maanantai 6. tammikuuta 2014

Onnistunut vuoden aloitus

Ensimmäinen tämän vuoden treeniviikonloppu on takana päin. Paljon on taas ehditty ja oikeastaan kaikki mitä on tehty on mennyt niin superisti, että täytyyhän tätä hehkuttaa! Vielä kun saatais sitä lunta niin kaikki olis hienosti. (Fiilistellään nyt sitten viime talven kuvilla kun ei tuolla jatkuvassa vesisateessa viitsi kuvia ottaa)

Lauantaina oli rommin jälki treenit. Rommin jälki oli liki 2km pitkä, helppoa rauhallista taajamaa (teollisuusalueella), tosin maali oli Lahdesjärven ABC:n pihassa. Alkuun oli pitkään suoraa, jossa koira pääsi purkamaan pahimpia kierroslukemia. Kävi tarkastamassa maalikoiran vanhemman jäljen, mutta palasi tai palautin sen takasin jäljelle. Ensimmäisessä kunnon risteykessä pyrittiin jonkin aikaa. Rommi ilmeisesti haistoi maalin ilmavainulla moottoritien yli ja ei sitten oikeen osannut päättää kumpaa reittiä lähtisi maalin läpi. Seuraavassa kulmassa hieno tarkastus ja sitten oikealle jäljelle. Sitten pitikin tehdä tien ylitys. Muutaman kerran Rommi näytti et tonne mentäis, mutta ei rohjennut tielle ennen kuin minä menin. ABC:n pihassa Rommi päätti valita lyhyimmän reitin maaliin ja kiersi rakennuksen toiselta puolelta kuin maalikoira oli mennyt. Siitä vielä hieno, selkeä ilmaisu, mitä en itse tällä kertaa sössinyt.

Kaiken kaikkiaan oli kyllä hyvä jälki. Vire oli sopiva ja ajatus pysyi kasassa koiralla paremmin. Maininnan arvoista oli myös parit siirtymät, jotka treeneissä tehtiin autoilla. Neljä outoa ihmistä ja kaksi vierasta koiraa samassa autossa, eikä kukaan rähjännyt, ei edes Rommi.

Sunnuntaina oli Zorron vuoro pitkästä aikaa päästä jäljelle. Zorron jälki oli niin ikään helppoa taajamaa ja pituutta oli n. 1km. Zorro lähti helposti asfaltilta liikkeelle. Ekasta kulmasta ja tien ylityksestä meni ohi, mutta muuten ajoi jälkeä varsin mallikkaasti. Onnistuin jopa huomaamaan, että se merkkasi toista suuntaan kuin mihin eteni. Pikku hiljaa alkaa näköjään itsekkin oppimaan koirien lukemista. Rommi on kohtuu selvä merkeissään, mutta Zorro on hankalampi. Ilmaisu oli Zorrolla perus hyvä. Hiukan itse himmailin koiran vauhtia, että pysähtyi ilmaisuun.
Jälkitreenien jälkeen kävin pikaisesti kotona hakemassa Romminkin matkaan ja jatkettiin Tallille. Tallilla ensin koulutin aksaa tunnin ja sitten käytiin tunnin lenkki Multisillassa ja sitten Zorron rally-treeneihin. Niissä nyt ei ollut mitään kovin ihmeellistä. Mietittiin käsiapujen häivyttämistä etenkin koira eteen liikkeissä. Mun täytyis opettaa Zorrolle eteentulo ihan erikseen, jotta tajuaisi liikkeen paremmin. Rallyjen jälkeen jäi hiukan halliaikaa, joten hain Rommin myös vierailemaan  halliin. Käytiin ensin hakemassa häiriöö viereiseltä kentältä olevilta aksaajilta, mutta tämä ei saanut Rommin kierroksia nousemaan pilviin! Sitten seuruuttelin ihan aidan takana ja Rommi seurasi paremmin kuin yleensä kotona. Pientä ääntä tuli, mutta ei kiljumista. Sitten meidän puolelle tuli vielä pari koiraa myös tokoilemaan. Sekään ei onnistunut horjuttamaan Rommin optimi virettä vaan koira piti kontaktia älyttömän hyvin eikä kiehunut.  Mentiin lähellekin koiria, tosin putki oli välissä, ja juttelin muiden ohjaajien kanssa. Mitä tekee Rommi? No pitää kontaktia KOKO AJAN! Siinä kohtaa oli jo semmonen voittajafiilis, että vein takasin koira autoon. Tuntuu hiukan hölmöltä hehkuttaa jotain vajaan 10 minuutin onnistuneita treenejä, mutta meille tämä on ISO onnistuminen! Täytyis vaan useammin viedä Rommiakin Tallille...
Loppuun vielä pari Rommin temppuilu videota. Vihdoinkin olen jollekin koiralle saanut opetettua orava istunnan. Rommi ilme on tässä yleensä kyllä ihan yliverto, mutta nyt unen pöpperössä ei ole ihan yhtä humoristinen. Toinen video on Pum käskystä, jolla piti koira saada kyljelleen makaamaan liikkumatta. Rommi hiukan jalosti temppua itse ja nyt se menee sitten selälleen "kuolemaan"

Orava istunta
PUM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti