sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Haastetta pukkaa

Sain Katrilta 11 kysymyksen haasteen ja poikkeuksellisesti lähdin näihin hyviin kysymyksiin vastailemaan :)

1. Millainen on ensimmäinen koiriin liittyvä muistosi?
Ensimmäiset koiraisat muistot liittyvät varmasti serkkujen spanieleihin ja niiden ihanaisiin pentuihin. Ensimmäinen koira meidän perheelle tuli kun olin 6v, ihanan kiltti Nelli (täydellinen ensimmäinen koira!)

2. Kerro muutamalla sanalla, millaisia karvatyyppejä nurkissasi tällä hetkellä pyörii?
Zorron, espanjanvesikoira, kohta 4v. Zorro on luonteeltaan hyvin pehmeä, mutta riehakas ja kova poika leikkimään. Epävarmuus paistaa koirasta läpi kaikissa oudommissa tilanteissa. Zorron tapoihin kuuluu ihmisten naurattaminen ja rapsutusten kerjäys.

Rommi, australianpaimenkoira, reilu 9kk. Rohkea ja leikkisä, mutta omalla tapaa kuitenkin rauhallinen poika. Se on oikeastaan semmonen 0--> 100 koira. Huilailevalle Rommille ei tarvi antaa kun yksi käsky niin kierrokset nousee saman tien tappiin asti. Kova käyttämään ääntänsä erityisesti agilitykentällä

3. Kuka koira / mitkä koirat ovat olleet Elämäsi koiria? Miksi?

Tähän on vaikea vastata, koska kukaan ei ole noussut ylitse muiden ainakaan toistaisesksi. Tottakai Zorrolla oma erityinen paikkansa sydämessäni ensimmäisenä ikiomana koirana, todella tärkeitä on ollut niin Nelli, Rosa kuin Rommikin.

4. Jos kaikki aikasi ei menisi koirien kanssa puuhatessa, niin mitä todennäköisesti tekisit?

Todennäköisesti tujottaisin telkkarista kaikki mahdolliset sarjat eli sohvallahan se kuluisi. Voi tosin olla, että liikuisin sitten muuten. Tällä htekllä ainakin haluaisin ehtiä käydä salilla ja esim. uimassa, mutta tunteja viikossa ei tunnut olevan tarpeeksi.

5. Mikä on hauskin koiriin liittyvä muistosi / tilanne?

Apua, en osaa kyllä nimetä mitään yhtä tiettyä hetkeä, luultavasti kuitenkin se liittyisi johonkin Zorron kuinka-saada-toinen-koira-leikkimään yrityksiin

6. Entä sydäntäsärkevin / surullisin?

Aikanaan Nelli lopetettiin vain 7 vuoden ikäisenä, se oli kova paikka, mutta toisaalta sokean koiran elämä ei ollut elämisen arvoista.

7. Mitä koiraharrastuslajeja harrastat / olet harrastanut?

Zorron kanssa harrastetaan agia, tokoa, jälkeä(omaksi iloksi), rally-tokoa, flyballia (lasketaanko jos kerran kesässä käy?), namien piilotusta, sohvalla loikoilua...
Rommin kanssa agia, tokoa, jälkeä ja toivon mukaan paljon vielä muuta

8. Mikä tekee koirien kanssa harrastamisesta niin erityistä?

Koirien kyky kehittyä niin nopeasti. Toisinaan kun itse treenaa jotain kehitystä ei huomaa, mutta koiran kanssa kova työ kyllä palkitaan. Ja sitten ne suuret onnistumisen tunteet kun saat vaikka agilityssä jonkun vaikea radanpätkän ohjattua sujuvasti.

9. Mitä ominaisuuksia arvostat koirassa eniten? Miksi?

Zorrossa sen intoa tehdä nakin eteen mitä vaan. Toisaalta Zorro osaa kertoa, että nyt ei sitten yhtään huvita niin, että minäkin ymmärrän.
Rommissa taas sen kyky rauhottua missä vaan (jota Zorrossa ei ole ollenkaan) ja korkeaa virettä ja sen tuomaa vauhtia agikentällä

10. Mikä on haaveesi koiraharrastuksiisi liittyen?

Zorron kanssa olisi niin hienoa joskus oikeasti päästä sen kanssa tokokokeeseen siten, että voin luottaa siihen, että sen kuppi ei mene nurin ja koira juokse päättömänä kenttää ympäri.
Haaveena molempien koirien osalta olisi myös pk puolen harrastukset

11. Minkälaisessa tilanteessa olet koirien kanssa 10 vuoden kuluttua?

Se on varma, että jonkun näköinne hännän heiluttaja kodistani löytyy. Onko sitten aikaa enää totisemmalle harrastamiselle, sen aika näyttää, mutta koiria en kokonaan hylkää.


Kiitos kysymyksistä Katrille. Itse en jaksa haastetta enää jakaa muille, koska kaikki tuntuvat jo vastanneet johinkin kysymyksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti