maanantai 30. joulukuuta 2013

Karvaita pettymyksiä, toteutuneita tavoitteita ja tulevaisuutta

Olen tietoisesti lykännyt tämän postauksen tekemistä, mutta koska vuoden vaihde on jo niin lähellä, on pakko palata vuoden takaisiin tavoitteisiin. Myös uudet tavoitteet on luotava tulevalle, toivottavasti paremmalle vuodelle!

Tässä vuosi sitten asetetut tavoitteet ja toteumat:

Zorro:

Agility: Ei tulostavoitteita, mutta mukavaa yhdessä tekemisen riemua. Jos kerran päästäisiin edes medimölleissä starttaamaan
- Möllikisoissa ei käyty, yksi virallinen startti sen sijaan otettiin. Kehitytty ollaan edellen ja Zorro (ja minä myös) on oppinut ohjauksia ja mm. keinu on kohtuu varmassa jamassa tällä hetkellä. Ennen kaikkea ohjaaja on saanut nauttia terapia-agilitystä ja koirakin on nauttinut.

Toko: Alokasluokan korkkaus ja jos oikeen hienosti menee niin TK1. Ensin pitää vaan hallintaan saada semmonen pikku ongelma nimeltään paikkamakuu. Hepulien hallinta olisi myös oleellista.
- Alo korkattiin heinä- vai elokuussa. Kaksi ALO1 tulosta ja yksi ALO3 jäi käteen tältä vuodelta. TK1 jäi niin pienestä kiinni loppujen lopuksi, siitä paikkamakuusta ja huonosta tuurista. Yhtään hepulia ei tullut kisatilanteissa, joten jotain olen oppinut

Rallytoko: RTK3 ja starttaus mestariluokassa. 
- RTK3 saatiin kesällä ja mestarissa otettiin kaksi starttia SM-kisoista. SM-kisat eivät varsinaisesti kuuluneet edes tavoitteisiin, mutta Suomen 7. paras + karsintaradan voitto ei ole huonosti.

Jokin muu: Jonkin uuden lajin löytäminen, ehkä jäljestys oikein jollain kurssilla.
- Etsijäkoirien jälkikurssi suoritettiin keväästä ja tätä harrastusta on jatkettu loppu vuosi. Tekee koiralle tosiaan hyvää tehdä jotain itsenäisesti.

Terveys: Tottakai tavoitteena on pysyä terveänä ja vetreenä tämäkin vuosi. Heti tammikuussa mennään Karhumälle jolta toivottavasti saadaan taas hyviä treenivinkkejä ja saan näkemystä missä nyt mennään.
- Terveenä on pysytty. Lääkärissä käytiin kait kahdesti. Tulehtuneen haavan takia persuksissa ja pienten silmien vuotamisongelmien vuoksi


Rommi:

Agility: Estevarmuus kaikille esteille. Kisaikä saavutetaan 28.5, mutta kiire ei ole kisoihin. Kunhan kaikki menee vaan hyvin ja saadaan ensimmäiset kisastartit tälle vuodelle. Ehkä nousu kakkosiin voisi olla myös mahdollinen. Myös ohjaajan on vaan kehityttävä niin paljon, että pysyy tuollaisen kuuma kalleen perässä tai mieluummin edellä.
- Voih masennus! Tarviiko tätä edes perustella mitenkään? Agility haaveet kuolleet ja kuopattu :(
(Ehkä joskus voin vielä lapioida nämä haaveet takasin maan pinnalle, toivo elää)

Toko: Jatketaan treenailuja, mutta ei sen kummempia tavoitteita. Jos motivaatiota ohjaajalla riittää niin kisauran korkkaus voisi olla mahdollinen myös tässä lajissa.
- Onhan sitä treenattu, mutta näillä nykyisillä ongelmilla ei voi edes haaveilla kisaamisesta. Enkä usko, että tuo otus ikinä oppii hiljaiseksi

Rallytoko: RTK1 ja mahdollisesti myös RTK2. Saas nyt nähdä miten jaksaa treenailla
- No treenattu on kotona ja kisoissa käyty sen tasan kerran.

Jokin muu: Pk puoli kiinnostaisi ja tavoitteena olis päästä mukaan myös sen puolen treenailuihin. Joka päiväistä elämää ajatellen toisten koirien ohitukset ja muutenkin hihnakäyttäytyminen kuntoon.
- Pientä esimakua saatiin hausta ja pk jäljestä tutustumispäivässä ja jälkeä jonkun verran kesällä tehtiin itsekseen. Etsijäkoirien alkeiskurssi käytiin syksyllä ja siitä ollaan melkoisen innostuneita tällä hetkellä!

Terveys: Luuston kuvaukset heti alkuvuodesta. Toivottavasti saadaan vihreätä valoa jatkaa aksailuja. Hyvän lihaskunnon kasvattaminen ja ylläpito
- Luusto kuvat oli puhtaat ja muutenkin koira on ihme kyllä (on se nyt semmonen kohmottaja) pysynyt kunnossa. Ainoo saikku tuli kesäkuun pallien poistosta.

Ohjaaja
Kun kerran tavoitteita on koirille, pitää niitä kai vähän olla itellekin. Lihaskunto harjoitusten lisääminen selvästi, sekä oman kunnon kohottaminen. (Olishan se hienoo käydä koirien kanssa juoksemassa) Toivotaan että näillä eväillä myös oma selkä pysyisi paremmassa kunnossa. Toisaalta  jos koiratkin saa säännöllistä hierontaa, on kait sitä itsekkin käytävä tarvittaessa hierojalla. Toiveissa olisi myös saada agilitynkoulutusohjaaja kortti ja siten kehittyä myös itse ohjaajana. 
- Agilityn koulutusohjaajakorttia en ole saanut hommattua vaikka kursseilla olinkin ja kouluttanut sen jälkeen viikottain yhtä ryhmää. Mielettömän antoisaa puuhaa! Salitreenistä innostuin vuoden loppu puolella ja hiihtämässä kävin viime talvena enemmän kuin pitkään aikaan. Juokseminen ei maistu edelleenkään. Lihashuolto edelleen huonolla tolalla, mutta niin on ollut koirienkin tänä vuonna...

Tavoitteet vuodelle 2014

Zorro:
Agility:
Jatketaan humputtelua entiseen malliin. Käydään kisoissa hakemassa se viimenen nolla jos siltä tuntuu... 

Toko:
TK1 heti alku vuodesta. Loppu vuodelle AVOimen luokan korkaus!

Rally-toko:
Motivaatio pula on tällä hetkellä melkoinen lajin suhteen. Kunhan laji virallistuu toukokuussa niin ruvetaan tekemään RTK4. SM-kisoihin osallistuminen, mikäli ovat jossain järkevässä paikassa.

Jälki:
Treenataan mahdollisimman usein, mutta Rommi menee tässä etusijalle. Kohotetaan koiran itseluottamusta myös taajamajäljille!

Muuta:
BH koe kiinnostaisi suorittaa, vaikkakaan PK puolella ei muuten jatkettasi.
Terveenä halutaan tietysti pysyä!


Rommi:
Toko: 
Jatketaan treeneissä käymistä, mutta pääpaino Rommin käyttäytymisessä ja keskittymisessä ei niinkään pilkun viilauksessa lajin suhteen

Rally-toko:
Ehkäpä RTK1 virallistumisen jälkeen, katsotaan mitä tapahtuu säännöille...

Jälki:
Tähän panostetaan niin paljon vaan kun aika ja rahkeet riittää. Tavoitteena päästä treenaamaan 1krt viikossa. Jos treenit jatkuu hyvissä merkein ja minä opin paremmin lukemaan koiraa, niin jatkokurssin suoritus voisi olla mahdollinen.

Muuta:
Arjen saaminen kuntoon on kuitenkin Rommin ykkös tavoite tulevalle vuodelle. Varmat ohitukset myös hankalissa tilanteissa. Käyttäytymisen kehittäminen niin uusissa koira- kuin ihmiskontakteissa. (Vink vink: kyläilijötä tarvitaan!) Vapaana ulkoilua olis todella hienoa päästä harrastaa, nykyisen liina systeemin sijaan... Ainakin yksi uusi koiraystävä Rommille! Rommin treeneistä täytynnee tehdä tarkempaa suunnitelmaa myöhemmin.


Huh huh, kyllähän näissä tekemistä riittää tulevalle vuodelle, etenkin Rommin kanssa. Toivoa kuitenkin saattaa, että Rommi vanhenee ja viisastuu (ja rauhoittuu) kunhan myöhäisteinivaihe on ohi :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti