sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Talvisia maisemia

Viikko alkaisi olla taas taputeltuna. Maanantai alkoi jo tutusti tokotreeneillä. Ensin Rommi pääsi vinkumaan ja vähän tekemäänkin jotain. Paikkamukuussa koira pysyi kohtuu hyvin, vaikka takana haukkuvat koirat meinasikin olla ylitsepääsemätön häiriö. Tarkoitus on nyt opettaa Rommille paikkamakuu niin, että leuka pysyisi maassa koko ajan, jolloin koiran pitää erityisesti keskittyä siihen, eikä niihin kaikkiin muihin häiriöihin. Zorron kanssa tehtiin myös jotain pientä ja todettiin mm. että koira ei osaa tulla sivulle, jos mun kädet on selän takana tai muuten väärällä paikalla. Siis mitä, viis vuotta ollaan kohta tätä treenattu, mutta se ei osaa näin yksinkertaista asiaa!

Lumiukkovahti
Tiistaina Rommi pääsi jäljestämään Valkeakoskella. Toivomuksena oli helpohko n. 1km metsäjälki ja sitä saatiin mitä tilattiinkin. Rommi eteni vauhdilla ja mulla ehti jo matkan varrella niin kädet puutuun, etten millään olisi jaksanut enää roikkua liinan perässä. Suurimmalta osalta mentiin pururadalla ja siinä vauhdissa ei koira huomannut jäljellä ollutta kulmaa vaan posottiin vaan eteenpäin. Jälkeen päin kyllä tajusin, että se hieman himmasi vauhtiaan ja söi vähän ruohoa, kun ei enää jäljellä oltu. Mentiin kuitenkin useampi sata metriä harhaan, eikä koira halunnut vaihtaa suuntaa, vaikkein jäljestä ollut enää mitää tietoakaan. Noh pakkohan se oli sitten palauttaa se sinne risteykseen ja loppu matkan koira menikin hienosti. Ilmaisu ei jäänyt kenellekkään epäselväksi, kun koira kiipesi mättäälle ja pysähtyi tuijottaen maaliin. Vauhtia täytyisi kyllä saada koiralta pois, pitää vaan itse opetella kävelemään rauhallisemmin liinan perässä ja risteyksiä myös pitää treenata.

Vanha rouva Rosa, kohta 13v.
Torstaina Zorro pääsi aksaamaan. Tehtiin radalla välistävetoja, takaakiertoja ja serpenttiinejä viidellä esteellä. Välistävedoissa meinaa itsellä aina pakka hajota, vaikka se kuulemma näyttää vaivattomalta. Serpentiini tai sen viimeinen hyppy, sen sijaan ei meinannut onnistua sitten millään. Ajotus on niin tärkeä ja pitää muistaa pysyä riittävän kaukana hypyistä, jotta en ahdista koiraa turhaan takaakiertoon.


Tänään oli Zorron vuoro päästä jäljelle. Oltiin Turtolan CM:llä ja tehtiin siis taajamaa. Zorron jälki lähti puistikosta, missä koira lähti jäljelle yllättävänkin hyvin. Pientä mietintä taukoa pidettiin sielä täälä, mutta koira kuitenkin eteni suhteellisen hyvin, mutta jäljen sivussa, mikä ei sinänsä haittaa yhtään. Lopussa Zorro olisi halunnut oikaista talon läpi ja kävin pari ovea tarkastamassa josko pääsisi sisälle. Lopulta kuitenkin päätti kiertää talon ja ilmaisu oli hyvä kerrankin. Zorron kanssa pitää olla tarkkana, ettei anna sille turhia heinänsyöntitaukoja, koska se ei niitä näytä tarvitsevan kun vaan kehottaa saman tien jatkamaan.


Tänään mennään vielä tallille rally-tokoilemaan. Rommikin pääsee poikkeuksellisesti mukaan, jotta olisi sitten sm-kisoissa iskussa, mikäli radalle joutuu!

"Kohtalaisen tylsää tämä renkaiden vaihto"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti