keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Viikko 37

Tiistaina oltiin Rommin kanssa SDP:n treeneissä. Ensin tehtiin rataa, jossa oli pari takaaleikkaus kohtaa. Ajoitus tuppaa olemaan mulle hankalaa, mutta koira lukee takaaleikkaukset todella hyvin, eikä kertaakaan pyörähtänyt väärään suuntaan. Radalla oli 8-9 estettä, mikä on pidempi mitä ikinä ennen ollaan tehty, mutta monta kertaa päästiin alusta loppuun suhteellisen puhtaasti. Toisena kohtana tehtiin välistäveto treeniä. Me ei aiemmin ollakaan juuri tehty sitä ja sen kyllä huomasi. Rommi ei lukenut ohjausta, eikä tajunnut mitä siltä haluttiin. Mulla oli myös tässä ongelmia ajoituksen kanssa. Joko olin liikkaa edellä tai sitten ihan likaa jäljessä. No tietääpä ainakin mitä tulee treenata ihan tosisaan…

Keskiviikkona oltiin Zorron kanssa tokoilemassa. Tehtiin käskytettynä seuraamista, jossa pääpaino oli nopeuden muutoksilla. Zorro teki ehkä parhaan seuraamisen ikinä! Takapalkka oli käytössä niin kuin nykyään aina. Monesti palkka hieman häiritsee keskittymistä, mutta nyt se unohti kokonaan sen ja seuraasi minua tujottaen ja pitäen kohtuu hyvää paikkaakin. En tiedä mistä se johtui, mutta ehkäpä se piti sitä kiinnostavampana kun vauhti muuttui ja tehtiin myös mm. juosten käännöksiä mitä ei vissiin olla ikinä ennen tehty. Seuraamispätkä oli oikeesti tosi pitkäkin ja meinasin sen lopettaa monta kertaa jo aiemmin, mutta mielenkiinto säilyi kuitenkin loppuun asti. Paikkamakuu oli samaa shittiä kun se nyt on ollut jo pitkään. Nousi kaks kertaa istumaan ja oli kokoajan levoton. Tiedän, että mun pitäs vaan treenata tätä niin paljon, mutta sen treenaaminen on niin persiistä. Nouto ulkona on Zorrolle jotenkin tavattoman hankalaa. Se lähtee aina häiröilemään johonkin kapulan kanssa. Se teki myös tee-se-itse hyppynoudon. Hyppyeste oli pari metriä sivussa meistä, niin tyyppi päätti hakea kapulan hypyn kautta ja palasi vielä hypyn kautta, mutta lähti siitä sit omille teilleen. Ikinä ei siis hyppynoutoa ole tehty!

Torstaina oli Rommin vuoro tokoilla. Meillä alkoi siis eskari Herhaun riveissä. Olihan se heti Rommia kovin kiihdyttävää nähdä muita koiria tollain ja kyllä se sitten piippasi. Tokossa tuo äänekkyys tulee olemaan suuri ongelma tulevaisuudessa, joten pitää kiinnittää kyllä heti siihen huomiota. Alkuun tehtiin noutoa. Rommin kanssa ollaan hieman aloiteltu ja koira on oppinut, että kun kapulan nostaa ja heittää ilmaan, saa namin. Jippii, ei oo siis ihan putkeen mennyt treenit. Nyt saatiin paljon hyvää vinkkiä pidon opettamiseen ja pieni ahaa elämys oli se, että koira pitää kapulaa suussaan mieluummin kun se liikkeessä! Pakko pidolla Rommi ei ole oppinut kuin sen, että kapulaa ei kannasta ottaa mun kädestä suuhun… Nyt kuitenkin niin, että jättää koiran istumaan ja kapulan muutaman metrin päähän ja ite siitä vielä muutaman metrin ja pyyttää koiran luokse siten, että kapula tulee noukkia matkalla, saatiin jo onnistuneita toistoja. Sitten tehtiin kontaktin ottoa häiriössä. Tätä meidän pitää vielä vahvistaa, että Rommi ottaa kontaktia juuri muhun, eikä nakkiin. Hyppyä tehtiin Rommin kanssa ihan ensimmäistä kertaa. Eihän se suuri ongelma ollut, mutta tässä nimenomaan kiihtyminen ja sähläys tulle olemaan ongelma. Puhuttiinkin siitä, että pitää tehdä hyppytilanteesta aina hyvin tylsä ja rauhallinen hetki, ettei Rommi vedä turhia kierroksia. Kaiken kaikkiaan oli hyvät treenit ja hyvä koutsi joka ymmärtää hyvin tällaisten paimenien ongelmat!

Perjantaina laiskotti astetta enemmän ja mentiin vaan molempien kanssa koirapuistoon. Zorro löysi elämänsä naisen (jälleen) ja lutkutti sitä kokoajan. Kun narttu lähti, meinas tappelu tulla toisen uroksen kanssa. Englannin bulldoggi yritti pomottaa Zorroa, eikä Zorro sit ihan taipunut sen tahtoon. Sen jälkeen Zorro oli niin kireenä ja uroskin pyrki kokoajan iholle, että lähdettiin sit vaan meneen. Taas kyllä näki miksei Zorron kanssa ole kiva käydä koirapuistossa…

Lauantaina mentiin Tallille treenaileen itekseen. Tehtiin nyt target teamin treenistä päällejuoksu kohtaa. Rommi meinasi karata selän taakse tiukassa kurvissa, mutta muuten meni hienosti. On kyllä niin hienoo kun koira irtoaa putkeen noin hyvin. Tehtiin samaan myös Zorron kanssa ja sekin irtosi vallan mainiosti. Paljon paremmin kuin olisi luullut. Molempien kanssa tehtiin myös välistä vetoa. Zorron meni välillä kuin unelma, mutta toisinaan tuli aivopierujakin. Rommin kanssa saatiin onnistuneitakin toistoja, mutta vielä tarvitaan perustreeniä paljon lisää. Loppuun tehtiin molempien kanssa muutama perussarja (hyppyjen väli 6,5 jalkaa). Zorro hyppää kyllä tosi kivasti sitä tai näyttää tosi siistiltä. Rommi vähän sähläsi, mutta korjasi kyllä myös hyvin. Ongelmana oli vaan se, että tyyppi hyppäsi välillä koko välin yli. Palkan paikkaa vaihtamalla saatiin sitä korjattua, mutta ongelma palasi sitten taas.

Sunnuntaina oltiin Takkujen kentällä agikisoissa. Olin ajatellut, että tämä kisa jää meidän viimeiseksi ainakin toistaiseksi. Toivoin tietysti, että saataisiin viimeinen luva ja sitä kautta serti, mutta toisaalta vaan toivoin hyvän mielen rataa. Noh, toisin kävi ja olin enemmän pettynyt kuin ikinä ennen kisojen jälkeen. Rata oli melko hankala, mistä kertoi sekin ettei yhtään nolla tulosta ykkösillä tullut. Toisaalta kyllä me siitä oltaisiin voitu selvitä ihan hyvin. Keinu oli valitettavasti radan alkupäässä, eikä Zorro suostunut siitä menemään yli vaikka mitä yritin. Noh ajattelin, että tehdään tästä nyt sitten edes hyvän mielenrata. Muutama este menikin taas ihan hyvin, mutta puomille koira pysähtyi, katsoi minua ja totesi, että tää oli nyt tässä ja lähti radalta! Voi luoja, ei se nyt ikinä tommosta ole tehnyt. Olin niin kiukkunen kun kävin hakemassa koiran kiinni, että ei tosikaan. Tuli kyllä todellakin sellanen olo, et tää oli nyt tässä! Zorro joutais vaikka rukkasiks. Videolle tätä farssia ei tullut ikuistettua, koska unohdin muistikortin koneesseen kiinni ja hyvä niin. Onhan se selvää, että turhaa meidän on mennä agiradoille enää, kun keinu on mennyt taas vain huonompaan suuntaan.

2 kommenttia:

  1. Ei Zorrosta voi rukkasia tehdä, se on niin lutunen :) T: Jenni

    VastaaPoista
  2. mä inhoan myös paikkamakuun treenaamista! En tiedä mikä siinä on niin vastenmielistä, mutta onpahan vain. :/ Tuohon nousemiseen ei auta kuin helpottaa treeniä ja treenata paaaljon ja vasta ihan hiljalleen pidentää matkaa/aikaa.

    VastaaPoista