sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Zorro toipuu ja Rommi aksaa

Tiistaina oli sitten edessä kauan odotettu Zorron kastraatio. Leikkaus oli mitä ilmeisemmin hyvin ja koira oli jo seuraavana aamuna ihan oma vilkas itsensä. Zorro on jo pari vuotta sitten treenaillut tuota kaulurin käyttöä, joten sekään ei mikään ongelma ole herralle ollut. Ihan yhtälailla se Rommin kanssa vääntäis kun ilmankin pönttöä päässä :) Hiukan on siis joutunut toppuuttelemaan poikien leikkejä ja lenkit on tehty vain hihnassa Zorron osalta. Rommi oli pari päivää päivähoidossa, jotta koiria ei tarvi jättää kahdestaan kotiin. Eipä ollut Rommi kovin halukkaasti jäänyt hoitoon ja ilmeisesti pitänyt melkomoista shown molempina päivinä. Onhan se ennenkin sillä hoidossa ollut, mutta ei ilman Zorroa. Jännää miten kiinni se on Zorrossa vaikka onkin niin itsenäinen koiruli.
 

Keskiviikkona oltiin tokoilemassa Rommin kanssa. Tehtiin noutoa ja askelsiirtymiä. Rommin kanssa täytyis treenata (sivulla)peruuttamista ja selkeitä puutteita on myös perusasentoon tulemisessa. Annan sille turhan paljon apuja siihen ihan huomaamatta. Toisaalta jos mulla on nami vasemmassa kädessä, Rommi hakee sivulle väärään kohtaan (liian taakse). Lisää treeniä siis!

Loppuviikko sujui rauhallisissa merkeissä, ilman sen kummempaa ohjelmaa... Tänään, sunnuntaina, oli kuitenkin vuorossa taas Target teamin treenit. Aamulla jo seitsemän aikaan auto startasikin kohti Kana-Areenaa Länkipohjassa. Paikkana tämä kaukainen halli olikin minulle uusi tuttavuus. Halli oli vanhaan kanalaan tehty, joten ei ihan perinteinen paikka, mutta toimiva kuitenkin ja lämmin :) Päivän rata oli seuraavanlainen:
Lyhyissä pätkissä tehtiin taas ja nyt radalle päästiin kolmeen otteeseen. Ensin pätkänä oli esteet 1-4. Vastaanotto vastakädellä 2 hypyn takaa, mutta varpaat kohti kolmos hyppyä. Kolmosen eteen valssi olikin jo vähän kiireinen ehtiä, mutta kunhan kakkoselta uskalsi lähteä ajoissa niin ei ongelmaa. Seuraavassa pätkässä esteet 4-10. Okserilta (5) lähetys putkeen olisi voinut olla hankalaa, mutta Rommi irtoo niin hyvin putkelle ja koska A:ta ei olaa tehty niin se ei vedä puoleensa ollenkaan. 7-8 viennin kanssa sai olla tarkkana, koska Rommi kahdesti änki pienestä raosta ja meni hypyn (8) väärin päin. Hypylle (9) sylivekki (varpaat kohden A:ta) mikä oli meille kyllä ihan uusi kuvio ja vaatii itseltä hiukan sisäistämistä. A:n tilalta mentiin putkeen (10).

Seuraava pätkä oli esteet 10-15. Tosin hyppy (11) toimi myös hyppynä 14b. Lähtö A:n kontaktilta. 11-12 välissä takaaleikkaus tyyppinen kuvio. Pituudella (14) poispäin käännös (vai ennakoiva valssi) ja hypyllä (14b) niisto (käden pitää tulla riman yli) ja puolen vaihto. 

Esteitä 17-21 ei tehty ollenkaan, mutta siinä ei pitäsi olla mitään kovin kummallista. Täytynee kuitenkin kokeilla tätä omatoimitreeneissä. Seuraavat pätkä mitä tehtiin oli esteet 21-24. Perusohjauksella A:n kontaktilta 22-23, jonka jälkeen ennakoiva valssi ja askeleet kohti putkea ja nopee puolen vaihto. Ei ongelmia tällä pätkällä. Viimeinen pätkä oli esteet 25-26. 25 takaakiertona ja päällejuoksuna. Rommi tuppas juoksemaan koko hypyn ympäri kun yritin nopeesti päästä alta pois.  Sitten vielä puolen vaihto (persjättönä) ja hypylle (26).

Kaiken kaikkiaan hankala rata tai ennemmin hankalat ohjauskuviot. Olen tottunut käyttämään niin paljon vain ihan perusohjauskuvioita, että tällaisessa pyörityksessä ei meinannut oma pää tai jalat pysyä mukana. Kaikki ohjaukset toimivat kyllä hyvin Rommin kanssa, vielä kun osaisi itse käyttää näitä kaikkia hyviä kuvioita. Paljon tehtiin myös vekkejä, jotta koiran linja saataisiin paremmaksi. Näitä pitää ihan ehdottomasti käyttää, kun vaan muistaisi. Lähdöissä meidän pitää kiinnittää huomiota siihen, että koira lähtee sanallisesta käskystä ei mun liikkeestä. Toisin sanoen mä en saa aina liikkua kun annan lähtöluvan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti