sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Omat enkat

Eilen rallateltiin Koirakoutisilla tutussa hallissa. Yleensä mestariluokka on aina heti aamusta, mutta nyt startti oli vasta klo 15. Lähtöpaikkakin oli vasta 14, joka ei tahdo sopia mulle ollenkaan. Rataantustumisen jälkeen ehdin jo unohtaa radan ja stressaan vaan loputtomasti, koska teen mitäkin koiran kanssa. Eilen kuitenkin jotain tein oikein, koska mehän tekaistiin meidän ennätyspisteet! Tuomari oli täysin uusi tuttavuus Heli Kelhälä. Rata oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Hirveesti puolenvaihtoja (5kpl), molemmat pyörähdykset, molemmat tuplasaksalaiset, käännöksiä ja muutama muu.  Video löytyy täältä!



Eka kyltti radalla oli houkutus. Houkutuksena oli karvalelu ja peruukki? muovipussissa, mutta ne ei juuri koiraa kiinnostaneet. Zorro ei kuitenkaan ollut vielä ihan täysillä mukana ja karkasi selän taakse parikin kertaa. Siitä saatiin -1tvä. Seuraava virhe tuli oikean puolen takapääkäännöksessä, pientä häröilyä ja siitä -1 vino. Puolenvaihto edessa Zorro törmäsi kunnolla jalkaan, mutta tuomari ei varmaan sitä nähnyt, koska pisteitä ei lähtenyt. Sivuaskel vasemmalle on todella harvinainen kyltti kisaradoilla, mutta onnistuttiin siinä hienosti. Seuraavalla kyltillä piti tehdä puolenvaihto jalkojenvälistä, mutta Zorro halusi tehdä lemppari puolenvaihtonsa eli edestä. Uusinnalla Zorro teki hienosti, mutta tämä jäi kyllä harmittamaan. Nämä kolme pistettä oltaisiin oikeasti tarvittu. Lopun eteentulo kyltillä Zorro tuli huonosti perusasentoon oikealle, jonka itse korjasi ja siitä vielä -1 tvä. Rata oli todella nopea ja aikaa oli melkein minuutti ennen käytösruutua. Zorron vireestä kertoi aika paljon se, että se ihan tärisi innosta. Tiesin, että käytösruudusta tulisi helvettiä, koska koiran tuli seistä kolme minuttia. Kyllähän se teputtikin, mutta pysyi kuitenkin jaloillaan, eikä kauheasti kuitenkaan vinkunut. -1 tvä kuitenkin saatiin. 



Lopputuloksena oli siis huimat 93p. Aika kiltisti tuntui tämä tuomari tuomaroivan, mutta toisaalta näillä pisteillä oltiin kolmantena, yhteensä mestarissa oli osallistujia 23. Pomppuja radalla riitti, mutta kuitenkin koira oli kuulolla paria kylttiä lukuunottamatta. Pitää olla tyytyväinen vaikka ne pari pistettä vieläkin jäi puuttumaan.


Päivän positiiviset:
- Sivuaskel vasemmalle
- Koira hyvin kuulolla
- Takapääkäännös vasemmalla

Kehityskohteet:
- Pomppufiilis
- Vireen lasku ennen käytösruudun alkua
- Puolenvaihtojen erottelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti