sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Perussettiä

Tasainen arki sen kun vaan jatkuu ilman mitään kummempia kommelluksia. Kelit on kyllä masentavia, vettä tulee joka päivä erinäisiä määriä. Metsässä on semmosta kuravelliä, että koirien suihku on joka päiväistä. Onneksi Rommikin on alkanut nöyrtymään siihen ja yleensä koirat jonottavatkin omaa vuoroaan.

Treenailut ovat olleet myös hyvin perinteisiä. Zorrolla ei ollut ohjattu tokoa tällä viikolla, mutta itekseen tehtiin melko hyvät treenit. Seuraaminen on kyllä oikeesti edistynyt huimasti alkuvuoteen nähden. Vire pysyy takapalkalla hienosti, paikkakin on suurimman osan ajasta oikea. Tällä hetkellä tuntuukin, että paikkamakuu on ainoa alokasluokan liike joka ei ota onnistuakseen. Kai sitä vaan pitää aloittaa ihan alusta, mutta ei se kuitenkaan poista sen epävarmuutta muita koiria kohtaan.

Torstaina oli Rommin tokot, enkä tajunnut sitten yhtään, että sataa aika paljonkin. Alkuun tehtiin luoksepäästävyyttä, mikä ei näemmä ole Rommille kyllä mikään ongelma. Sitten tehtiin paikkaistumista, mitä ei aiemmin olla tehtykään. Hyvin meni sekin tosin varsin lyhyellä etäisyydellä tehtiin. Huomauttelin koiralle aina kun alkoi kuikuilemaan muita koiria. Luoksetulossa sain paljon vinkkiä kuinka treenata eteentuloa. En ole tosin varma mikä olisi paraas luoksetulon loppuasento, sivullehan koira osaa jo tulla. Liikkestä seisomisessa Rommi on nyt myös edistynyt, mutta toistaiseksi tehdään sitä niin, että olen koiran edessä.

Rommin treenien jälkeen olin ihan läpimärkä ja jäässä. Oli sitten pakko juosta cittarista jotain kuivia vaateita ja jatkaa matkaa Zorron agi treeneihin. Talvikausi starttasi nyt tallilla ja ryhmäänkin oltiin saatu kaksi uutta vahvistusta. Treeneissä tehtiin rataa, jossa oli mm. välistävetoja. Hyvin meni  kunhan vaan oma ajoitus toimi päällejuoksuissa. Puomille oli ahdas vienti ja putki vielä tyrkyllä, joten puomille oli melko tuskaista päästä. Zorro vaatii vaan niin paljon tilaa, että hakee puomille putken sijaan.

Eilen lauantaina oli sitten taas rally-toko kisat. Jotenkin oli luottavainen olo, että saatasiin kolmas hyväksytty tulos ja siten RTK2 koulari, mutta toisinhan siinä kävi. Rata oli tehty ikäväksi ja heti ekana kylttinä oli agihypyn näköinen hyppy. Zorrohan luuli, että ollaan aksaamassa ja siksi homma lähti heti alkuunsa käsistä. Loppua kohden meno vain parani, mutta tuloksena oli 54 pistettä. Oikeasti meille olis kyllä kuulunut 44 pistettä, mutta tuomarikin sekoili. Viime kerralla Zorroa rankaistiin siitä, että se ei istu kunnolla. Tällä kerralla sitä rankaistiin joka kerta kun se vähän laski pyllyään maata kohden. Tuomari viilas muutenkin pilkkua vähän turhan paljon, toisin mitä yleensä rally-tokossa. Hyväksyttyjä tuloksia tuli todella vähän. Tässä rata vielä videona!

Ensi tiistaina on sitten edessä Zorron pallien poisto operaatio Eläinystäväsilääkärillä. Ajattelin, että samaan syssyyn pidetään vielä kunnon treeni tauko niin agissa kuin tokossakin. Joten harjoituksia jatketaan vasta joskus marraskuun puolella. Toivottavasti leikkaus menee hyvin ja vaikutukset olis vain positiivisia.

Eipähän ainakaan tarvi julkaista enää näin iljettävää materiaalia tässä blogissa. Eikä tarvi kummitytönkään enää kysellä joulupöydässa mitkä pallot ne Zorron pyllyssä roikkuu =)


2 kommenttia:

 1. Nauroin vedet silmissä :D Pallijutut ja Zorron aksafiilis kisoissa, koko päivän parannus! Eiköhän se pikkuleikkaus hyvin mene, mutta onnea silti mukaan.

  Riikka

  p.s. piti varmaan kolmekymmentä varmistusta naputella, ei vaan luetun ymmärtäminen riitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että joskus naurattaakin nää meitin kohellukset :) Multa tultiin rally startin jälkeen ihan tosissaan kysyyn, että minkäs ikänen tää sun koiras on olettaen, että se on pentu. Hiljaseks veti kun totesin, että koira on neljä!

   Poista