perjantai 14. helmikuuta 2014

Kuulumiset ajan tasalle

Paljon on taas tehty, mutta yritänpä tähän nyt koota oleellisimmat. Kun kovat pakkaset hellittivät alkoikin ihan vesikelit ja hiihtokelit taitavat tulla vasta ensi talvena. Masentavaa, mä olisin niin halunnut Rommin kanssa hiihtelemään, mutta nyt ei jäälle ole enää mitään asiaa. Rommin yksi tämän vuoden projekti sai kuitenkin alkunsa kun käytiin pitkästä aikaa treffaamassa Rommin siskoa, Fendiä. Alkuun Rommi pörhisteli niin kuin kaikille muillekin koirille. Kun lenkkeiltiin hihnassa koira vähitelle rauhottui ja haistoi Fendiä jo nätisti. Hetken päästä Rommi olikin sitä mieltä, että leikkiä sitä pitäis. Koirat pääsivätkin Pyhäjärven jäälle rällämään oikein kunnolla, eikä mitään ongelmia tullut koko aikana. Mä oon niin onnellinen tästä! Se on todellakin mahdollista totuttaa koira ainakin puoli tuttuihin. Lenkin jälkeen oltiin kohtuullisen puhki:

 Olen myös muutaman kerran käynyt pikaisesti Tesoman koirapuistossa. Puisto on kahtia jaettu, joten ollaan aina ollut keskenämme toisella puolella. Rommi on siis saanut rauhassa tutustua aidan läpi. Toisinaan on tullut sanomista toisten räyhien kanssa, mutta on tullut myös paljon positiivisia kokemuksia.

Jäljellä on käyty Rommin kanssa kahdesti ja Zorron kanssa kerran. Ensimmäinen Rommin jälki oli aika perus ja koira suoriutui siitä ilman suurempia ongelmia. Oikoi hienosti siihen suunnitelluissa paikoissa. Toinen Rommin jälki oli loki 3km pitkä ja vaihtui tuoreelle loppu puolelle. Vanha osuus oli 8-9 tuntia vanhaa. Rommi oikoi taas hienosti ja pysyi jäljellä. Hiukan otti häiriöö millon mistäkin ja yhdessä kohtaa talosta puski niin vahva savun haju, että koiralla meni pasmat sekaisin ja hukassa oltiin. Loppua kohden koira hiukan väsyi, mutta se on tosi hienon näköstä kun koira miettii risteyksissä. Näkee kuinka sen aivot oikein tosissaan raksuttaa!

Zorron jälki oli perus helppo taajama Nokialla. Zorro kyllä etenee nykään tosi hyvin, eikä menetä hermojaan niin helposti. Zorron kulma työskentely on myös huomattavasti parantanut. Voi kun ehtis vaan enemmän treenaan myös Zorron kanssa tätä.Viime sunnuntaina oli pitkästä aikaa Zorrolla tokokoe. Tuomari Tiina Heino, josta ei itsellä ollut mitään käsitystä, mutta osottautui varsin tiukaksi tädiksi arviointinsa suhteen. Toisaalta linja oli kaikille sama, joten ei voi valittaa. Tulos oli meille joka tapauksessa 167p. ja ALO1 tulos ja sitä myöten TK1, sijoituskin vielä 3/9. Tässä vielä tarkemmat analyysit liikkeistä ja video:
Luoksepäästävyys 9: Nousi seisomaan ja käyttäytyi hillitysti, mutta olis pitänyt vissiin sitten istua
Paikkamakuu 8: Ekalla alas, ekalla ylös, mutta piippas prkl koko ajan. Vieressä ollut bortsu tosin hilas itseensä kokoajan eteenpäin, joten pientä painetta oli.
Hihna seuraaminen 8,5: Kuulemma liian väljää. Itse olen hyvin tyytyväinen ilmeeseen millä lähti liikkeelle heti ekasta liikkeestä asti.
Vapaana seuraaminen 8: Edelleen väljää ja ei istunut välissä kun piti. Olisko mun pitänyt antaa tässä lisä käsky???
Liikkeestä maahanmeno 8: Valu ja oli hidas maahanmenossa
Luoksetulo 10: Hyppäs kyllä taas käteen
Liikkeestä seisominen 7: Valui vielä enemmän ja otti ihme steppaus askelia vielä pysähtyessäänkin
Estehyppy 8: Päivän pellenumero (eihän se ole koe eikä mikään, jos ei tuomaria nauraan saada :). Zorro jotenkin ajatteli, että hän voi suoraa hypyn kautta hakee loppupalkan, luojan kiitos pysähtyi käskystä juuri ja juuri kehänauhojen sisäpuolelle.
Kokonaisvaikutus 9: Hauskaa meillä kuulemma ainakin on :)


Jos tokokeessa ei saanut tarpeeksi nauraa, niin mites tää: Kuinka päästä ulkoa takaisin sisälle?
Rommi on niin oppinut, että jos räyhää takapihalla niin joutuu automaattisesti takasin sisälle. Tätä samaa voi hyödyntää myös sillon kun oikeasti haluaa sisälle. Jos räyhäys ei riitä, niin mites olis pikkuset kimppa ulvomiset :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti