lauantai 6. heinäkuuta 2013

Loman alkuja ja muuta muminaa

On mennyt juhannukset ja muutenkin kesä on jo niin pitkällä, että kesälomakin starttasi eilen. Joku voisi siis kysyä; miksi ihmeessä olet hereillä lomalauantaina ennen kuuttaa ja päivität blogia. Noh syitähän on kaksi, ei vaan väsytä ja toisaalta ei tunnu normi tunneista riittävän aikaa tänne blogin puolelle ollenkaan.

Monta viikkoo pitäisi taas avata tässä, mutta eiköhän mennä lyhyemmän kautta kuitenkin. Rommi on tervehtynyt leikkauksesta nyt täysin. 12-13 päivää koira oli kauluri päässä ja pelkällä hihnalenkityksellä. Olen kyllä positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin sen pää on kestänyt rauhassa oloa. Mitään sen kummempaa aktivointia ei olla tehty tuona aikana yhtä jälkeä lukuunottamatta. Zorro ei missään vaiheessa tullut sinuiksi Rommin kaulurin kanssa, joten se juoksi Rommia karkuun koko ajan. Tosiaana aika näyttää millaisia vaikutuksia leikkauksella on laajemmin meidän olemiseen. Ei se ainakaan vielä ole räyhäämistä lopettanut :D


Olen muutenkin miettinyt syitä Rommi räyhäämiselle. Silloin kun koira oli vuoden ikäinen ei tällaisia ongelmia vielä ollut ja Rommi oli hyvinkin sosiaalinen kaikennäköisiä koiria kohtaan, tosin harvemmin silloinkaan hihnassa tavattiin vaan koirapuistossa. Siinä vaiheessa kun Rommi miehistyi, muut urokset alkoivat uhittelemaan Rommille, eikä Rommi ikinä siitä provosoitunut, jatkoi vain leikkiään.  Mutta me lopetettiin kuitenkin koirapuistossa käynti, ettei nyt sit joskus sattuisi mitään. Nyt sitten ohitustilanteissa jo kaukaa Rommi alkaa keräämään kierroksia, jolloin varsinaisessa kohtaamistilanteessa se on jo niin ylivirittynyt, että se purkautuu räyhäämisenä, jota sitten hihna vielä provosoi. Kiinnostavaa olisikin tietää miten Rommi nyt suhtautuisi vieraisiin koiriin vapaana, mutta kun mä en uskalla kokeilla. Ihmisille räyhääminen onkin sitten hankalampi juttu, johon olen ajatellut hakea "ammattiapua".

Rommilla on ollut menossa tällä viikolla tämmönen kaupunki/sosiaalistumis viikko. Kahdesti ollaan lenkkeilty ihan Tren ydinkeskustassa. Tämähän ei tuota mitään ongelmia, koska keskustassa taas liikkuu niin vähän muita koiria, eikä ihmiset aiheuta mitään ongelmaa (silloin kun koira on hihnassa). Tänään olisi tarkotus sitten mennä katsomaan niitä koiria Agirotuun ja reenailla rauhottumista.

Zorron kanssa on hömpötelty menemään niin kuin aina ennenkin. Aksailtu kerta viikkoon ja tokossakin taidettiin kerran olla ennen kesätaukoa. Oltiin myös paikallaolon teematunnilla Tallilla. Zorro selviytyis siitä hienosti, kesti jopa melkein luokse kierivän pallon kutsun. Muutenkin häiriöt oli sitä luokkaa, että en olisi ikinä uskonut Zorron kestävän sitä. Viime sunnuntaina tehtiin koirajälkeä Valkeakoskella. Jälki oli tuore ja n. 500m pitkä. Nyt maali oli pistetty piloon, jotta koira ei voisi sitä vältellä ja niin hän koiruus ajoi ihan maaliin kiinni. Kulmat Zorro tekee metsässä hienosti, mutta poluilla se kauheasti empii risteyskohdissa. Zorro olisi halunnut myös kauheasti oikaista ilmavainulla, mutta maasto oli vaan ihan mahdotonta, että olisi oikaisemaan pystynyt. Tänään jatkamme harjoituksia taajamajäljen muodossa.

Huomenna me lähdemme reissuun muutamaksi päiväksi ja koirat pääsevät hoitoon. Rommi menee Rosan kiusaksi porukoille ja Zorro saa kiusattavaksi mopsi tytön toisaalla. Vähän kyllä jännittää nää koirien hoidotkin, Zorro kun menee vielä paikaan missä se ei ole ennen käynyt kuin kylässä.

Pitkään aikaan ei ole tullut mitään uutta avautmisen aihetta, mutta sattuipa tässä yhtenä hellepäivänä yksi ärsyttävä tapaus. Koirat oli juosseet metsässä itsensä läkähdyksiin ja ajattelin, että saavat koirat käydä juomassa uimarannalla sen verran, että kotio jaksavat jatkaa. Uimaranta oli aika tyhjä eikä ketään ollut ainakaan 20m etäisyydellä. Jostain kauempaa kuului kuitenkin nainen joka puhui kovaan ääneen, että pitääkö niitä koiria tänne uimarannalle tuoda kun rantaa on muutenkin. En ymmärrä, että miten se vesi tai rantahiekka menee siitä rikki, että koirat vähän kastaa tassujaan tai juo. Ei, koirat ei kuseksi veteen (ihmisten voivatkin niin tehdä) ja ei, ne ei myöskään kuseksi siihen rantahietikolle jos niiden ei anna. Tohloppi järven ranta on siitä ärsyttävä, että suurin osa rannasta on semmosta pusikkoa josta ei todellakaan pääse edes veteen, ja aina ei jaksa kiertää vastarannalle paremmille uittopaikoille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti