perjantai 26. lokakuuta 2012

Ensilumet!

Tänän vuonna talvi tuli kyllä niin nopeasti nurkan takaa, että pääsi yllättämään mut ihan täysin (niin kuin ne monet kesärenkailla autoilevatkin). Vielä pari päivää sitten sai kahlata nilkkoja myöten mudassa ja tänään olikin maa jo valkoinen. Viime vuonna ensilumi tulikin vasta joulukuun puolessa välissä, joten ajoissa ollaan. No mutta koirat tykkää ja niin minäkin. Toivottavasti tuo valkoinen pysyis maassa, mutta tuskimpa ihan
niinkään käy. Tänään käytiin sitten ensi lumien lenkillä ja pakko oli napata kamerakin mukaan!

Ja pikku pikku painitkin piti ottaa:

Tälläkin viikolla vain Rommi on päässyt treenaamaan. Keskiviikkona tokoiltiin liikkeinä tehtiin paikkamakuuta, seuraamista, ja luokestuloa. Paikkamakuut meni perinteisen hyvin. Rommin suurin ongelma on, että se menee vinoon maahan. Tähän saatiin vinkkiä, että kannattaa ite mennä vähän eteenpäin kuin normi sivulla olossa, jolloin koiran on helpompi mennä suoraan. Seuraaminen on mennyt eteenpäin ja ollaan päästy jo muutamaan askeleeseen. Kontakti pysyy hyvin, mutta Rompu lähtee alussa ensin koukkaamaan kauemmas ja tulee sitten oikealle paikalle. Oon tainnut sitä joskus talloa, kun tollai tekee :( Pitää siis liikkeelle lähdöissä pitää huolta siitä, että lähtee vain itse rauhallisesti liikkeelle. Luoksetulossa mun pitäs nyt oikeesti päättää otanko koiran eteen vai sivulle. Sivulle se osaa kyllä tulla, mutta periaatteessa kyl haluisin tulevaisuutta ajatellen sen tulevan eteen.

Torstaina oli sitten agin vuoro. Oltiin nyt Lauran toisessa ryhmässä mikä on mölli ryhmä, joten paremmin Rommin tasoa. Alkuun tehtiin hyppytekniikkaa, perussarja viimeisen hypyn korkeuden muutoksilla. Vikan riman korkeus vaihteli 35-50 ja nätistihän tuo hyppäs jopa sen 50cm. Kerran se jätti vikan välin hyppäämättä, mutta sitten vaan lelu vikan riman alle. Toisella kierroksella muut teki keppi-putki-A -rataa, mutta me tyydyttiin pelkään A:han jota ei siis olla ikinä tehty kun sillee et kokeillaas nyt meneekö se siitä yli. Ekalla kerralla mulla oli nami alusta kontaktilla, mutta kuulemma se vaan häiritsi sitä enempi kuin auttoi, joten oltin sen sitten vaan pois. Mitä tekee Rommi? No tekee tietysti täydelliset 2o2o kontaktit. Kyllä sai emäntä olla taas tyytyväinen. Oon mä ainakin kontaktien kanssa hyvällä mallilla, vaikka nopee ja kierroksilla käyvä koira onkin :)

Huomenna sitten taas parin tunnin treenit agin ja rally parissa. Zorro kanssa on tehty pari pienen pientä seuraamispätkää. Tyyppi on ollut niin haltioissaan kun pääsee jotain tekeen, että seurasi paremmin kuin ikinä. No lomailu saa kuitenkin jatkua vielä viikon ja sitten ruvetaan taas kunnolla treenaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti