maanantai 3. syyskuuta 2012

Onnistumisia Rommin kanssa

Eilen oli Target teamin kolmas treeni kerta meille. Reenit alkoivat ensin ohjaajien kuntotestillä, jossa juostiin piippi testi, mikä ikinä kestävyys sukkula onkaan. Viimeksi olen saman testin juossut joskus lukio aikoina ja olisi kyllä hieno verrata siihen tulokseen, mutta enhän mä sitä muista. Joka tapauksessa kait mä ihan ok ajan juoksin (8,5min). Puolen vuoden päästä otetaan kuitenkin uudestaan ja katsotaan tapahtuuko jotain, pitäs vissiin tehdä jotain :)

Testin jälkeen siirryttiin tuoreilla jaloilla kentälle. Rata näytti tällä kertaa tältä: 

Kyseessä joku kolmos luokan rata jälleen, jota pätkittäin tehtiin noin viisi estettä kerrallaan. Heti alku oli melko hankala. Kuvaan on merkitty paikka mistä suurin piirtein piti alkaa ohjaamaan. Koiran tulisi siis hakea eka hyppy itsenäisesti, muuten ei ole mitään jakoa ehti tekemään valssia 2-3 väliin ja taas 3-4 väliin. Kunhan Rommi tajusi.ensimmäisen hypyn saatiin ensimmäiset viisi estettä mentyä ihan ok. Tarkaa oli 3-4 väliin tehtävän valssin ajoitus ja paikka, jottei ole koiran tiellä.

Seuraava pätkä oli 5-9 putkelta-pöydälle. 6-7 väliin tehtiin viskileikkaus, mitä ei juurikaan olla treenattu. Saatiin kuitenkin onnistumisia, vaikeinta oli vain minun pistää töppöstä toisen eteen riittävän nopeasti. En kyllä  tajua miten sitä ikinä ehtisi yhdistämään kaksi ensimmäistä pätkää.

Kolmas pätkä lähti pöydältä (9) hypylle 12. Hypylle 10 tehtiin valssi(?) hypyn vasemmalla puolella. Hypyn 11 ennakoivan valssin ajotus oli hankala, mutta päästiinhän siitäkin kun hetki hinkattiin.

Hypyltä 12 jatkettiin suoraan putkeen 22 ja siitä sitten maalisuoralle. Muurille koira käytiin kulmaamassa ja 24-25 väliin oli tarkoitus tehdä takaaleikkaus, mutta eipä me oikeen jaksettu sitä enää hinkata, joten jää omien treenien varaan.

Lopuksi tehtiin vielä esteet 13-18, jossa tuli tehdä päällejuoksu esteen 17 takana. Rommi irtosi tässä tosi hienosti putkeen hypyn takaa ja kerrankin ehdin tekeen ohjauksen kunnolla :)

Todella monipuolisesti tuli käytyä eri ohjaustekniikoita läpi. Rommi oli hyvä ja lopuksi jopa keskittynyt ja saatiin onnistumisia joka pätkällä. Aluksi se taas rääpi päätään ihan kunnolla, mutta kyllä se siitä rauhoittui kunhan antoi sille vaan hommia tehtäväksi. Lähdöissä mä kuulemma ite arvon ja siksi koiraa nousee niin helposti epävarmuuttaan. Pitää siis vain jättää koira, kävellä ohjauspaikalle ja antaa käsky ilman mitään epäröintejä, tietenkin... Ja muutenkin ripeempää toimintaa niin koira ei ehdi turhautumaan!

Rommi on myös metsässä käyttäytynyt nyt paremmin, eikä lähde huutaan ihmisille, kunhan vaan oon tarpeeksi nopea kutsuhuudossa. Kyllä siitä vielä hyvä koira tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti