lauantai 24. syyskuuta 2011

Takaaleikkauksia ja tokoa

Tämä viikko käynnityikin jo sunnuntaina agitreenien merkeissä. Kyseessä oli Piskien syksyn viimeiset reenit ja vedettiinkin sitten sitten ihan kunnon treenit, reilut puoltoista tuntia. Aiheena alun radalla oli takaaleikkaukset. Luovutin jo ennen kuin päästiin radalle, koska eihän siitä kuitenkaan mitään tulisi. Toisin kuitenkin kävi ja Zorro pääsi mut yllättämään. Takaaleikkaukset alkoikin onnistua muutaman toiston jälkeen, tosin koirakin oppi radan jo siinä ajassa. Mulle on kyllä itselle todella vaikeeta se, että takaaleikkauksessa koira pitää päästä itsensä edelle. Minä kun olen tottunut siihen, että koiraa pitää vetää perässä koko ajan.

Toinen aihe reeneissä oli este-erottelu. A ja putki oli vierekkäin ja sit piti ohjata oikeelle esteelle. Ei ollut helppoa ei. Putken koiran saaminen oli yllättävän vaikeeta ja huomasi kyllä hyvin kumpaa estettä on hinkattu enemmän. Loppujen lopuks saatiin muutama onnistunutkin suoritus, mutta aihe vaatii kyllä niin paljon vielä reenausta...

Maanantaina oltiin Tallilla Bensonin ja Aaronin kanssa höntsäilemässä. Tamsk on tehnyt ehkä parhaan hankintansa ikinä ja hommannut talille rämisemättömän keinun, jota Zorro ei juurikaan pelännyt. Saatiin kissanruuan suosiollisella avustuksella paljon hyviä toistoja. Ehkä se ei sittenkään ole niin toivotonta saada keinua kuntoon vielä tänä vuonna. Lisäksi tehtiin joitain vinokeppi ja kontakti toistoja. Maanantaina oli tarkoitus myös mennä tokoilemaan, mutta vettä tuli sen verran, että menemättä jäi.

Keskiviikkona reenailtiin taas Tallilla nyt ohjatuissa reeneissä. Radan aiheena oli kepit, jotka mentiin radalla yhteensä kolmeen kertaan. Sinänsä rata ei niin kummonen ollut mut mää olin taas puoli unessa ja sekoilin radalla ihan huolella tai lähinnä en muistanut rataa oikein. Hyvä minä! Onneks näitä yötreenejä ei enää ole kuin ensi viikolla :) Sain kuitenkin tehtyä radalle muutaman hyvänkin takaaleikkauksen joten jotain positiivistakin. Pitää vaan treenata lisää noita niin varmuus löytyy niin koiralle kuin itsellekin.

Viikon mittaan yritettiin tokoilla aina sillon tällön. Jotenkin en saanut koiralle hyvää virettä päälle missään vaiheessa, mutta tulipahan kuitenkin toistoja. Tänään lauantaina oli sitten meidän ensimmäinen möllitoko. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, mutta mielenkiinnolla odotin miten meidän käy. Tässä meidän osasuoritukset tältä päivältä:
- Luoksepäästävyys: 9
Tuomarina oli Mimoza, joka on siis myös meidän reenien vetäjä. Zorro hyppi päälle, kun yksi sen parhaista kavereista tuli sitä katsoon :) Siitä huolimatta päivän parhaat pisteet!
- Paikalla makaaminen: 0
Odotukset eivät tähän olleetkaan kovin kummoiset, mutta tapa jolla nolla tuli oli täysin epätyypillinen. Kun jätin koiran ja lähdin käveleen Zorro lähti heti perään. Kävin palauttamassa sen ja makasi nätisti, tosin räjähdysherkästi, koko minuutin. Kun vapautin koiran se juoksi samantien päin tuomareita, et bileet! Pläh, mikä aloitus, ärsyttää!
- Seuraaminen kytkettynä: 8
Hajut veivät miestä aluksi, eikä tiennyt olevansa missään kisoissa :) Jouduin antamaan ainakin viisi ylimäärästä käskyä ennen kuin tajusi mitä oltiin tekemässä. Loppua kohden parani ja oli hetkittäin jopa kiitettävää.
- Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7
Seuraaminen oli heikkoa, valui käskystä, nousi istumaan kun tulin viereen ilman käskyä. No joo tiesin et ei ole meidän bravuuri, joten ei yllättänyt.
- Luoksetulo: 0
Ajattelin etukäteen et jos jostain tulee 10 niin se on sitten tästä, mut miten kävinkään. Nolla napsahti kun jätin jätin koiran se sai hirveet hepulit ja juoksi seuraavat minuutit ympäri kenttää. Ei siinä muuta auttanut kun hävetä silmät päästään, mut toisaalta tekeehän se sitä reeneissäkin aika usein, joten ei mikään täys yllätyskään.
- Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8
Seuraaminen oli jälleen heikkoa. Pysähty nätisti. Kun tulin takasin, tipahti pylle saman tein maahan. Siis että mitenkä, treeneissä en ikin äkäske sen istua tossa kohtaa, niin nyt se sit ennakoi jotain mitä ei ikinä olla tehty. Joopa joo...
- Estehyppy: 8,5
Aluksi oli pieni epäilys et miten käy, mutta hyvinhän se meni. Hiukan lähti haisteleen vielä pysäytyksen jälkeen. Nyt ei kuitenkaan ennakoinut istumista, joten olen tyytyväinen.
- Kokonaisvaikutelma: 7
Ei kuulemma ollut koira kokoajan ihan hallinnassa :D

Kokonaispisteet 79/160 ja sijoitus 9/11. Ilman hepulia olisin voinut olla todella tyytyväinen koiruuden suoritukseen. Toisaalta tää oli meidän eka kerta ja itekin jännitti ehkä hiukan enempi...

Ensi viikolla tutkitaankin meidän molempien nupit. Itse meen työn puolesta soveltuvuusanalyysiin ja Zorro menee sitten sunnuntaina luonnetestiin, joten jännä viikko on tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti