana mestariluokassa. Alkuun vähän pelkäisin, että antaako Zorro jo kaikkensa harjoituskierroksella, mutta toisin kävi. Koira pääsi tuhoamaan ylimääräisiä kierroksia ja olikin varsinaisella kierroksella hienossa vireessä. Radalla oli pitkä pätkä oikealla puolella ja ne menivät hienosti. Ongelmia tuotti eteenmenot , joissa Zorro ei jostain syystä tajunnut istua!?! Tästä -3vp kyltiltä 5.  Toiset kolme pistettä lähti istu-maahan-istu kyltiltä, epätarkasti suoritettu tehtävä. Loppuun tehtiin vielä käytösruutu, jossa koiran piti olla 2min edessä maaten. Ei ollut ongelmia tässä, vaan Zorro heitti heti reteesti lonkkamakuulle ja huilaili kaikessa rauhassa. Lopputuloksena siis 94p. ja luokkavoitto ja tuomarin suosikki palkinto! Kyllä meillä menee nyt niin kovaa, että harmittaa etten ilmonnut meitä helatorstain rallykisoihin.  Tässä linkki videoon

Taas tuli pokaalia ja sun muuta palkintoa
 
Sunnuntaina pakattiin Rommin kanssa kamat autoon ja suunnattiin Nokialle pk-lajien tutustumispäivään.  Ensimmäisenä meillä oli vuorossa haku. Nähtiin alkuun kisanomainen suoritus ja sitten Rommikin pääsi kokeilemaan. Ei tehnyt minkäänlaista tuskaa lähteä nakkien toivossa etsimään ukkoja metsästä. Näkölähtöjä vain tehtiin ja ne onnistui hienosti. Tää voisi olla kyllä niin Rommin laji; saa mennä lujaa ja toisaalta ukot mettässä tarjoilee nameja ja leikkejä, mikä voi parantaa Rommin käytöstä ylipäätään lenkkeillessä.

Ruokailun jälkeen lähdettiin jälkimetsälle. Tehtiin kaikille koirille suorat jäljet, jotka oli kyllä pidempiä mitä ikinä Rommin kanssa oltiin tehty.  Alku oli hirveetä riekkumista, jonka takia otin koiran tosi lyhyeen liinaan. Sitten Rommi onnistui steppailemaan  tassunsa ehkä neljä kertaa mun saapaan alle. Joo kyllä todellakin kaoottista oli meidän meno. Loppua kohden meno kuitenkin tasoittui ja päästiin maaliin asti. Hyviä vinkkejä saatiin kuinka jatkaa. Koira lyhyessä liinassa, riittävän pitkä jälki ja nameja joka askelmalle.  Loppuun nähtiin vielä kokenut koira jäljellä. Majalle palatessa saatiin vielä tottis esitys. Onhan se hienoo kun koirat seuraa korkealla vireellä. Kaiken kaikkiaan oli kyllä niin antoisa päivä. Haku alkoi ihan tosissaan kiinnostamaan, mutta en nyt vielä ala hakemaan ryhmäpaikkaa, koska aika ei tällä hetkellä riitä. Nyt varsinkin kun Zorron Pirkamaan etsijäkoirien jälkikurssi alkaa ensi viikolla.

Väsähtänyt Rommi kaiken uuden jälkeen
Tänään lähdettiin sitten kokeilemaan uusia taitoja. Talloin molemmille jäljet ja tällä kertaa merkkasinkin ne kunnolla. Zorrolle tein vähän pitemmän jäljen jossa nameja oli vain noin joka kolmannella askeleella. Rommin jälki oli suora ja namit joka askeleella.  Vanhetessa otettiin Rommin kanssa esineruutua. Tein vain n. 10x10m alueen. Ensin heitin leluja sinne ja Rommi haki hienosti. Sitten vein niitä piiloon ja hienosti meni nytkin.  Kun vein monta esinettä kerralla, Rommi ei meinannut ymmärtää, että niitä löytyy sieltä lisääkin. Noh tämä oli vasta meidän ensimmäinen esineruutu…  Zorro se ei tajunnut koko ideaa ollenkaan, joten en jaksanut jäädä hinkkaamaan.

Rommin jälki meni ihan kivasti. Vauhtia sillä on hirveesti ja kaksin käsin saa liinaa pidellä, mutta selvästi koira auttaa kun sen vierellä etenee ja liina on todella lyhyellä. Zorro taas muisti hienosti jälkihommat. Teki tarkkaa työtä vaikka maasto oli hankala. Kulmassakin löysi oikean suunnaan hienosti kun oli ensin tarkastanut alueen. Pk-päivässä opin myös sen, että koiraa pitää todella osata lukea, että koska on jäljellä ja koska haahuilemassa. Jäljen kunnolla merkkaaminen auttaa tässä kovasti, ettei tarvi miettiä, että mistähän mä tässä kohtaa menin. Zorrosta kyllä huomaa hyvin kun se on epävarma ja toisinaan porskuttaa varmasti eteenpäin. Kivoja nämä uudet tuulet harrastusrintamalla!

 

1 kommentti:

  1. Hyvä Zorro!

    Se linkki:
    http://www.ppkh.fi/tapahtumat/matchshow

    Riikka

    VastaaPoista