sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Jännityksen täyteinen viikko

Kiirettä pitelee ja blogi ei päivity, mutta ehkäpä tää joskus tästä taas piristyy. Kulunut viikko on kuitenkin monellakin tapaa ollut niin jännittävä, että täytyyhän sitä jakaa tännekin. Ensinnäkin tiistaina meidän asunnonostotarjous hyväksyttiin ja heinäkuussa muutetaan! Jännää tästä erityisesti koirien kannalta tekee sen, että muutetaan kerrostaloon, ylimpään 7. kerrokseen. Rommin kanssa voisin luulla, että hiukan joudutaan tekemään hommia, että koira oppii tuollaisessa ympäristössä olemaan. Eihän tuo ole hissilläkään mennyt kuin muutaman hassun kerran. Odotan myös innolla sitä päivää kun koira/t on ripulilla ja pitäisi päästä nopeasti pihalle :/ Toinen seurattava asia on koirien yksinolot. Saatiin nykyiseltä isännöitsjältä viestiä, että meidän koirat haukkuu toistuvasti ja pitkäkestoisesti ja se häiritsee naapureita. Pistin nauhoitukset pyörimään ja ainakaan päivisin ne ei hauku, vaan 90% ajasta suurin piirtein kuorsaus kuuluu nauhalta. Kysymys kuuluukin, että koska ne haukkuvat? Silloin harvoin kun ollaan iltaisin jossain menossa?

Torstaina oli ylimääräinen vapaa-päivä, jolloin lähdin Zorron kanssa Janakkalaan rally-tokoilemaan. Ensimmäinen virallinen kisa ja ensimmäinen meidän kisamatka Pirkanmaan ulkopuolelle. Kannatti käydä, koska tulokseksi saatiin 83.p ja sijoitus 3./13. ja ensimmäinen kiinnitys RTK4 koulariin. Videota ei ole, mutta virheet tuli seuraavasti: -10p. merkille lähetys (ei nähnyt Zorro merkkiä vaan haahuili aina houkutuksella asti), -3. uusinta houkutuksella, sekä muutama pikku virhe käännöskylteiltä. Houkutus on nyt vaan tosi mielenkiintoinen. Muutaman kerran Zorro on tehnyt saman, että kun haistaa houkutuksen namit, menee ihan lukkoon eikä suostu liikkumaan yhtään eteenpäin, mieluummin peruuttaa pois. Luultavasti oon jossain kohtaa karjassut sille liian rumasti ja on sitä mieltä, että parempi pysyä nameista loitolla. Tätä pitää ehdottomasti treenata!Tänään jännitys oli huipussaan tälle viikolle. Lähdettiin Rommin kanssa Ikaalisiin MH-luonnekuvaukseen. Olin jonkun aikaa miettinyt, että haluaisin tuon kuvauttaa, mutta sitten paikka irtosikin ensimmäisellä kysymisellä heti parin viikon päähän. Olin kehittänyt pääni täyteen erilaisia kauhutarinoita, mitä kaikkea voi käydä ja kuinka huonosti koira saattaa käyttäytyä. Kuvauksen (tai sen puolikkaan) jälkeen olinkin ihan ulapalla, mitä tapahtui mun aina niin rohkealle ja kovalle aussiepojalle. Rommihan ei arjessa pelkää käytännössä mitään (paitsi käynnissä olevaa imuria). Testissä pelotti jopa oma varjo ja koira säpsyi koko ajan jollekin, mikä ei videolta tule kovinkaan selvästi esille. Pisteet meni seuraavasti:
Kontakti:
1a) Tervehtiminen: 4, Ottaa itse kontaktia tai vastaa siihen (Tänään Rommin mielestä kaikki oli kivoja)
1b) Yhteistyö: 3, Lähtee mukaan, mutta ei kiinnostu TO:sta (=testinohjaajasta)
1c) Käsittely: 4, Hyväksyy ja ottaa kontaktia (ja pari pusua TO:lle)
Leikki 1:
2a) Leikkihalu: 3, Leikkii - aktiivisuus lisääntyy/vähenee
2b) Tarttuminen: 2, Ei tartu, nuskii esinettä (ihmeellistä, Rommille kelpaa yleensä kaikki lelut)
2c) Puruote ja taisteluhalu: 1, Ei tartu esineeseen (mitä ihmettä se TO heiluu niin epämääräisesti?)
Takaa-ajo: (Rommilla saalisviettiä riittää normioloissa)
3a) Takaa-ajo 1.kerta: 2, Aloittaa, mutta keskeyttää (tässä Rommi säikähtää jotain ensimmäisen kerran)
3b) Tarttuminen 1.kerta: 1, Ei kiinnostu saaliista/Ei juokse perään (saalis on hyvin hyvin pelottava??)
3a) Takaa-ajo 2.kerta: 1, Ei aloita
3b) Tarttuminen 2.kerta: 1, Ei kiinnostu saalista/Ei juokse perään
Aktiviteetti:
4) Aktiviteettitaso: 3, Tarkkailevainen ja enimmäkseen rauhallinen, yksittäisiä toimintoja (juman kaut se oli 3min ihan hiljaa vaikkei mitään tapahtunut)
Etäleikki:
5a) Kiinnostus: 2, Tarkkailee avustajaa, välillä taukoja
5b) Uhka/aggressio: 1, Ei osoita uhkauseleitä (yllättävää)
5c) Uteliaisuus: 2, Saapuu linjalle aktiivisen avustajan luo (kävihän se siellä piilossakin kurkkaamassa)
5d) Leikkihalu: 1, Ei osoita kiinnostusta (sama typerä lelu ja typerät avustajan liikkeet)
5e) Yhteistyö: 3, On kiinnostunut leikkivästä avustajasta
Yllätys:
6a) Pelko: 4, Pakenee enintään 5 metriä
6b) Puolustus/aggressio: 3, Osoittaa useita uhkauseleitä (tämä oli tutumpaa Rommia, näyttävät reaktiot)
6c) Uteliaisuus: 1, Menee haalarin luo, kun se on laskettu maahan/ei mene ajoissa (kaikesta muusta se tähän asti palautunut sekunneissa)Siihen se jäi meidän osalta, koira ei pystynyt palautumaan haalarista ollenkaan, joten vaihtoehdot oli, että tuomarit keskyttää testin tai, että minä keskeytän ja meillä on mahkut joskus uusia. Joten minä keskeytin vaikka tuskin enää ikinä mennään tuonne rahojamme tuhlaamaan. Testin jälkeen kaivoin taskusta oman lelun jolla reviteltiin sitten ihan kunnolla testialueella, joten tuskimpa tuo jää tuota haalariepisodia liiemmin miettimään.

En ikimaalimassa olisi uskonut, että homma katuu haalariin :( Hyvä kuitenkin, että keskeytettiin, olihan koira selvästi jo turhan paineistunut. Tulos oli kuitenkin jotain niin ei Rommimaista. Se säpsyili perässä olevalle hihnalle ja kun vähän jalka johonkin kolahti jne. Se ei todellakaan ole tuollainen koira oikeasti. En tiedä onnistuinko paineistamaan koiran jännittämällä itse etukäteen jo niin paljon. Vai oliko edellisillaan 1,5tunnin jäljestys ja vapaana metsässä juokseminen liian rankaa? Toisaalta olen ylpeä siitä kuinka hienosti Rommi suhtautui vieraisiin ihmisiin tänään, koska pelkäsin oikeasti sitä, että meidän testi loppuu jo tervehtimiseen jos koira ei tykkää TO:sta. Plussat tulee Rommille myös luoksetuloista haastavissa olosuhteissa ja ylipäätään tehtäviin keskittymisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti