keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Nenätöitä

Rommin nose work harrastus on ollut pitkään taka-alalla. Tosin kyllä mä sen kanssa olen kotona reenaillut sillon tällöin ja välillä muutaman kerran viikossakin. Kotona ensimmäinen kierros on aina paras, seuraavat kierrokset ovat aina hankalampia. Liekö hajua sitten jo niin ympäriinsä huonetta, että hakeminen vaikeutuu. Tai sitten se vetää vaan liian kovilla kierroksilla, eikä ehdi haistelemaan :)


Eilen alkoi Rommin nose work kurssi edistyneille. Alkuun puhuttiin, että missä kukin on menossa ja mitä kurssilta toivoo. Meidän ykköstavoitteeksi nousi "yllättäen" vireen hallinta. Ei tehty kuin yksi harjoitus. Pyysin ennen aloitusta, että kouluttaja Saila sanoisi kun hänen mielestään koiran kierrokset on liian kovat ja homma pitäisi keskeyttää. Alkuun lähti aika kivasti liikenteeseen, välillä vähän kimitettiin ja sitten taas haisteltiin. Ei meinannut kuitenkaan haju löytyä. Pari kertaa taisin koiran keskeyttää, kun ei keskittynyt. Lopulta koiraa vähän autettiin löytämään haju kun aikaa oli kulunut jo varmaan 15 min. Sittenkin ilmaisu jäi vaisuksi, ei perus hyvä Rommin ilmaisuksi.

Jälkeen päin puhuttiin lisää Rommin vireestä. Vire sahaa edestakaisin etsinnän aikana sellaisella vauhdilla, että siihen on hankala puuttua. Välillä ollaan ihan kierroksilla ja seuraavassa hetkessä ilman apuja se alkaa taas kunnolla haistelemaan. Hyvä, että joku muukin on tätä mieltä, etten ole yksin tämän ongelman kanssa.


Uskon, että tulevaisuudessa saadaan haistelut onnistumaan myös treeneissä. Nyt varmasti vaikutti se, että paikka oli vieras ja paikalla oli paljon Rommille vieraita ihmisiä. Aiemmallakin kurssilla Rommille eka etsintä illasta oli aina vaikein ja loput helpompia. Kotiläksyksi saatiin treenausta erilaisissa paikoissa. Tänään tästä innostuneena käytiin lenkin yhteydessä treenaamassa. Laitoin hajua suoraan metsässä puuhun/kiven koloon/sammaleeseen ja lähetin koiran etsimään alueelle. 3/4 meni todella helposti, mutta puunrungossa vähän korkeammalla ollut haju vaati hetken. Olen kyllä yllättynyt kuinka hyvin koira tajusin homman vaikka ympäristö oli täysin eri. Sellaisen huomion kuitenkin tein, ettei kannata laittaa hajua paikkaan, jossa on jäniksen papanoita paljon. Saattaa mennä vain herkutteluksi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti