perjantai 9. elokuuta 2013

Uusia ja vanhoja haasteita

Arki on niin koittanut. Työt alkoi tällä viikolla ja kummasti huomaa miten ne häiritsevät harrastamista. Arki toi kuitenkin mukanaan myös molempien tokotreenit. Ensin oli Rommin vuoro. Tehtiin kaukoja, maahan-istu-maahan menee hyvin, mitä nyt koira välillä jähmimään maahan. Käskytettynä tehtiin liikkeestä seisomista, mikä ei ole kyllä Rommin vahvuus ainakaan. Välillä se hiipii perään, toisinaan arpoo maahanmenon, istumisen ja seisomisen välillä. Ensimmäisellä kerralla koira hiipi useamman askeleen, mikä ilmeisesti johtuu siitä, että jään tuijottamaan koiraa jos ei pysähdy. Toisella kertaa Rommi tekikin varsin säpäkän stopin, paljon paremman mitä Zorro on ikinä tehty. Loppuun Rommin kanssa vielä paikka istuminen. Tätä ei olla Rommin kanssa ikinä tehty ja teinkin sen nyt ihan lyhyeltä etäisyydeltä hihnassa (tietenkin). Palautetta tuli jos Rommi käänsi katsettaan muihin koiriin, jotta saisin sen oppimaan, että vain minua saa tuijottaa. Hyvinhän se pysyy, kun ei provosoidu muista.Zorron kanssa oli samat liikkeet kuin edellä. Lisäksi tehtiin ruutua. Ohjattuna myös Zorron kanssa tehtiin liikkeestä seisominen ja toivoisin vähän terävyyttä liikkeeseen, mutta kuulemma voi olla aika hankala tie. Mietitään nyt... Zorron paikka istuminen ei mennyt ihan putkeen. Viereinen uros cokkeri luuli Zorroo juoksuiseksi nartuksi ja lähti sitten kahdesti haisteleen Zorroo. Pikkunen stressihän Zorrolle siitä tuli, mutta toivottavasti isompaa vahinkoa ei käynyt. Istumassa Zorro kyllä pysyi ihmeen hyvin.

Veljekset kuin ilvekset
Vaanija
Eilen oli Zorron fyssari, joten aksat jäi väliin tällä viikolla. Vinoutta ei lantiosta enää löytynyt ja muutenkaan pahempia jumeja ei ollut. Zorro oli nyt jo ihan innoissaan kiipeilemässä jumppapalolle kun tiesi, että siitä saa hyvät namit. Zorro meni myös itse kyljelleen makaamaan mikä on todella harvinaista. Piispasella oli kärsivällisyyttä vain silitellä, siitä isot plussat. Alkuun huomattiin muuten jännä homma. Alkuun koira seisoi ihan molemmilla takajaloilla, mutta kun aloitettiin tutkimaan niin heitti koko painon oikealle takajalalle. Tyyppi siis feikkaa ihan urakalla, voi morjens!
Eilen myös lähdettiin Rommin kanssa jäljestämään läheiselle niitylle, josta on viimeinkin ajettu heinä lyhyeksi. Rommihan jäljestää metsässä semmosta 200-300m jälkeä ilman sen kummempia ongelmia. Vauhtia on tosin liikaa, eikä namit jäljellä maistu juurikaan. Aiemmin ei jäljellä ole ollut mitään esineitä, mutta nyt ajattelin esitellä sille kepit. Ensin tein tosi lyhen jäljen niitylle ja loppuun kepin. Kun koira pääsi jäjen päähän näytin sille keppiä, jota se automaattisesti alkoi pureskella. Käskin koiran vielä maahan (ajattelin, että saisi ilmaista maahanmenolla, mutta katsotaan nyt) ja hirveet bileet kepin kanssa. Toinen jälki oli jo ehkä 50m ja keppejä oli puolivälissä ja lopussa. Hienosti molemmat löytyivät ja koira ottaa ne suuhunsa automaattisesti. Loppuun tehtiin vielä kolmaskin pätkä, joka meni yhtä hienosti. Tänään täytyi taas käydä tekemässä yksi jälki niityille neljällä kepillä. Nyt koira oli niin intona, että paineli ensimmäisestä ja toisestakin ohi, mutta kun koiran pysäytti kepit löytyivät helposti. Maahan menokin onnistui ensimmäisestä käskystä. Enpä olisi ikinä uskonut, että tämä sujuisi näin helposti. Tosin metsässä keppien löytyminen tulee olemaan hankalampaa, mutta katsotaanpa nyt. Mulla ei myöskään ole oikeen mitään hajua miten kepit tulisi koiralle opettaa, mutta jotenkin näin se esitettiin jollain nettisivulla.
Huomenna on pitkästä aikaa Zorrolla rally-toko kisat. Oikealla seuraaminen on kyllä kovin hukassa, tokottu ollaan niin paljon, että koira hakee koko ajan vasemmalle. Olis vissiin pitänyt aloittaa treenaaminen aikaisemmin kuin viikkoa ennen.

Hölmöläinen
"Mulla on niin kivaa"
"Tää mun kieli on ihan liian iso mun suuhun"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti