sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Ärsyttävää!!!

Aina ei kaikki mene putkeen, josta tämä pitkä viikonloppu on ollut hyvä esimerkki. Perjantaina lähdin katsomaan Ylöjärvelle rally kisoja uuteen halliin. Ärsytti etten ilmottanut Zorroa kisoihin. Rata olisi ollut niin helppo ja osallistujakin kourallinen. Otin kuitenkin Rommin mukaan vähän sosiaalistumaan. Joopa joo, meikäläisen hermot meni muutamassa minuutissa sen kanssa kun kaikille piti taas rähjätä, joten koira pysyi autossa suurimman osan ajasta. Onneksi kahdenkeskinen lenkki umpihangessa helpotti ärsytystä. Lauantaina piti olla Rommin jälkitreenit, mutta nekin peruttiin, joten Rommi jäi taas vähän vähemmälle huomoille. Tehtiin kuitenkin pitkä lenkki, jossa koirat pääsi rälläämään oikein urakalla pitkin peltoa.
"Vahingossakaan ei katsota kameraan päin"

Tänään starttasin heti aamusta SDP:lle aksakisatalkoisiin. Hiukan kyllä ärsyttää katsella muiden hienoja koiria, mäkin haluasin treenata taas tosissaan. Iltapäivällä siirryttiin Zorron kanssa Tallille tokokokeeseen, tuomarina Jaana Tala. Tavoitteen ei ollut enempää eikä vähempää kuin TK1, ensimmäinen virallinen titteli koiralle (ja mulle).

"Mitä sää löysit, mäkin haluun"


Noh luoksepäästävyydessä (10p.)oltiin vielä terässä, vaikkakin koira nousi tuomaria vastaan. Paikkamakuu  (0p.)sen sijaan olikin katastrofaalinen. Koira ei mennyt maahan ensimmäisellä käskyllä, mutta toisella kyllä. Ennen kuin ehdittiin edes kehänauhalle, lähti tolleri rivistä ja kävi moikkaamassa ensin toista koiraa ja sitten Zorron luo härkkimään. Ystävällisesti, mutta kuitenkin iholle asti. Tulihan siinä mamman pojalle pikku hätä ja tollo spurttasi jalkoihin. Saatiin uusia seuraavassa ryhmässä ja Zorro vaikutti siinä vaiheessa olevan ihan fine. Taaskaan se ei mennyt ensimmäisestä käskystä alas, mutta suostui kuitenkin jäämään riviin (mikä sinänsä oli jo yllätys). Vieressä ollut irlannin vesispanieli oli hiukan levoton ja nousi istumaan nopeasti. Siinä kohtaa Zorro painoi vielä tiukasti leukansa maahan (että minähän pysyn tässä), mutta kun naapuri lähti omistajansa luo, niin tuli Zorrokin. Ei voi koiraa kyllä syyttää, se yrtitti kaikkensa, kertakaikkisen huonoa tuuria vaan.

Kaverikuva


Yksilöliikkeisiin lähdettiin jo melkoisella tappio mielialalla, ykkönen oli käytännössä jo tuossa vaiheessa sössitty. Ja Zorro piippasi kokoajan niin paljon, että siitä lähti pisteitä kokonaisvaikutuksesta (8p.) Ei liikkeisen aikana, mutta joka välissä. Seuraamiset meni ihan ok, mutta sivulle istumiset oli nihkeitä ja kontakti tippuili toisinaan (molemmat 8p.) Liikkeestä maahanmeno (8,5p.)ihan hyvä meille myös. Luoksetulo (9,5p.) oli nätti, tosin koira hyppäsi käteen yllättäen. Liikkeestä seisominen (0p.) vaaaaaaalui, en vaan nähnyt sitä, olisi pitänyt kuulemma antaa toinen käsky. Mutta minä kun en jää katsomaan pysähtyykö se, kun tämä on meille niin varma liike. Eiköhän tämä mene työtapaturman piikkiin. Hyppy (9p.) oli vähän ihme kun Zorro lähti hirveellä riemuloikalla yleisöön päin ja tuomarikin taisi naurahtaa. Summa summaarum 129,5 pistettä ja 3.tulos. Ei se sinänsä huono olisi ollut, jos paikkamakuu ei olisi mennyt nollille. Mutta nihkeetä oli muutenkin, kuinka paljon mahtoi tuo alun sähläys vaikuttaa ja se pirun piippaminen, ÄSH! Tuomarikin mainitsi vielä palkintojen jaossa, että meillä vaan kävi kertakaikkisen huono tuuri, mutta ei auta mitään. Nyt vaan toivon, että paikkamakuu ei ottaisi hirveetä takapakkia taas. Toivottavasti pääsen sen huomenna treeneissä palkkaamaan onnistuneesta suorituksesta.

Älä Rommi nukahda kesken kuvausten!


Jotta tämä ei menisi pelkäksi synkistelyksi, niin mahtui meidän viikkoon yhdet erittäin hienot Zorron jälkitreenit. Oltiin taajama treeneissä Linnainmaalla ja Zorro teki rauhallista taajamaa. Lähtö oli puistomaisella alueella ja koira lähti hyvin ja eteni myös kivasti koko matkan (n. 1km). Ilmaisu oli selkeä ja riittävällä etäisyydellä. Tämä on sinänsä ongelmallista. Ajattelin jättää Zorron vähemmille jälkitreeneillä ja keskittyä enemmän Rommiin, mutta kun kikkarapääkin tykkää hommasta niin kovasti. Ongelma on vaan oman ajan rajallisuus sekä treenien vähyys…

Pitotreenit jatkukoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti