lauantai 27. heinäkuuta 2013

Voi pojat mikä viikko!

Tällä viikolla on todella tuntunut, että lomalla ollaan. Heti maanantaina pakattiin koirat autoon ja lähdettiin Seitsemisen kansallispuistoon tekemään pikku lenkki. Zorro sai hömpötellä koko lenkin vapaana ja Rommi sen sijaan joutui kiskomaan tätä valasta perässään koko matkan. Rommin mielestä koko reissun kohokohta taisikin olla tapaaminen lampaiden kanssa pitkästä aikaa. Kovasti olisi pojan tehnyt mieli aitaukseen, mutta joutui tyytymään parin metrin etäisyydeltä kiihkoiluun. Yhtään kuvaa ei reissulta ole, koska muistikortti unohtui matkasta.


Tiistaina koitti sitten Zorron totuuden hetki: ihka ensimmäinen tokokoe!
Tässä me odotellaan omaa suoritusvuoroa iloisella ilmeellä!
Meille "arpoutui" paikka toisen paikkamakuuryhmän ensimmäisinä eli reunapaikka! Helpottaa aina minun tuskaa hiukan, mutta seuraavassa liikkeet kommenteineen (+kertoimet):

Luoksepäästävyys 10 (x1): Pysyi hienosti istumassa koko ajan
Paikkamakuu 9 (x3): Pistevähennys tuli tuplakäskystä ylösnoustessa (itse asiassa tuplakäsky tuli myös jo maahan menossa). Makasi kohtuu hyvin (jännitti hiukan enemmän kuin yleensä), yhdessä vaiheessa laittoi päänkin maahan, mutta sitten meni juna hallin ohi. Itse meinasin melkein pyörtyä riviin ja hoinkin itselleni vaan, että hengitä, hengitä!
Seuraaminen hihnassa 9,5 (x2): Tähän olen erittäin tyytyväinen, koira oli heti ensimmäisessä liikkeessä hienosti mukana. Puoli pistettä lähti oikealle käännöksessä pienenä etäisyyden ottona.
Seuraaminen vapaana 8,5 (x4): Oikealle käännöksessä jäi taas johonkin hortoilemaan. Kontakti ei vissiin pysynyt ihan yhtä hyvin.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 (x2): Maahanmeno liike saisi olla nopeampi.
Luoksetulo 10 (x3): Vauhtia riittää ja perusasento oli hyvä. Itseäni kyllä ärsyttää se, että Zorro hyppää aina mun käteen tarkastaakseen nami tilanteen :)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5 (x2): Valui hiukan liikaa.
Hyppy 10 (x2): Ei motkotettavaa mistään, itselleni annan kyllä pyyhkeitä, koska menin sanomaan joo kun kysyttiin onko valmista. Videota uudestaan katsoessa muistin, että Zorro haisteli hyppyä pysähdyttyään, mikähän juttu se nyt taas oli...
Kokonaisvaikutus 9 (x1): Tuomari selvästi tykkäsi Zorron tavasta tehdä töitä, itse sain kehuja hyvästä ohjaamisesta. Kymppejä ei taidettu paljon jaella, enkä tiedä mitä meidän olisi pitänyt siihen tehdä paremmin.

Suorituksen jälkeen olin hyvin tyytyväinen siihen, että ei mokattu mitään vaan koira teki omalla taatulla tasollaan. Tulevaisuutta ajatellen jäävät liikkeet on ne mitä meidän täytyisi treenata lisää. Terävyyttä liikkeisiin kaivattaisiin erityisesti. Lopputulos oli oikeastaan kokonaisuutena varsin yllättävä: Yhteispisteet 184, jolla irtosi luokkavoitto ja kunniapalkinto (miksi näitä jaellaan, valistakaa tietämätöntä?) Videon kuvaamisessa oli teknisiä ongelmia, joten vain viimeisimmät liikkeet tulivat nauhalle, mutta tältä se näytti!


Pitääköhän mun kohta hommata Zorrolle oma palkinto kaappi?

"Mä olin paras ja sain tämmösen lelun!"
 Voiton huumasta selvinneenä keskiviikkona lähdettiin ajelemaan mökille vadelmia keräämään ja koiria juoksuttamaan. Rommilla oli hauskaa kun sai juosta edes takasin poimijalta toiselle ja myös vatut maistuivat suoraan puskasta syötynä. 


Torstaina oli sitten taas Zorron aksa treenit ja sehän oli taas ihan liekeissä, vaikka luulis, että viikon hulinat olis vienneet jo suurimmat energiat. Pallolla palkkaaminen on tuonut Zorrolle lisää vauhtia tai ainakin motivaatiota. Se sikailee hyppimällä vasten ja varastamalla pallon suoraa kädestä, mutta ei se haittaa, sillä on lupa olla röyhkeä!

Autossakin on matkattu melkoisesti
Eilen matkattiin taas mökille ja vattupuskiin. Koirat sai temmeltää koko illan kaikessa rauhassa ja kyllähän ne tykkää. Nyt kun juuri kotiin päästiin, koirat ovat kohtuullisen onnellisen (lue: väsyneen) oloisia

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää!

1 kommentti:

  1. Kunniapalkinto jaetaan alokkaassa ja avoimessa yli 180p (suositusraja) saaneelle, tai muuten erittäin hienolle koirakolle.

    VastaaPoista