sunnuntai 18. elokuuta 2013

Itsevarmuutta ja uusia haasteita

Tämä viikko on ollut varsin rauhallinen koiraurheilun saralla. Syksy on niin täälä ja vettä on tullut useampanakin päivänä kuin esterin persiistä. Sen vuoksi maanantain tokotkin oli peruttuna. Zorro on nyt ilmottu seuraavaan tokokokeeseen syyskulle, joten treenata kait pitäisi. Toisaalta Zorron tekeminen on niin varmaa, enkä osaa/jaksa viilata sen kanssa pilkkua juuri enempää, enkä tappaa sen intoa tekemällä liikaa. Ehkäpä pitäisi siis mieluummin treenata mestariluokan rallya, siinä ainakin haasteita riittää meille molemmille.
Viime kesän tunnelmia
Torstaina aksattiin omatoimisesti ilman koutsia. Radalla oli myös keinu, jota Zorro on kyllä aiemminkin kesällä mennyt. Eteläpuiston keinu kun ei ole lainkaan niin pelottava kuin esim. tallilla. Mutta, nyt Zorron kanssa tehtiin useita toistoja ja koira meni ne hyvällä vireellä. Näköjään tauko voi tehdä hyvää keinuttelulle. Muutenkin Zorro on nykyään niin innoissaan aksassa ja pistää mut juoksemaan ihan tosisaan. Ihana otus :) Ollaan myös paljon siirrytty pois omalta mukavuusalueelta ja tehdään esim. takaaleikkauksia vaikka tuskin ne ikinä tulevat meille olemaan nopein ohjaustapa. Haluan kuitenkin itse kehittyä ohjaajana enkä aina vaan tyytyä siihen miten koira menee helpoiten.

Grauu!

Eilen lauantaina oltiin maalikoirakkona etsijäkoirien jatkokurssilla ja saatiin palkaksi siitä myös oma jälki. Tällä kertaa jälki oli taajamassa, ihan meidän kotikonnuilla Tohlopissa. En tiedä oliko siittä haittaa vai hyötyä, mutta ei se koira vieläkään lähtenyt asfaltilla ajamaan jälkeä. Ei riitä itseluottamus ei ja sitä vielä pahentaa se, että sen perässä hiljennetään vauhtia tai pysähdytään. Jäljellä oli myös pelto-osuus, jossa koira heti lähti ajamaan ihan eri drivilla. Sen jälkeen myös asfaltilla meni vähän paremmin, mutta koiraa pitää koko ajan rohkaista liikkumalla eteenpäin. Maali oli polulla ja Zorro ajoi ihan kiinni taas, joten maalin välttely ongelma lienee selätetty. Ilmaisu jäi taas olemattomaksi, koska oltiin niin lähellä. Äh, millä mää nyt teen tuolle itseluottamuksen myös taajamaan? Se on niin "pilattu" tokolla ja hakee kontaktia kokoajan kun on epävarma. Tänään perus hihnalenkillä kokeiltiin sellaista, että Zorron piti kävellä mun edellä kokoajan (normaalisti kävelee mun tai Rommin perässä) ja hyvinhän tuo sen ymmärsi. Jatkamme näitä harjoituksia ainakin lisää ja toivotaan jotain ihmettä. Olen nyt myös ottanut "Missä haukku on?" käskyn, jolla pyrin antamaan koiralle luvan etsiä. Toivottavasti päästään pian taas treenaamaan lisää.
Läh, puh
Rommille puhaltaa nyt myös uusia tuulia. Ilmoitin sen syksyn etsijäkoirien alkeiskurssille, joten pääsee sekin nenähommiin ja siltä ei ainakaan itseluottamusta puutu. Toinen uusi juttu on ohituskurssi, jolle mennään myös syyskuussa. Toivon saavani vähän uusia työkaluja ohitusten handlaamiseen ja ennen kaikkea hallittuja harjoituksia. Kiireinen syyskuu siis tiedossa :) Rommi on myös varsin ihastunut uuteen leluunsa, frisbiihin. Juoksee ihan hulluna sen perässä ja tekee komeita loikkia. Väsyttävää puhaa tuntuu myös olevan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti