sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Rallatellen

Eilen oli päivä täynnä rally-tokoa. TamSKin ensimmäinen virallinen rally-tokokilpailu kilpailtiin tutussa hallissa Tallilla. Jostain mielenhäiriöstä menin ilmoittamaan molemmat haukut kisoihin, joten jännitettävää riitti koko päivälle. Sanottakoon vielä, että valmistautuminen ei todellakaan ole ollut optimaalinen kun olin pari päivää reissussa tällä viikolla ja koirat saivat kerätä energiaa oikein kunnolla. Perjantaina pidettiin pienet valmistavat treenit, joissa Zorro ei meinannut pöksyissään pysyä ja Rommi vaikutti enempi laamalta, jota ei sitten mikään kiinnostanut. Tähän kun lisätään vielä järjetön määrä univelkaa, oli olo enempi kuin kauhea eilen aamulla kun kisapaikalle lähdettiin.

Ensimmäisenä vuorossa oli Zorro. Mestariluokan rata ei ollut mitenkään hirveän hankala kun hankalimmat kyltit radalta puuttui, mutta kyllä haastetta riitti siitäkin huolimatta. Zorron vire oli ok, hiukan se taas haahuili, eikä keskittyminen ollut 100%. Zorron rata näytti tältä! Pistevähennykset seuraavasti:
Kyltti 2 (istu, koira eteen, oikealta sivulle, istu) -1p. TVÄ. Olis voinu olla myös -10p. kun istui melkein kaksi kertaa kyltille tullessa. Onneksi en turhaan lähtenyt uusimaan.
Kyltti 4 (houkutus) -1p. PY. Yllättävän hyvin meni pikkusen kiinnosti makkarat purkissa
Kyltti 13 (istu, käännös vasemapaan, istu) -1p. TVÄ. Tässä Zorro oli huonosti mukana, yleensä ei ole noin vaikean näköistä
Kyltti 15 (Pujottelu edestakaisin) -1p. KYL. Pinkki tötterö oli outo keltaisiin verrattuna :)
Kyltti 16 (Normaali vauhti) -3p. TVÄ. Koira kuulemma ei tehnyt nopeuden muutosta samaan aikaan kuin minä, en kyllä vieläkään bongaa tätä videolta...
Kyltti 17 (Molemmat täyskäännös vasempaan) -1p. KYL. Pomppasi päin kylttiä, huono ohjaus muutenkin.

Yhteispisteet siis 92p. ja sijoitus 3./11. Pitäähän tuohon olla tyytyväinen, mutta... jos ei tuota -3p. olisi tullut normaali vauhti kyltiltä, oltaisiin saatu valion arvoon oikeuttavan tuloksen 95p. (Valiosääntöä tosin ei ole vielä ole vahvistettu).


Rommin suoritus oli päivän lopussa. Autossa odotellua oli takana jo noin 8 tuntia ja hiukan pelotti minkälainen energialataus sielä odotti. Onneksi Rommi oli kuitenkin omaan tapaansa pysynyt varsin rauhallisena autossa ja päästiin halliin ilman rähinöitä. Mentiin omaan rauhalliseen nurkaan tekemään luopumisharjoituksia ja koira pysyikin yllättävän rauhallisena ja hiljaisena koko odotteluajan. Kun meidän vuoro tuli ja mentiin kehän laidalle, Rommi nosti kierrokset nollasta sataan saman tien ja alkoi vinkumaan. Vingulla mentiin koko rata läpi, mutta muutenhan se meni ihan hienosti. Rommin rata näytti tältä!  Pistevähennykset seuraavasti:
Kyltti 3 (P-käännös vasempaan) -3p. UUSI. Pikkusen karkas kontrollista niin otettiin uudestaan.
Kyltti 4 (Spiraali oikealle) -1p. TAL. Tuomari ja sihteeri kiinnosti kovasti.
Kyltti 6 (Käännös vasempaan) -1p. TVÄ, -1p. PY. Kylttiä lähestyessä meinas karata taas. TVÄ:stä en ole oikein varma.
Kokonaisvaikutuksesta -3p. kommentilla "Ääntely ajoittain häiritsi muuten sujuvaa suoritusta."

Yhteispisteet 91p. ja sijoituksesta ei toistaiseksi ole hajuakaan. Palkintopallille vaadittiin 100p. Kyllähän tuo ilman ääniä katsottuna näyttää ihan mukavalta, mutta onhan tuo vinku/ulina häiritsevää. Olen kuitenkin tyytyväinen, että sain Rommi pidettyä rauhallisena koko  hallissa oloajan ja jo se, että ei pääsyt rähisemään kenellekkään koko päivän aikana on työvoitto. Pitäisköhän sitä oikeasti alkaa treenaamaan häiriössä, että koiralla olisi edes mahdollisuus onnistua oikeasti kokeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti